Ga naar inhoud

Het bosje van Jet

  • updates
    346
  • reacties
    1635
  • bezoekers
    171430

Hazelnoot Hut/Snoeiwerk


appelvrouw

11500 weergaven

In onze tuin staan verschillende hazelnootbomen..alleen het zijn geen bomen, maar meer een bos stammen, wijd uitwaaierend naar boven toe. De stammen kunnen tot 15 cm dik zijn..dan sterft zo`n stam wel af. 7 meter hoog schat ik. Soms zagen we zo`n bos af, die groeit dan vanzelf weer uit. We oogsten er wel wat hazelnoten uit, maar over het algemeen zijn het vrij kleine noten.

 

Vooraan in de tuin hebben we zo`n bos afgezaagd..al weer een jaar of 5 geleden. de buitenste takken laten we groeien, en die hebben we na het eerste groeijaar tot "dak"gevlochten. Ieder jaar moeten we bijknippen om dit een hut te laten zijn..maar er kunnen twee kindjes inzitten. Er groeit een kamperfoelie overheen, en we vinden na het seizoen er een puttersnestje in.

 

Je ziet het er aan de foto niet zo af( zo zonder blad lijkt het niks..een bossie ongeregeld)..het is een best leuke hut, want ruim twee meter hoog. Als het blad van hut en kamperfoelie groeit is het er lekker schemerig en spannend.

IMG552426431387918838.JPG

 

Detail van de ingangIMG552647761387918841.JPG

 

midden in de zomer als er geen kindjes zijn leggen we ook wel de geënte paddestoelenstammen in deze hut, daar blijven ze wel vochtig genoeg.

 

De knofloken heb ik moeten afdekken voor de kippen..niet dat ze ze op gingen graven, maar ze liepen toch de sprieten stukIMG552852861387918844.JPG

 

Hier de nieuwste aanwinsten..haantje Sarko en maar liefst 3 nieuwe loopeenden..zolang ze maar slakken eten zullen ze heel wat Kerstmissen overleven

Haantje Sarko zal waarschijnlijk niet veel eitjes bevruchten..hij is echt te kleine voor de kippendames, die hem minachtend links laten liggen. Ik vind het wel zielig..misschien moet er maar een kuifhoenderhennetje komen. En een flinke haan die mijn Kenaukippen kan temmen.

IMG549248401387918836.JPG

 

Ik ben de laatste dagen begonnen met het vele snoeiwerk in de tuin. Vandaag herfstframbozen gesnoeid ( net geleerd dat het tot helemaal op de grond moet, dus morgen nog even terug om de stompjes nog weg te snoeien..) haagbeuk en kornoelje van de haag rond de moestuin achter..het weer is lekker zacht, dus ook de kweepeer flink onder handen genomen.

2 reacties


Aanbevolen reacties

Bijzonder eigenwijs zijn kippen,ene het is nog wel zo'n leuk haantje.

Gaaf zo'n hut,dat zullen je kleinkinderen geweldig waarderen. Ben benieuwd naar de begroeide versie.

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...