Ga naar inhoud

Bit's Heaven

  • updates
    208
  • reacties
    522
  • bezoekers
    3689

15 februari 1e zaai buiten.


Bit

10630 weergaven

Van de week een bak langs mijn kas gezet; een plek die ik afgelopen jaar nog leeg gelaten had. Een enigszins luwe plek op mijn verder vol op de wind liggende tuin.

Vóórzaai-bak, kweekbak, ziekenboeg, whatever. De bak wil ik later nog misschien op een simpele manier iets aanpassen, waardoor het als een koude bak kan gaan functioneren.

 

Vandaag dus mijn 1e zaai buiten. 2 kleine regels met spinazie. Ga ik vanaf nu elke 2 weken bijzaaien; eerst maar eens in deze bak, later op andere delen op de tuin.

Verder nog wat 1e radijzen, onder de cloches. Ik hou helemaal niet van radijzen, maar vorig jaar kreeg ik steevast bij mijn vaste bezorgadressen te horen dat ze radijzen wilden. Ze krijgen radijzen.

'Bezorgadressen' moet je overigens zien als een paar vaste adressen van familie en kennissen waar ik af en toe wat breng, wat ik zelf niet eet. Vorig jaar heeft dat een aardige vlucht genomen, dit jaar ga ik me daar wat meer op richten. Om nou te zeggen dat ik zelf veel eet van mijn tuin ? niet echt. Mag ook gaan veranderen.

Denk trouwens dat ik kwa zaaien met de spinazie gelijk loop met vorig jaar. De tuinbonen ( het volgende ) probeer ik dit jaar iets eerder, met een week of 2-3 ?

De peulen ( echt een aantal soorten meer dan vorig jaar ) gelijk daarna en veel meer verspreid kwa zaai-data ( of legdata ) Dit jaar geen sperziebonen voor mij. Geen bonenstokken dus.

 

DSCN544267961392491155.JPG

2 reacties


Aanbevolen reacties

Grappig,ik ga juist niet meer dingen zaaien die we ook niet eten. Leuke cloches heb je,waarvan zijn de jouwe? Ik heb zo 2 van glas.

Link naar reactie

3 stuks voor 3,45. Aanbieding / opheffingsuitverkoop van het plaatselijke tuincentrum. Plastic dus. Heb nog een aantal oudere , ooit in Fr gekocht. Ik gebruik ze graag in het vroege voorjaar.

Ga er morgen nog een paar halen.

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...