Jump to content

Bit's Heaven

Sign in to follow this  
  • entries
    208
  • comments
    522
  • views
    945

05-10-18 Bijna de laatste druiven.

Sign in to follow this  
Bit

290,053 views

Vandaag de laatste trossen Fragola geplukt. Totaal geen verval, de eerder geplukte trossen en het proeven was een tegenvaller; rare smaak ( aardbeien/frambozen ), maar die smaak is nu veel minder uitgesproken vreemd. Mooie trossen, mooie leuke maat druif. Dacht ik eerder dat dit een kandidaat zou zijn om te verwijderen, deze blijft. Goede handdruif, een mooie ook.

 

Nero eerder al geproefd, nu de rest ( 1e tros aan mijn enige Nero ) Topper. Als druif als 2 druppels water op de Fragola en Rondo gelijkend, alleen wat langwerpiger van vorm ( geen foto ). Wordt een belangrijke druif voor de toekomstige wijn, de eerste indruk is ook wel erg positief. Brix gemeten vanmiddag : 25,2 !! Ik geloofde het eerst niet, dus een paar keer met verschillende druiven gemeten uit het trosje. Kwam niet onder de 25. Super dus. Ook wel een super jaar natuurlijk. Dit was wel de enige tros waar een aantal druiven aan iets rimpeligheid onderhevig was, iets ingedeukt zelfs. ongeveer 1/4 van de tros. Net wat te lang laten hangen dus. Maar totaal geen rot.

 

De laatste Rondo geplukt. Brix 23.1 Voor mijn gevoel hoog, maar geen grote stijging tov de eerdere meting. Mooie onaangetaste trossen. Het is de zwarte in dit bakje:

 

2018-10-05-1220941538804336.48

 

De rode in dat bakje is de Suffolk Red. Vrijwel pitloos. Een kleinere druif dus, maar wel acceptabel ( behoorlijk groter dan de Königlichen Esther ) en van een grote zoetheid ( tafeldruif ) en ook gewoon mooi vind ik. Een topper.

 

Fragola, een paar trossen tijdens het plukken, er hangen er nog 2. Nog geheel gaaf.

 

2018-10-05-1245601538804477.47

 

Verder hangt er nog wat wit. De druif van Jet is nog niet weg, eerste lichte verval is al wel op te merken, de smaak is wel verbeterd tov eerdere proeven. Elvira hangt er ook nog, wel al verval te zien ( rot ), de druiven zijn lekker ( tafel ) er hangen nog 4 trossen. Er hangt nog 1 klein trosje Leon Millot ( wijn ) , nul verval te zien, kleine ruiven , pikzwart.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...