Ga naar inhoud

Bit's Heaven

  • updates
    208
  • reacties
    522
  • bezoekers
    3677

15-09-18; Druif Rondo.


Bit

309040 weergaven

Belangrijke druif op mijn tuin, omdat dat toch vrijwel zeker in de toekomst 1 van de druiven zal zijn die onderdeel gaan zijn in de te maken wijnen.

 

Makkelijke vruchtbare druif. groot vrij rond blad, dik hout, redelijk sterke groeier, veel dieven, welke ik allemaal top lopende het seizoen. Ik hou ongeveer een 12 bladeren aan boven de tros.

 

De oudste plant staat er nu een jaar of 5 denk ? Dit is het eerste jaar dat er een aardige hoeveelheid aan de stok mocht rijpen. In juni al wat aan trossen gedund ( hij maakte dit jaar wel 3 soms 4 trossen op elke tak ) In de zomer uiteindelijk gedund op maximaal 2 trossen op 1 tak, Begin/half augustus bij de kleuring, gedund op 1 tros op 1 tak.

De struik is dit jaar dubbele Cordon, deze winter te verkleinen naar enkele Cordon. En Cordon is bij mij in de rij 1 legger dus, van een lengte van ongeveer 1.20m.

Al vroeg aan het kleuren, ben ik ook vrij vroeg aan het proeven gegaan. Toen het zoet ontstond ben ik ook aan het meten gegaan ( zie eerdere update's ) en staat de brix nu op 22.4. Druif gisteren weer gemeten. We krijgen nog 2 mooie weken, dus daar moet nog wat te halen zijn.

 

Opvallend is de erg mooi kogelronde druif zelf, met een prachtige waslaag. Dof diep blauw zwart. Geen rimpeltje of plekje te bekennen, wel een lichte mate aan misbloei ( onvolgroeide mini groene erwt grote druifjes ) Vrij open trossen. De maat van deze trossen zijn niet representatief, ze zijn eerder in augustus ook in de tros zelf uitgedund.

Deze ene stok draagt nu 9 trossen, nu nog 8 trouwens.

 

Overigens ook een heel aardige tafeldruif. Niet te grote pitten , wel een stevige, maar niet al te aanwezige schil. Erg sappig. Aangename zoete maar voldoende kruidige smaak.

 

met een week nog eens meten.

 

2018-09-14-1316341537083517.05

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...