Ga naar inhoud

Het bosje van Jet

  • updates
    345
  • reacties
    1632
  • bezoekers
    84221

Zaagsel en keukenpapier


appelvrouw

13280 weergaven

Na een tip van Henkg om bonen voor te zaaien op keukenpapier ( bonen-voorzaaien-t8273-10.html ) ben ik er meteen mee aan de slag gegaan.

5 soorten heb ik op keukenpapier gezaaid, en alle vijf kwamen ze op..sommigen wat sneller dan de anderen, de Fortex als eerste en de grote Griekse bonen het laatst.

 

IMG687211611399579700.JPG

 

Haricot Chataigne d`Echenans en St. Fiacre heb ik samen in een doos gezaaid..dit is iets te krap op elkaar, maar met wat engelengeduld om de worteltjes uit elkaar te halen is het gelukt.

 

 

Ondertussen staan die bonen al aan het grote bonenrek gemaakt van hazelaars die we deze winter hebben gesnoeid...

 

IMG695143401400701785.JPG

 

Dit zijn de haricot St. Fiacre..een goede manier hoor dat keukenpapier, je weet in ieder geval wat er opkomt en kan dan beslissen hoeveel bonen je bij een stok plant..

IMG695291011400701790.JPG

 

Alle pompoenen zijn afgelopen weekend geplant..we hebben er een dikke laag zaagsel omheen gestrooid..daar schijnen de slakken helemaal niet van te houden. Binnen de ring hebben we nog wat ecostyle slakkenkorrel gelegd.IMG695322451400701795.JPG

 

De boerenkool voor het zaad groeit goed..ik heb goed opgelet en in de wijde omgeving is er geen bloeiend koolzaad of koolachtige te vinden. Dat moet goed komen met dat zaad..Westlandse winterboerenkool IMG693081581400702488.JPG

4 reacties


Aanbevolen reacties

Dat met die pompoenen en die ringen snap ik eigenlijk niet. Je postte dat ook in het slakken topic, maar toen had ik zoiets van : ach bit, doe niet zo betweterig, maar hier leest toch bijna niemand het .

 

De ring snap ik. Dat is je verdedigingswal. Maar dan slakkenkorrels in de ring ? Slakkekorrels trekken slakken aan. Zijn onweerstaanbaar voor slakken. Dus jij lokt ze de ring in ? Laat ze alles overwinnen wat hun tegenstaat, om het lekkerste van het lekkerste te bereiken ?

Ik zou echt de slakkenkorrels buiten de ringen strooien.

 

Kijk. Ik ben nu ff de slak. Ik loop op strooptocht rond. En ruik de pompoenen. Ik wil vandaag pompoen !! Ga ik op reis. kom ik zo'n ring tegen . Hmmm. das niet fijn. Hahaa !! daar liggen ook lekkere dingen. Dan de ring maar de ring laten. Lijkt mij logischer. ??

 

Bij mij zouden die zaagselringen niet lang stand houden helaas, anders deed ik ook wel zoiets. Té veel vogels / fazanten / duiven. Die halen echt álles overhoop.

Link naar reactie
Dat met die pompoenen en die ringen snap ik eigenlijk niet.

De ring snap ik. Dat is je verdedigingswal. Maar dan slakkenkorrels in de ring ? Slakkekorrels trekken slakken aan.

 

Je hebt gelijk, dat had ik even beter moeten uitleggen. In de ring staan de pompoenen geplant in een berg compost. Deze vrij grove compost bevat nog wel enig slakwerk..slakjes die ik er niet uit heb kunnen halen omdat ze in kluitjes zitten bv. Vaker is het mij overkomen dat ik een slak insluit in bv een cloche, samen met de plant en de compost. Weg plant. Vandaar die korrels, snappie?

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...