Oogst
We zijn veel aan het verwerken: tomaten, paprika's, pepers, aubergines, courgettes, koolrabi's, maïs, spitskolen, bieten, appels...
Over 2 weken gaan we beginnen met de peren, wat er heel veel zijn. We hebben 2 gistingsvaten van ieder 120 liter erbij gekocht, dan krijgen we nog niet alles verwerkt, maar kunnen we wel wat meer schnaps maken. We gaan ook weer perry, stroop en azijn maken. De azijn hebben we goed kunnen gebruiken voor de bieten.
We zijn ook alle zaden aan het veiligstellen. De meeste drogen we op onze slaapkamer, want dat is de droogste ruimte. We hebben al veel zaden voor volgend jaar. Dat gaat dus wat geld schelen.
De weckkelder wordt ook alweer helemaal vol. Deze foto's zijn alweer achterhaald, maar we hebben ook veel meer groenten geweckt dan vorig jaar en minder fruit. Het was een slecht fruitjaar en van veel fruit hebben we fruitleer gemaakt (lekkerder). De kersenlikeur is ook heerlijk geworden.
4 Comments
Recommended Comments