Bah, wat een nattigheid.
Vandaag had ik voor het eerst sinds lange tijd weer de neiging om snel weg te gaan van de tuin.
Koud was het, koud en nat, erg nat.
Iedere dag heef het geregend maar was er eerder in de week nog lekker tussen de buien, vandaag was de wind hier erg fris. Ook de tuin begint er aardig verregend uit te zien.
Ook aan de groenten en fruit merk je het. Met wat zon droogt de andijvie mooi op en de frambozen zijn zoet, zoals hier begin deze week:

Vandaag heb ik ook andijvie geoogst waar al meer smet in zat. De frambozen heb ik maar laten hangen, die zijn nu alleen lekker in de jam.
De eerste Chinese kool van de nateelt is ook geoogst, nog niet klaar maar omgewaaid door de straffe Noorderwind en ondermijnd door de koolvlieglarven.

Samen met de eerste paksoi en wat andere groente verdween alles in de wok.


Ik ben begonnen met het handmatig opruimen van het onkruid. Schoffelen heeft nu niet zo veel zin.
Ook de platte bak ben ik aan het leeghalen. Er staat veel Nieuw Zeelandse spinazie in wat van mindere kwaliteit is dan de uit de kas.
Op mijn gemakje pluk ik de stengels blaadje voor blaadje leeg.

Soms kom je dan wat leuks tegen:

En aan het eind een flinke bak spinazieblad

Dit lichte werk wissel ik af met het spitten en mesten van de bak.

Na twee dagen heb ik een kwart van de bak af en een paar kilo spinazie. Die spinazie is ideaal voor quiche omdat ze wat droger is dan echte spinazie.

Binnen heb ik paksoi gezaaid om straks in de bak te zetten. Ze komen nu net boven.


De eerder gezaaide Chinese kool staat prima en krijgt wat extra licht met een notarislamp.

De vorige lichting staat nu een week of twee buiten en groeit goed met alle regen.
Rechts staat nog wat kasandijvie en daarboven zie je wat radijs wat ook goed gaat. De knolletjes beginnen zich net te vormen.

Vandaag heb ik de eerste sierpompoentjes geoogst samen met wat zonnebloemen voor de vogeltjes thuis.
In de zakjes zitten de stammetjes andijvie.

Wegens succes heb ik nog twee basilicum stekken genomen.

Er is venkelzaad gemalen tot venkelpoeder.

Binnen is de eerste lichting Spaanse pepers gedroogd in de oven er is appelgemberjam gemaakt en nu wordt de eerste pompoencake van dit seizoen gebakken.

Aanbevolen reacties