jootje Geplaatst: 2 juni 2012 Geplaatst: 2 juni 2012 Dit recept stond in de krant van vandaag:1,2 kilo rabarber2 eieren100 gram basterdsuiker500 ml yoghurt2 zakjes vanille suiker200 gr. tarwebloem1 zakje bakpoeder. Trek de draden van de rabarber en snijd eventueel een stukje van de onderkant af. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Bij hele brede rabarber de stukjes nogmaals doorsnijden.Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe de eieren met de suiker en de vanille suiker in een kom en klop het met de ( staaf) mixer schuimig. Voeg dan de yoghurt toe en meng goed. Dan de bloem en de bakpoeder toevoegen en weer krachtig mengen. Giet dit deeg op de bakplaat en verdeel de rabarber erover. Schuif in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de taart dan uit de oven, bestrooi hem onmiddelijk met wat suiker en laat hem in het bakblik afkoelen. Slagroom erbij...YUM! Hij is erg lekker...en volgens mij valt het met de calorieen ook nog wel mee! Geen boter...en maar 100 gram suiker...en dat voor een plaat vol! Quote
bonnie f Geplaatst: 4 juni 2012 Geplaatst: 4 juni 2012 Wow, helemaal gemist!Ik hoop dat ik nog genoeg rabarber aan de planten heb.Ik ga dit recept dit weekend nog maken.De niet overdadige hoeveelheid kcal vind ik een prettige bijkomstigheid. Ik zal verslag uitbrengen van mijn bevindigen. Grijns. Ik wilde eigenlijk nog een keer rabarbercrumble maken maar dit lijkt me een heel goed alternatief. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Jorieke123 Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 Jammmm: Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Geplaatst: 21 juni 2012 Auteur Geplaatst: 21 juni 2012 Lekker! Water loopt me in de mond! Genomineerd tot foto van de week, ! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 Ik heb er ook nog 1 waarop de koek er (door bepaalde lichtinval) uit ziet als kots Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Wendy0411 Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 Ik heb er ook nog 1 waarop de koek er (door bepaalde lichtinval) uit ziet als kots Haha, plaats die dan maar niet De foto die je wel hebt geplaatst ziet er goed uit! Heb geen rabarber in de tuin, maar misschien toch het overwegen waard voor volgend jaar! Quote
jootje Geplaatst: 21 juni 2012 Auteur Geplaatst: 21 juni 2012 Yuk, Jorieke! gedraag je! Ben nog niet zo lang mijn bed uit..... Quote
Helly Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 Zolang t kots niet over m'n bord loopt.. Ziet er goed uit Jorieke Ik hoop t binnenkort ook s te kunnen maken. Heb nog maar een paar kleine steeltjes. Quote Good things come in small packages
Schippersvrouw Geplaatst: 22 juni 2012 Geplaatst: 22 juni 2012 Oh boy, dat ziet er wel heel lekker uit! Mijn rabarberplant is net dit jaar aangeplant, dus moet nog een jaartje wachten met plukken Quote Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver!
