Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dit recept stond in de krant van vandaag:

1,2 kilo rabarber

2 eieren

100 gram basterdsuiker

500 ml yoghurt

2 zakjes vanille suiker

200 gr. tarwebloem

1 zakje bakpoeder.

 

Trek de draden van de rabarber en snijd eventueel een stukje van de onderkant af. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Bij hele brede rabarber de stukjes nogmaals doorsnijden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe de eieren met de suiker en de vanille suiker in een kom en klop het met de ( staaf) mixer schuimig. Voeg dan de yoghurt toe en meng goed. Dan de bloem en de bakpoeder toevoegen en weer krachtig mengen. Giet dit deeg op de bakplaat en verdeel de rabarber erover. Schuif in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de taart dan uit de oven, bestrooi hem onmiddelijk met wat suiker en laat hem in het bakblik afkoelen.

Slagroom erbij...YUM!

 

Hij is erg lekker...en volgens mij valt het met de calorieen ook nog wel mee! Geen boter...en maar 100 gram suiker...en dat voor een plaat vol!

Posted

Wow, helemaal gemist!

Ik hoop dat ik nog genoeg rabarber aan de planten heb.

Ik ga dit recept dit weekend nog maken.

De niet overdadige hoeveelheid kcal vind ik een prettige bijkomstigheid.

 

Ik zal verslag uitbrengen van mijn bevindigen. Grijns.

 

Ik wilde eigenlijk nog een keer rabarbercrumble maken maar dit lijkt me een heel goed alternatief.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

  • 3 weeks later...
Posted
:lol: Ik heb er ook nog 1 waarop de koek er (door bepaalde lichtinval) uit ziet als kots

Haha, plaats die dan maar niet De foto die je wel hebt geplaatst ziet er goed uit! Heb geen rabarber in de tuin, maar misschien toch het overwegen waard voor volgend jaar!

Posted

Zolang t kots niet over m'n bord loopt..

Ziet er goed uit Jorieke Ik hoop t binnenkort ook s te kunnen maken. Heb nog maar een paar kleine steeltjes.

Good things come in small packages

Posted

Oh boy, dat ziet er wel heel lekker uit! Mijn rabarberplant is net dit jaar aangeplant, dus moet nog een jaartje wachten met plukken

Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver!

Posted
:lol: Ik heb er ook nog 1 waarop de koek er (door bepaalde lichtinval) uit ziet als kots

 

Hoe smaakt het vraag ik me af is het wel zoet?

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Posted

Nee, niet erg zoet, maar rabarber is ook niet zoet! Tis ook niet te zuur vind ik. Gewoon lekker fris! vanavond nog een stuk gegeten, met een lekkere dot slagroom!

Posted

ik heb het net ook gemaakt, het is erg lekker. Maar het zit helemaal vastgekleefd aan het bakpapier dus moet je het er helemaal vanaf pulken.

Posted

Zal de plaatkoek dan ook een keer maken, volgende week maar want ik heb net een chocolade plaatcake gemaakt...

Rabarbercake heb ik al gemaakt, ik dacht ook een recept van het Moestuin forum...die is zó lekker!

Zelfs de mensen die geen rabarber lusten vonden hem heerlijk

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Posted

Had het recept van rabarbercake toch ergens anders vandaan.

Het is een erg lekkere cake (kan ook met gewone suiker gemaakt worden ipv poedersuiker) hoewel ik zelf wel poedersuiker gebruikt heb, want dat had ik nog in de voorraadkast.

Rabarbercake:

bron: The Times (18 maart 2005)

 

500 gr. rabarberstengels; 2 grote eieren; 100 gr. zelfrijzend bakmeel (of 100 gr bloem met 7 gr bakpoeder); 100 gr. poedersuiker; 100 gr. zachte boter; 100 gr extra poedersuiker

 

Verhit de oven op 1800 C (gasstand 4). Klop de boter en de 100 gram poedersuiker in een kom licht en schuimig. Voeg, als kloppend, de eieren een voor een toe. Spatel de gezeefde bloem er voorzichtig door, zodat er een dik beslag ontstaat.

 

Ontdoe de rabarberstelen van het blad en snijd ze in stukken van 2 cm. Vet een plm. 1 liter grote bakvorm in met boter. (bakpapier erin leggen is aan te raden ivm plakken van de rabarber))Leg de rabarberstukjes er losjes, over de bodem verdeeld, in. Strooi de andere 100 gr poedersuiker erover. Spatel het beslag erover en strijk het glad, zodat alle rabarber eronder is. Bak gedurende drie kwartier, tot de bovenzijde mooi goudbruin is en cake-achtig.

Draai de taart om, lekker met een dotje room.

 

Als tip stond er dat je de rabarber heel kort kon blancheren, zodat je niet zulke stroeve tanden kreeg.

Dat heb ik gedaan en ga ik in het vervolg ook doen als ik moes maak, want het helpt!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Posted

Meekje...bedankt! Ga ik volgend weekend proberen!

Dennis: ook bij mij bleef hij aan het bakpapier plakken. Dat is wel lastig....Ga het toch nog eens proberen met ander bakpapier. ( had witte, en heb nu iets steviger lijkt me..bruin bakpapier.)

Posted

Foto:

23-juni-2012-015-(small)27641340476017.JPG

 

De weegschaal deed buiten een beetje raar, later bleek dat ik 900 gram teveel geplukt had

ik heb het maar ingevroren, dan kan het later weer een keer door een taart ofzo

23-juni-2012-003-(small)67821340476014.JPG

Posted

Ik ga vandaag de laatste rabarber oogsten. Ik vries het in om het te gebruiken als ik het nodig heb. Er past nu even geen taart in mijn leven

Leuk.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Posted

Ja kan tot eind juni oogsten, en als je daarna oogst is dat echt niet zo dat het giftig is ofzo hoor Enkel zit er meer oxaalzuur in. Voor jam maakt dat niet zo veel uit, je eet geen kilo's jam achter elkaar

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...