Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    21
  • views
    501

Bloemknoppen in de pepers/paprikas


Daktuin

16,709 views

 Share

Hoi allemaal

 

De eerste pepers en paprikas die ik begin januari heb gezaaid krijgen al bloemknoppen. Dat verbaasde mij best wel. Als grond gebruik ik makkelijke moestuin mix en verder hebben ze een enkele keer een scheutje (verdunde) rootbooster van cellmax gehad. Ik was erg sceptisch over de rootbooster dat ik geen controle heb meegenomen. Achteraf wel jammer.

IMAG201821951488458882.jpg

IMAG201762191488458927.jpg

 

De tomaten gaan gelukkig niet zo hard. Een deel heb ik gezaaid begin februari voor het enten op de aardappels, een deel midden februari en een deel heb ik vandaag gezaaid. Alleen de wedstrijdtomaat moet ik nog zaaien en dat zal een dezer dagen gebeuren. De tomaten staan in de middelste bak en gedeeltelijk ook in de linker bak. De tomaten van de laatste ronde heb ik direct in de mix gezaaid. De bakjes met vermiculiet wil ik nog wel eens vergeten aangezien we aan het klussen zijn in het nieuwe huis.

IMAG202789551488459125.jpg

 

Mijn lamp test tomaten groeien ook nog steeds prima. Zelfs de eerste tomaat heb ik al gespot.

IMAG202464771488459221.jpg

 

De test pepers/paprika en een test tomaat gaan naar buiten in een foliekasje. Ze beginnen een beetje teveel ruimte in te nemen en ik ben benieuwd hoelang ze het zullen overleven.

 

De aarbeienstekjes die ik een tijdje terug had gekocht lijken allemaal aan te slaan. Groeien zelfs harder dan mijn eigen stekjes van vorig jaar.

 

Een nieuw huis betekend ook een grotere tuin ofja dakterras in mijn geval. Een makkelijke moestuin bak had ik er in oktober al neer gezet(bedankt buurman dat dat mocht) en de tweede bak hebben we er nu ook in staan. Meteen ook weer wat uitjes geplant. Binnenkort zal ik er eens een foto van maken als ik wat anders spul ga zaaien, als het wat droger is haha.

 Share

8 Comments


Recommended Comments

Whoa, dat is wel heel vroeg!

 

Ik duim voor je dat ze het redden in je kasje. Heb je geen plekje in de huiskamer voor ze?

Link to comment

Ziet er mooi uit allemaal! Bij de pepers haal ik de bloemknoppen er af als ze nog zo jong zijn. Alle energie word namelijk daar naartoe gepompt, ik vind het dan beter dat ze eerst, een bredere stam maakt, en in de breedte en hoogte groeit. Dan is ze later namelijk wat robuuster en zal ze veel meer vruchten dragen Succes met de kweek.

Link to comment

Bedankt voor de reacties .

 

In de woonkamer plek genoeg maar ook 3 katten die erg veel interesse in mijn plantjes hebben. Ik wil niet het risico lopen dat ze weer mijn plantjes slopen.

 

Bedankt voor de tip van de knoppen verwijderen. De grootste heb ik er al uit gehaald zal dat dan ook doen als ik de kleintjes kan vast pakken.

Link to comment

Hoi Daktuin,

 

Leuk om dit project met Rootbooster te volgen en jammer dat je geen controle groep hebt.

 

Hoeveel uren licht krijgen jou planten per dag?

 

Groetjes,

 

Marco

Link to comment

De lampen staan ongeveer 14 uur aan. Voordat de planten naar buiten gaan ga ik het afbouwen naar het echte dag nacht ritme.

 

Vind het toch best jammer dat ik geen controle groep heb. Ik had zoiets of het werkt niet of het werkt wel. En als het wel werkt wil ik het 'beste' voor alle plantjes haha. Ik ben wel erg benieuwd naar de testen die andere mensen doen.

Link to comment

Ja erg jammer, wat voor verdunning hou je aan? zoals aangegeven op de verpakking?

 

Misschien maak ik nog wel een topic waar iedereen zijn wortel foto's kan plaatsen en vergelijken.

 

Groetjes

Edited by Marco_D
Link to comment

Oeps zie de laatste reactie nu pas .

 

Maar ik probeer als verdunning de verpakking aan te houden. Wel wat lastig soms aangezien de maatbeker zo groot is en ik vaak maar een liter gebruik.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...