Jump to content
  • entries
    203
  • comments
    194
  • views
    3,609

29-9-2019

Sign in to follow this  
Patrijs

1,849 views

Eind september en al vol op herfst. Ik heb me er wat door laten verrassen, verwend door de mooie nazomers van de afgelopen jaren.

 

weer-29-9-201941741569763552.jpg

 

 

Er is vandaag al 22mm gevallen en vanavond gaat het flink waaien.

Gelukkig heb ik de greppeltjes deze week afgemaakt en kan het water weg. Op de tuin staan al flinke plassen.

 

 

 

 

 

 

 

Linked Image

 

 

 

 

 

 

Er wordt nu flink wat water afgevoerd.

 

 

20190929132352-228581569764171.jpg

 

 

2019092913231449981569764214.jpg

 

 

Evengoed moet er geoogst worden. Vandaag courgettes, frambozen en wat waterige tomaten.

 

 

 

 

 

 

Linked Image

 

 

 

 

 

 

2019092913400045911569764427.jpg

 

Vrijdagavond heeft het hier ook al flink gewaaid, onweersbuien met flinke windstoten zorgden voor schade. Hier vlakbij waaide een caravan in het Noord- Hollands kanaal maar wij zaten in de luwte van de duinen. Wel zijn de opgebonden aardperen weer gaan liggen..

 

20190929132417-290231569765045.jpg

 

De bessen waaiden toen ze jonger waren ook wel eens scheef, maar nu staan ze goed verankerd.

 

20190928113900-247711569765564.jpg

 

20190928113926-261481569765606.jpg

 

20190928113952-272671569765641.jpg

 

 

We eten schouderkarbonades uit de oven met veel uien, knoflook, courgettes en tomaat.

 

20190926183740-275371569765804.jpg

 

De paprika's gaan in vier grote pizza's.

 

20190927153707-230811569765905.jpg

 

 

20190928185452-234291569766018.jpg

 

Dierloos eten is lastig hier, zeker met sla in de herfst:

 

20190928184019-298671569766102.jpg

 

Maar er wordt nu wel gewerkt aan een vega-lasagne uit eigen tuin.

Als die uit de oven komt zal ik nog even een foto plaatsen.....

 

 

Gisteren nog wat paksoi zaad gekocht en de Chinese kool kwam vanmorgen boven.

 

20190929150654-226181569769627.jpg

 

De lasagne:

 

20190929182834-252461569780674.jpg

 

 

20190929183025-294321569780713.jpg

 

 

En natuurlijk een seizoenstaart:

 

 

 

 

 

 

Linked Image

 

 

 

 

 

Vorige update

Sign in to follow this  


3 Comments


Recommended Comments

Heerlijke maaltijden allemaal daar in huize Patrijs! Die karbo`s uit de oven hoelang en hoe heet gaan ze daarin?

Enne de vega lsagna is wel met kaas toch? Ziet er lekker uit.

Ja haha met sla voor een DVM moet je nog oppassen, hier door de loopeenden weinig slakken maar omdat de loopeenden verhuisd zijn zullen de slakken wel terug durven komen...

Share this comment


Link to comment

Die schouderkarbonades zijn hier goed ontvangen. Ik had ze aangebraden en toen nog een minuut of 20 in de oven. Wel opletten dat ze niet uitdrogen. Ik heb ze halverwege even omgekeerd en ondergeduwd. Ik denk op 180 graden na het broodbakken. We aten het met versgebakken brood. Ook de resten groenten met het varkensvet er door is lekker om de volgende dag te gebruiken.

 

Het is altijd een beetje zoeken wat je met de producten uit de tuin aan moet, zeker als je veel vers wil verwerken.

Ik ben zelf dol op zulk soort gerechten en op bijv. Turkse oven gerechten.

Het was hier wel weer voor cassoulet, alleen nog iets te warm, en dan is deze lichte variant een leuk alternatief te meer omdat er een tussen zit die geen bonen blieft.

 

De lasagne is vega uit gemakzucht. We hoeven dan geen aparte te maken voor onze vegetariër. Wel alles zelf gemaakt behalve de vellen, dat kost ook weer tijd. Ze waren er wel blij mee omdat ik normaal veel meer groenten in de lasagne verstop.

We hebben hier een vegetariër aan tafel, geen veganist gelukkig dus kaas is geen probleem.

Er zit hier nog maar een koeienboer rond het dorp. Veel zijn er al verdwenen. Ik ben er blij mee want dat voorkomt huizenbouw of nieuwe natuur met de beroemde Nederlandse bosschages.

 

Zelf heb ik ook jaren vegetarisch gegeten in de tijd dat je nog zakken sojabrokken moest kopen bij de reformwinkel.

Ik verbaas me dan ook nog steeds als ik de prijs van de huidige fancy sojaburgers en bonenburgers e.d. omreken naar een kiloprijs.

Sinds ik zoutarm ben gaan eten heb ik veel meer trek in vlees.

Helaas heb ik moeten stoppen met het verkopen van de Lakenvelder vleespakketten.

Ik kreeg vaak extra "reststukken" en dat was altijd leuk om te verwerken samen met de spullen uit de tuin.

Share this comment


Link to comment

Zelf heb ik ook jaren vegetarisch gegeten in de tijd dat je nog zakken sojabrokken moest kopen bij de reformwinkel.

ja die reformwinkel haha ik kocht er vroeger ook vegetarische schijven in blik, ik zocht naar de naam maar kan er niet opkomen.

Ik heb hetzelfde als jij en heb ook lang vegetarisch gegeten maar ik voelde me er niet senang bij. Wij eten om de dag vlees en bij de maaltijden veel kaas. Toch wil ik nu wat minder eten, je hebt vast mijn topic gelezen, maar zonder vlees zal niet gebeuren. Ik koop wel liever vlees van dieren die een ok leven hebben gehad zoals de varkentjes van Jorieke.

Dank voor het recept van de karbo's

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...