Ga naar inhoud

De tuin van Dennis

  • updates
    80
  • reacties
    181
  • bezoekers
    7272

Terrasweer


dennis78d

3452 weergaven

Iedere avond is het later donker en nog steeds is het niet lang genoeg licht…ben wat dat betreft net Rupsje Nooitgenoeg. Maar toen ik gisteren op de bank plofte, dacht ik daar wel anders over. In plaats van op de bank, wil ik graag op het terras ploffen na een dagje werken in de tuin...dus, werk aan de winkel!

 

Ik ben gisteren begonnen aan het eerste terras. Eerst nog wat extra zand op de plek waar het terras moet komen, uitlijnen, egaliseren, schrapen, op hoop van zegen. Naderhand legde ik de waterpas erop en alles was gewoon waterpas…moet niet gekker worden

 

IMG312553571461048862.JPG

 

Het gele zand lag voor me en ik dacht…nou, hop dan! Het fijne is dat er niemand over m’n schouders staat te kijken of ik het goed doe en als ik het niet goed doe, doe ik het gewoon opnieuw. Totdat het goed is. Als over een maand blijkt dat het zand toch niet goed genoeg ingeklonken is en het hele terras verzakt…jammer, dan doe ik het gewoon opnieuw. Maar ik ga er niet van uit natuurlijk, heb wel een beetje vertrouwen in wat ik doe

 

IMG313243071461048745.JPG

 

De eerste lagen zijn gelegd, 7 lagen gewoon en dan 1 laag een kwartslag gedraaid, dan weer 7 gewoon…of 5…moet even kijken hoe de hoeken van de stenen worden naarmate de cirkels kleiner worden. Komt goed Heb maar een paar stenen moeten kappen om het allemaal passend te maken, ben zeer tevreden met het resultaat tot nu toe Als het er dan in ligt even aantrillen en voegzand erop. Vanavond weer verder!

 

IMG313386011461048749.JPG

 

De Jonagold laat z’n eerste knoppen zien. Vorig najaar in de tuin gezet en me steeds afgevraagd of hij het zou halen.

 

IMG312958301461048740.JPG

 

De tomaten die bij het raam op het oosten staan, beginnen wat groot te worden. Eind april even kijken of de temperaturen ’s avonds blijven stijgen, dan gaan ze naar de kas. Ze staan lekker stevig en hebben enorm veel wortel. Leuk om te zien door de doorzichtige potjes. Vanavond een tweede poging om ze om te potten naar een grotere maat.

 

IMG313485671461048753.JPG

4 reacties


Aanbevolen reacties

lekker bezig

 

de stratenmaker hier in huis zegt ook dat je terras er goed uit ziet. hij vraagt zich alleen af of je zeker weet dat je het terras perfect waterpas wil hebben liggen? het water moet ook ergens heen en verzakken doet het altijd een beetje. iets bol leggen, dus iets ophogen naar het midden toe, is zijn advies.

Link naar reactie

Bedankt voor de reacties

 

...weet dat je het terras perfect waterpas wil hebben liggen? het water moet ook ergens heen en verzakken doet het altijd een beetje. iets bol leggen, dus iets ophogen naar het midden toe, is zijn advies.

 

Het terras zal een beetje aflopen naar de randen toe. De laatste paar rijen komen iets lager te liggen. Er is ook nog de optie om een infiltratieput te plaatsen in het midden. Zoiets: http://www.detuinwebshop.nl/bestratingsmaterialen-1/afwatering/hexdrain-afwatering/infiltratieput-zwart.html maar dan goedkoper . Ik vrees dat een bol terras leggen net buiten mijn stratenmakersvaardighedenpallet (galgje!) ligt

aangepast door dennis78d
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...