Jump to content

Bit's Heaven

  • entries
    208
  • comments
    522
  • views
    2,792

15-09-18; Druif Rondo.


Bit

308,830 views

 Share

Belangrijke druif op mijn tuin, omdat dat toch vrijwel zeker in de toekomst 1 van de druiven zal zijn die onderdeel gaan zijn in de te maken wijnen.

 

Makkelijke vruchtbare druif. groot vrij rond blad, dik hout, redelijk sterke groeier, veel dieven, welke ik allemaal top lopende het seizoen. Ik hou ongeveer een 12 bladeren aan boven de tros.

 

De oudste plant staat er nu een jaar of 5 denk ? Dit is het eerste jaar dat er een aardige hoeveelheid aan de stok mocht rijpen. In juni al wat aan trossen gedund ( hij maakte dit jaar wel 3 soms 4 trossen op elke tak ) In de zomer uiteindelijk gedund op maximaal 2 trossen op 1 tak, Begin/half augustus bij de kleuring, gedund op 1 tros op 1 tak.

De struik is dit jaar dubbele Cordon, deze winter te verkleinen naar enkele Cordon. En Cordon is bij mij in de rij 1 legger dus, van een lengte van ongeveer 1.20m.

Al vroeg aan het kleuren, ben ik ook vrij vroeg aan het proeven gegaan. Toen het zoet ontstond ben ik ook aan het meten gegaan ( zie eerdere update's ) en staat de brix nu op 22.4. Druif gisteren weer gemeten. We krijgen nog 2 mooie weken, dus daar moet nog wat te halen zijn.

 

Opvallend is de erg mooi kogelronde druif zelf, met een prachtige waslaag. Dof diep blauw zwart. Geen rimpeltje of plekje te bekennen, wel een lichte mate aan misbloei ( onvolgroeide mini groene erwt grote druifjes ) Vrij open trossen. De maat van deze trossen zijn niet representatief, ze zijn eerder in augustus ook in de tros zelf uitgedund.

Deze ene stok draagt nu 9 trossen, nu nog 8 trouwens.

 

Overigens ook een heel aardige tafeldruif. Niet te grote pitten , wel een stevige, maar niet al te aanwezige schil. Erg sappig. Aangename zoete maar voldoende kruidige smaak.

 

met een week nog eens meten.

 

2018-09-14-1316341537083517.05

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...