Chillysaus
Wat doe je als je al twee weken flink beroerd bent, je omkomt in de chillypepers en zoonlief compleet verslaafd is aan chillysaus... Juist ja, je gaat dat FIJN zelf maken!
Pondje pepers, 300ml azijn, 300 gr suiker, 4 tenen knoflook en een flinke ui allemaal in de blender. Tot hier geen probleem. Mooi papje van gedraaid door het te pulseren, in een pannetje met een dikke bodem, 300 ml water erbij en de suiker rustig laten oplossen.
Valt best mee!
Nu, laat het geheel gedurende ongeveer 40 min inkoken tot de gewenste dikte, denk aan de afzuigkap! Hmm nu wordt het wat minder, kuch kuch.
Na 10 min maar even een raam open, het prikkelt toch wel flink in mijn arme longen.
20 min, f*ck dit was misschien toch niet zo'n slim idee.
30 min, volgens mij hoest ik een stuk long op!
35 min is het nu NOG NIET KLAAR?!
40 min, manlief komt binnen dacht dat ik stikte vanwege mijn longontsteking...heeft nog even koorts opgemeten om te zien of ik misschien ijlde of in een soort delerium zat
Nu, paar uur later hijg ik nauwelijks meer, de saus zit in zijn bestemde pot en heb ik plechtig moeten beloven dit soort fratsen niet meer uit te halen als ik ziek ben.
Als zoonlief niet straks bij het eten ENORM dankbaar is voor zijn sausje en het geleden leed beloof ik hierbij dat ik het toch gewoon weer doe..maar wel eerst beter ga worden
7 Comments
Recommended Comments