iedere dag eten uit de tuin, er is niet lekkerder
Ik had op 2 juni fotos gemaakt hoe de tuin erbij lag, helaas geen tijd gehad ze hier in te stellen ...vanmorgen nog maar een serie fotos gemaakt.
Alles groeit zo ongeloofelijk hard. Iedere dag eten we uit de tuin, sta ik in de keuken eten te bewerken voor vriezer ed. De eerste 6 smaken jam zijn al klaar..er volgen er zeker nog vele.
( vorig jaar had ik 13 verschillende smaken, dit jaar alweer 3 nieuwe kombinaties gemaakt)'
Later in het jaar laat ik jullie wel mijn kast zien met jam/marmelade voorraad..( zijn er honderden , echt)
Maar laat ik met het leukste beginnen, gister heeft moeder natuur ons weer een verassing gebracht. 12 Piepende bolletjes natuurschoon . Moeder had zich goed verstopt in een hooiberg.
Dan de moestuin..
De Komkommer is zo een sxxs.. de eerste 2 fotos zijn van 2 juni. de laatste 2 fotos van vanmorgen. De eerste 2 komkommers zijn al opgegeten..lekkerrr
De brocollie en bloemkool doen het in de bak zeer goed, de 3 bloemkolen die ik zo op het land had staan zijn niets geworden ..naja, het paard vond ze lekker hihihi
Volgend jaar dus meer in bakken zetten. ( je leerd nooit uit)
De courgettes gaan iets langzamer, ze staan teveel in de schaduw van de doperwten. (volgend jaar dus anders doen)
Maar goed, de doperwtjes zijn bijna klaar( ze brachten zeer veel op) en gaan dan weg, Dan komt de volle zon op hun neusen en komt alles goed.
Het fruit gaat daarintegen zeer goed dit jaar. De witte aalbes hangt vol en kan ik vanmiddag afhalen. De kersen bomen beginnen volop te kleuren en morgen beginnen we met de pluk.
De aardbeien..oh mönssch, zoooveeel en zo dikke lekkerre rode vruchten. mjam.
De appelbomen hangen vol en beloven voor het najaar veel goeds
De wilde pruimen boom hangt topzwaar..zoooo vol. We hebben meerder stokken onder de takken moeten zetten, anders breken ze af.
Al die groene bolletjes worden binnenkort prachtig rood en dan zijn ze zooooo ongeloofelijk lekker.
En in de kas groeit alles super goed..
De tomaten soorten hangen vol groene bolletjes, de paprikas en pepers hadden een slechte start. Kwamen op de een of andere manier slecht op gang dit jaar, maar nu gaat het goed.
De basilicum in 2 soorten. We waren in april voor 3 dagen in Oostenrijk en vonden daar berg basilicum
Heerlijk.iets steviger en dus in de keuken beter te gebruiken.(Moet ik absoluut zaad van winnen voor volgend jaar)
Het is grappig te merken dat ik nu al dingen "opsla" die ik volgend jaar anders ga doen. De moestuin wordt dan zowiezo weer een stuk groter. ( heb het stuk al uitgemeten), de opstelling anders..Het experiment met de doperwten is een groot sxxs en moet dus volgend jaar nog eens alleen met andere opbouw van stokken en net.
Heerlijk zo bezig zijn met de natuur en al dat moois en lekker dat het geeft
3 Comments
Recommended Comments