aalterse-willy Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 Mogelijks staat er wel ergens een goed recept maar ik wou het toch eens vragen. (op bevel) Wij zouden graag het teveel aan komkommers inmaken, liefst in zoet-zuur maar weten niet goed hoe het nu het beste is om een lange bewaartijd te garanderen.In de koelkast gaat niet bij gebrek aan plaats. Wecken zou wel gaan, of zoet zuur of gewoon op azijn.Maar altijd voor lange tijd houdbaar.Wie komt deze arme drommel ter hulp? Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 http://weckenonline.blogspot.co.at/2012/10/komkommers-inmakenpittig-en-zoet.html At your service sir! MVG danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 Dit recept gebruikte mijn vader vaak:-----------------------------------------------ZOETZURE KOMKOMMER Ingredienten: 1,5 kilo komkommer750 gr suiker½ liter water½ liter appelazijn150 gr sukade2 pijpjes kaneel1 tl kruidnagels Komkommer schillen, vruchtvlees eruit krabben en in blokjes snijden.Het water, suiker en de azijn aan de kook brengen en af en toe roeren.Komkommer toevoegen en in 10 minuten glazig koken.Blokjes laten uitlekken waarbij het sap wordt opgevangen en in de pan wordt gedaan.Voeg aan het sap de sukade, kaneel en de kruidnagels toe, samen aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten koken op een zacht vuur. Potten schoonmaken en komkommerblokjes over de potten verdelen (ongeveer 5 potjes). Sap bijgieten tot de pot half gevuld is, potten doorroeren en verder afvullen. Hierna de potten afsluiten. ------------------------------------------------------------ En deze voor de courgettes is net zo goed voor komkommers te gebruiken, ook van vaders: ------------------------------------------- COURGETTE IN HET ZUUR Ingredienten: 1 kg courgettes60 gr zout1 rode en 1 witte ui½ liter azijn400 gr suiker1 tl selderiezaad1 tl mosterdzaad1 tl mosterdpoeder1 tl kurkuma (turmeriek/geelwortelpoeder) Courgette in stukjes snijden en in een vergiet met zout 2 uur laten uitlekken (Komkommer behandelen als in bovenste recept).Uien in stukken snijden.Azijn met suiker aan de kook brengen en de kruiden , de uien en de courgette toevoegen en 10 á 15 minuten laten doorkoken. Potten schoonmaken en vullen. (Naar smaak de hoeveelheid suiker en azijn wat aanpassen.) ------------------------------------------------- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.