Jump to content
 • entries
  263
 • comments
  520
 • views
  3,378

Koud! (“winter is coming”)


henkg

322 views

 Share

Afgelopen weekeinde heb ik nog gezwommen, in een stukje Oosterschelde. Watertemperatuur was toen net geen 20 graden. Ik was beter gewend:. Recordtemperatuur dit jaar: 25 graden! Nu is het slechts 18 graden (mijn ondergrens), en dat wordt niet beter meer ...

Mooie zwemzomer trouwens: dit jaar heb ik minstens 50x gezwommen (nou ja: meer een kwartiertje baden om af te koelen dan heel veel meters zwemmen). Enkele keren zelfs 3x daags. Kort bij huis. Niet letterlijk voor de voordeur, maar op ca. 600 meter (gelukkig met een zeedijk ertussen).

Maar nu is het echt gedaan. Het KNMI geeft code geel voor Zeeland: zeer harde wind. En hier buiten is het nu slechts 11 graden. De kachel is aan: eindelijk eens serieus mijn nieuwe houtkachel uitproberen.

 

Hopelijk blijven met die heel harde wind de peertjes Gieser wildeman aan de boom hangen. Het zijn er echt veel dit jaar.

Deed het veel beter dan de Elstar, en de schone van Boskoop: wel vrij veel, maar erg kleine appeltjes. Tja, de Gieser Wildeman staat vlakbij de sloot, de anderen niet.

De pepers Madame Jeanette (buitenteelt, wel zeer beschut) zijn nog (lang) niet gekleurd. Ik heb ze zonet binnengehaald: warmte is vanaf nu belangrijker dan licht.

  

De rest van de moestuin.

Een zeer matig jaar, zelfs slecht. Meer nog door te weinig aandacht, dan door de warme droge zomer. Daarover later meer. Dan ook foto’s.

 

Eén foto nu al: een geraapte aardappel:

20200924_184921.jpg

 

O ja: Arie (de kat) heeft al ruim een week weet van de naderende herfst en winter: hij eet veel meer.

 

 • Like 1
 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...