De vruchten er van plukken
Vandaag een drukke dag in de keuken. Maar bijzonder bevredigend.
Vanochtend eerst verder met de komkommers die ik gisteren in het zout gezet had. Resultaat:
Voor de lunch lekkere tomaten soep gemaakt. (En genoeg voor nog 4x...)
Voor:
Na:
Kruidenboter voor het pistolet voor erbij met colakruid, oost-Indische kers, knoflook, venkel en bieslook.
Daarna het veldvarken stoofvlees opgezet voor chili con carne. Met een kleine paprika uit eigen tuin
En eigen mais. (3x raden welke ik bij de bevruchting geholpen heb)
Manlief had ondertussen nog de druiven geplukt. Zeker 3 kilo....
De eerste kilo verwerk tot chutney volgens recept http://www.smulweb.nl/recepten/1251817/Druivenchutney-met-sjalotjes
Ik heb alleen druivensap gebruikt omdat onze druiven niet pitloos zijn en daarna laten inkoken. Echt heeeeeerlijk. Had spontaan zin in zuurkool en herten biefstuk
2 Comments
Recommended Comments