jootje Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Op http://www.kruisbes.nl staat een recept voor kruisbessen compote. 100 gram suiker op 500 gram bessen. Lijkt me zo weinig......is de compote wel lang te bewaren dan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eelzuhtjuh Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Kruisbessen geleren toch super goed of iets dergelijks meen ik wel eens gelezen te hebben. Zal dan daarom wel zijn dat het met minder suiker kan. Quote https://eelzuhtjuh.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Hi Eesuhtjuh, geleren heeft niets van doen met suiker hoor, suiker is het middel wat conserveert, Pectine is dat wat geleert Hi Jootje het heet afvullen op de manier aangeven op de site kan natuurlijk wel , normaal wordt met heet afvullen van compote of light jam meestal een bewaartijd aangegeven van een half jaar. Ikzelf vul mijn compotes ook heet af en eigenlijk nooit probs gehad, ik was ze heet, zet ze meteen op een bordenwarmer, hoef ik geen potjes uit heet water proberen te hijsen terwijl ik aan het vullen ben etc. Vul de potjes, sluit meteen af en zet ze op zijn kop op een houten plank en draai ze weer terug tussen de 5 en 15 minuten. Ik heb hier nog potten met compote staan van 2 en 3 jaar oud en no probs...gewoon schoon werken en nooit inmaken als het onweert of onweer dreigt...of als je ongesteld bent of iemand die je helpt en ja dat is echt zo, waarom weet niemand. MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.