Jump to content
  • entries
    4
  • comments
    4
  • views
    1,470

De taugeplantjes pompoen


willemGN

1,503 views

daar zijn er uiteindelijk twee van die het hebben overleefd. In augustus al kunnen oogsten! En ze waren mooi groot.

 

Alleen... ik heb er nope van gemaakt en dat in potten ingewekt. (van die Hak potten, waarin ik ook rode bieten, jam etc in bewaar en dat gaat altijd goed.) Niet met de pompoenen die gingen gisten en flink knallen! Wat gaat er dan verkeerd? Of wil het gewoon niet om pompoensoep op die wijze in te maken?

 

(Ik was nu denk ik wel op tijd met oogsten en verwerken van de pompoen, want de zaden waren nog niet uitgelopen.)

 

Beetje ander topic. Zijn er al mensen die plannen hebben met de tuin volgend jaar?

 

Wil zelf eens met meloen aan de gan. Welke soort is een buiten (en waar zaden te verkrijgen)?

 

En ik ben nu bezig met wat teentjes knoflook te verzamelen. Kijken wat dat gaat brengen.

 

Allemaal fijn weekeinde!

2 Comments


Recommended Comments

Pompoensoep wecken is altijd lastig! Er wordt aangeraden om de soep niet te dik te maken en 2 uur op 100 graden te wecken. weet niet of je dat zo hebt gedaan of niet natuurlijk. Zelf weck ik nooit pompoensoep of pompoenen, een pompoen kun je makkelijk een paar maanden bewaren (soortafhankelijk), dus dan is wecken niet zo nodig voor mij.

 

Lekkere en goed bewaarbare pompoenen zijn onder andere: Butternut, Musquee de Provence, Jumbo Pink Banana en Blue Hubbard.

Zelf hou ik ook graag van Hokkaidopompoenen (bv Red Kuri), maar die zijn niet zo lang houdbaar als de bovengenoemde soorten.

Edited by Flup
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...