Dennis29 Geplaatst: 22 juni 2012 Geplaatst: 22 juni 2012 Hmmm, die ziet er lekker uit!Die ga ik van de week ook maar eens maken. Quote
meekje Geplaatst: 22 juni 2012 Geplaatst: 22 juni 2012 Ik heb er ook nog 1 waarop de koek er (door bepaalde lichtinval) uit ziet als kots Hoe smaakt het vraag ik me af is het wel zoet? Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
jootje Geplaatst: 22 juni 2012 Auteur Geplaatst: 22 juni 2012 Nee, niet erg zoet, maar rabarber is ook niet zoet! Tis ook niet te zuur vind ik. Gewoon lekker fris! vanavond nog een stuk gegeten, met een lekkere dot slagroom! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 23 juni 2012 Geplaatst: 23 juni 2012 Ik vond hem iets te zuur, dus ik doe er zelf de volgende keer een schepje extra suiker in Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Dennis29 Geplaatst: 23 juni 2012 Geplaatst: 23 juni 2012 ik heb het net ook gemaakt, het is erg lekker. Maar het zit helemaal vastgekleefd aan het bakpapier dus moet je het er helemaal vanaf pulken. Quote
greetje11 Geplaatst: 23 juni 2012 Geplaatst: 23 juni 2012 Heb hem ook gemaakt, straks visite en we gaan hem proberen. Quote
meekje Geplaatst: 23 juni 2012 Geplaatst: 23 juni 2012 Zal de plaatkoek dan ook een keer maken, volgende week maar want ik heb net een chocolade plaatcake gemaakt...Rabarbercake heb ik al gemaakt, ik dacht ook een recept van het Moestuin forum...die is zó lekker!Zelfs de mensen die geen rabarber lusten vonden hem heerlijk Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
meekje Geplaatst: 23 juni 2012 Geplaatst: 23 juni 2012 Had het recept van rabarbercake toch ergens anders vandaan.Het is een erg lekkere cake (kan ook met gewone suiker gemaakt worden ipv poedersuiker) hoewel ik zelf wel poedersuiker gebruikt heb, want dat had ik nog in de voorraadkast.Rabarbercake:bron: The Times (18 maart 2005) 500 gr. rabarberstengels; 2 grote eieren; 100 gr. zelfrijzend bakmeel (of 100 gr bloem met 7 gr bakpoeder); 100 gr. poedersuiker; 100 gr. zachte boter; 100 gr extra poedersuiker Verhit de oven op 1800 C (gasstand 4). Klop de boter en de 100 gram poedersuiker in een kom licht en schuimig. Voeg, als kloppend, de eieren een voor een toe. Spatel de gezeefde bloem er voorzichtig door, zodat er een dik beslag ontstaat. Ontdoe de rabarberstelen van het blad en snijd ze in stukken van 2 cm. Vet een plm. 1 liter grote bakvorm in met boter. (bakpapier erin leggen is aan te raden ivm plakken van de rabarber))Leg de rabarberstukjes er losjes, over de bodem verdeeld, in. Strooi de andere 100 gr poedersuiker erover. Spatel het beslag erover en strijk het glad, zodat alle rabarber eronder is. Bak gedurende drie kwartier, tot de bovenzijde mooi goudbruin is en cake-achtig.Draai de taart om, lekker met een dotje room. Als tip stond er dat je de rabarber heel kort kon blancheren, zodat je niet zulke stroeve tanden kreeg.Dat heb ik gedaan en ga ik in het vervolg ook doen als ik moes maak, want het helpt! Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
jootje Geplaatst: 23 juni 2012 Auteur Geplaatst: 23 juni 2012 Meekje...bedankt! Ga ik volgend weekend proberen! Dennis: ook bij mij bleef hij aan het bakpapier plakken. Dat is wel lastig....Ga het toch nog eens proberen met ander bakpapier. ( had witte, en heb nu iets steviger lijkt me..bruin bakpapier.) Quote
Dennis29 Geplaatst: 23 juni 2012 Geplaatst: 23 juni 2012 Ja of de bakplaat invetten met boter en er wat bloem op strooien? Of heeft dat geen nut omdat de taart zo vochtig is? Quote
Dennis29 Geplaatst: 23 juni 2012 Geplaatst: 23 juni 2012 Foto: De weegschaal deed buiten een beetje raar, later bleek dat ik 900 gram teveel geplukt had ik heb het maar ingevroren, dan kan het later weer een keer door een taart ofzo Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Ik had de helft gemaakt, en het in een vierkant bakblik gedaan. Zo'n lage. Die had ik ingevet met boter, en daar dan weer wat bloem op. Dat ging mooi! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
bonnie f Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Ik ga vandaag de laatste rabarber oogsten. Ik vries het in om het te gebruiken als ik het nodig heb. Er past nu even geen taart in mijn leven Leuk. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
greetje11 Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Zal eerlijk zijn, 1 keer en niet weer. Te zuur en te klef en inderdaad het bakpapier zit vast aan de onder kant. Quote
KimenDennis Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 kun je de rabarber nu nog oogsten? Ik zou er graag nog jam van maken maar door die oxaalzuurverhalen weet ik niet of ik ze nu nog durf te gebruiken. Quote
Dennis29 Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Ja kan tot eind juni oogsten, en als je daarna oogst is dat echt niet zo dat het giftig is ofzo hoor Enkel zit er meer oxaalzuur in. Voor jam maakt dat niet zo veel uit, je eet geen kilo's jam achter elkaar Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.