Jump to content
  • entries
    35
  • comments
    89
  • views
    5,003

Chillysaus


Wat doe je als je al twee weken flink beroerd bent, je omkomt in de chillypepers en zoonlief compleet verslaafd is aan chillysaus... Juist ja, je gaat dat FIJN zelf maken!

Pondje pepers, 300ml azijn, 300 gr suiker, 4 tenen knoflook en een flinke ui allemaal in de blender. Tot hier geen probleem. Mooi papje van gedraaid door het te pulseren, in een pannetje met een dikke bodem, 300 ml water erbij en de suiker rustig laten oplossen.

Valt best mee!

 

Nu, laat het geheel gedurende ongeveer 40 min inkoken tot de gewenste dikte, denk aan de afzuigkap! Hmm nu wordt het wat minder, kuch kuch.

Na 10 min maar even een raam open, het prikkelt toch wel flink in mijn arme longen.

20 min, f*ck dit was misschien toch niet zo'n slim idee.

30 min, volgens mij hoest ik een stuk long op!

35 min is het nu NOG NIET KLAAR?!

40 min, manlief komt binnen dacht dat ik stikte vanwege mijn longontsteking...heeft nog even koorts opgemeten om te zien of ik misschien ijlde of in een soort delerium zat

 

Nu, paar uur later hijg ik nauwelijks meer, de saus zit in zijn bestemde pot en heb ik plechtig moeten beloven dit soort fratsen niet meer uit te halen als ik ziek ben.

Als zoonlief niet straks bij het eten ENORM dankbaar is voor zijn sausje en het geleden leed beloof ik hierbij dat ik het toch gewoon weer doe..maar wel eerst beter ga worden

7 Comments


Recommended Comments

Erny

Posted

Je hebt in ieder geval behoorlijk "gestoomd" in de hete dampen, morgen ben je vast beter.

Stan

Posted

Wil je nog wat super-hots? Dan weet je echt niet waar je moet blijven (die mag ik enkel nog verwerken als er niemand thuis is ). Beterschap.

prettig gestoord

Posted

@erny, enorm gestoomd idd pfft heeft alleen niet het beoogde effect tot nu toe

 

@ Stan nee!

Deze is al flink heet, normalieter valt het wel mee maar dit is wel even straf

appelvrouw

Posted

Goed recept! Ik ben gewaarschuwd dus..dank.

Indy

Posted

Ik kook dat ook echt met de deur open,en de wasemkap aan.Zelfs zonder longontsteking is het best pittig.

E.e.a hangt af van de hitte van de pepers natuurlijk.

prettig gestoord

Posted

De saus is trouwens naast flink scherp erg lekker! Zou de volgende keer enkel minder scherpe of gewoon wat minder pepers gebruiken.

Heb er nog wel flink wat hangen, wacht toch nog maar even geloof ik ahem

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...