Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Komkommers inmaken (bij voorkeur lange tijd houdbaar)


aalterse-willy

Recommended Posts

Mogelijks staat er wel ergens een goed recept maar ik wou het toch eens vragen. (op bevel)

Wij zouden graag het teveel aan komkommers inmaken, liefst in zoet-zuur maar weten niet goed hoe het nu het beste is om een lange bewaartijd te garanderen.

In de koelkast gaat niet bij gebrek aan plaats. Wecken zou wel gaan, of zoet zuur of gewoon op azijn.

Maar altijd voor lange tijd houdbaar.

Wie komt deze arme drommel ter hulp?

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Link to comment
Share on other sites

Dit recept gebruikte mijn vader vaak:

-----------------------------------------------

ZOETZURE KOMKOMMER

 

Ingredienten:

 

1,5 kilo komkommer

750 gr suiker

½ liter water

½ liter appelazijn

150 gr sukade

2 pijpjes kaneel

1 tl kruidnagels

 

Komkommer schillen, vruchtvlees eruit krabben en in blokjes snijden.

Het water, suiker en de azijn aan de kook brengen en af en toe roeren.

Komkommer toevoegen en in 10 minuten glazig koken.

Blokjes laten uitlekken waarbij het sap wordt opgevangen en in de pan wordt gedaan.

Voeg aan het sap de sukade, kaneel en de kruidnagels toe, samen aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten koken op een zacht vuur.

 

Potten schoonmaken en komkommerblokjes over de potten verdelen (ongeveer 5 potjes). Sap bijgieten tot de pot half gevuld is, potten doorroeren en verder afvullen. Hierna de potten afsluiten.

 

------------------------------------------------------------

 

En deze voor de courgettes is net zo goed voor komkommers te gebruiken, ook van vaders:

 

-------------------------------------------

 

COURGETTE IN HET ZUUR

 

Ingredienten:

 

1 kg courgettes

60 gr zout

1 rode en 1 witte ui

½ liter azijn

400 gr suiker

1 tl selderiezaad

1 tl mosterdzaad

1 tl mosterdpoeder

1 tl kurkuma (turmeriek/geelwortelpoeder)

 

Courgette in stukjes snijden en in een vergiet met zout 2 uur laten uitlekken (Komkommer behandelen als in bovenste recept).

Uien in stukken snijden.

Azijn met suiker aan de kook brengen en de kruiden , de uien en de courgette toevoegen en 10 á 15 minuten laten doorkoken.

 

Potten schoonmaken en vullen.

 

(Naar smaak de hoeveelheid suiker en azijn wat aanpassen.)

 

-------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...