Ga naar inhoud

Estemy's SQFG tuin

  • updates
    29
  • reacties
    116
  • bezoekers
    7399

Zelf kas bouwen


Estemy

9071 weergaven

Na paar weekenden drukke bouwwerk is mijn nieuwe zelfgebouwde muurkas eigenlijk klaar. Alle bedankjes naar mijn liefje die heeft het voor mij gedaan (en ik mag helaas geen foto's van hem hier plaatsen)! <3

De hout is verkocht via een bedrijf op Marktplaats en uit Hornbach en de glas is ook via een andere bedrijf (Marktplaats, 2e hands: was vroeger ook voor kas gebruikt). Het glas voor de dak is speciaal besteld (ook via Marktplaats). Beitswerk en ramen wassen heb ik zelf gedaan. De grond is nog niet klaar, Zaterdag is de compostdag en dan gaan we alles afmaken dat nog niet klaar is.

 

Zo begint het op 16 februari:

CIMG2434-1.jpg

Eerste muur is klaar:

CIMG2435.jpg

 

23 februari: de deur en 3 muren:

CIMG2456.jpg

 

3e maart: alle muren zijn klaar (nog geen dak):

CIMG2477.jpg

 

20 maart: klaar! Dak is geïnstalleerd, dakraam werkt, alles is gebeitst en gewast:

CIMG2519.jpg

 

Eerste plantjes zijn al 2 weken in de kas: mijn olijfboom, uien, prei, koriander, Loganberry enz. Ze blijven hier niet, want ze moeten binnenkort in mijn bakken.

CIMG2523.jpg

 

Wat is nog nieuw? De eerste (kleinste) SQFG bak is klaar en ik heb daar al een beetje gezaaid (erwten, raap, wortels). Het is een beetje vroeg, maar dit is maar een test. Ik heb ook paar rode uitjes in de bak geplant, maar ik denk dat ze gaan volgende week niet overleven (het wordt -1 s'nachts). In ieder geval heb ik in de kas extra's als het nodig is. Dan ben ik ook bezig met beitsen van onze schutting, maar de beits is op en ik ga pas volgende weekend door. De eerste loganberry is geplant (de andere wacht nog voor de schutting), hij doet het zeer goed en heeft veel bladeren gekregen. Op de achtergrond kun je nog mijn knoflookjes en appelboom zien (rechts). De appel heeft zijn eerste bladeren! Ze zijn nog niet helemaal uit, maar je kunt ze zien komen.

CIMG2524.jpg

 

En mijn eerste bloemetje is gearriveerd! De eer gaat naar mijn Belgische pruim. op de foto is die nog dicht, maar een uurtje na de foto ging de bloem zelfs open. Wat is lente mooi!

CIMG2525.jpg

5 reacties


Aanbevolen reacties

Mooi werk! mag ik vragen hoeveel je uiteindelijk hebt besteed aan de kas?

Rond 250 euro voor alles (glas+hout+beits+extras).

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...