Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    491
  • views
    9,945

Keukentuin gewassen, wat hebben jullie in de keukentuin?


Jane Doe

453 views

 Share

Zaadgoed verspreid over meerdere bestelling bij verschillende webshops in Duitsland, Nederland en België besteld. Alleen wat op voorraad is en geleverd kan worden. Meer dan tevreden over de klantvriendelijkheid en servis van de webshops, de een wat meer dan de ander maar over het algemeen happy. Vertiloom is wel op de eerste plaats, aparte paprika, pepers en tomaten voor ieder wat wils. Voor kinderen helemaal leuke zaden, om hun ervaring en beleving op te doen. Micro tomaten zijn toch helemaal geweldig voor kids, kunnen in Kindergarten, school, in huis en tuin. En dan met de tijs vers plukken en snoepen en in de keuken bereiden. 

Dit jaar maak ik voor zo ver mogelijk het oude zaadgoed op, overstap naar aparte donker gekleurde (rood, paars, bruin, blauw en zwart) gewassen. Zoveel mogelijk meer jarige planten, eetbare bloemen, noten & fruit struiken & bomen.

Dit jaar komt de keukentuin er bij, ook daar wat struiken en bomen. De bomen ver genoeg van het huis, voor het geval dat. Weten jullie een walnotenboom die laag blijft, rond de 5 meter? Vaste groente zoals eeuwig moes, boerenkool, broccoli, jullie nog ideeën? Vaste eetbare bloemen zoals agastache en kruiden, die zich zelf ook weer zullen zaaien. 

Tuinbonen, peulen en erwten, struik en stokbonen, sla (met name kleine slasoorten en rode) zullen ook hun plaats krijgen. De sierpompoenen komen ook in de keukentuin, gescheiden van waarmee ze kunnen kruizen. De curgettes, komkommers, meloenen en pompoenen komen in de kas en moestuin. Zo kan ik ze veilig telen voor consumptie. Van de sierpompoenen kunnen de kinderen dan van alles en nog wat knutselen, ini mini als tol, van klein tot groot flessen, vogelhuisje en zo, grote als potten en schalen. Maar zelfs muziekinstrumenten, lampions of wat ze willen is mogelijk. Denk dat dat wel een grote aanwinst is en op een veilige manier weg van de eetbare soorten. 

Wat hebben jullie in de keukentuin en wat is aan te bevelen?

 

Edit

De keukentuin, bedden zwart, terras bruin, gazon groen, links en boven laurierheg.

IMG_9677.thumb.JPG.0900ce25859d23785ec3b3c81b7ffb92.JPG

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Ik heb al eens gezocht naar een mini walnoot voor bij mij in de tuin.

 

misschien zijn deze wat voor je? volwassen hoogte 2,3 meter kroon 1,8 meter

 

Juglans regia ‘Dwarf Karlik 3’ ® en Juglans regia ‘Dwarf Karlik 5’ Link  Walnootkwekerij

 

Je hebt wel een bestuiver nodig dus 2 verschillende rassen planten

Link to comment

Super bedankt, wat een dwerg walnoten boompje. Wist niet dat ze er al zo klein waren, dacht rond de 5 m. Dit kleine firmaat geeft meer mogelijkheden. Hoe ver kan een bestuiver nog bestuiven, vraag ik me nu af. Zou ik die in de tuin aan de andere kant kunnen zetten?

Edited by Jane Doe
Link to comment

Dat gaat goed hoor, als er in een straal van 100 meter een andere Walnoot staat kan die ook meebestuiven. 

Einde jaar komen er ook twee bij mij in de nieuwe tuin van 10 x 52 meter we hebben tijd.👍

Er is ook nog een iets grotere van 3 meter kroon.

 

Edited by eduro
Link to comment

Straal van 100 m is te doen, dan kunnen 2 dwergen in de keukentuin. En dan dwerg van 3 m en 5 m in de tuin, aan de anderen kant. Kan ook nog wel and ergens een grotere, nog plaats houden voor hazelaars en fruitbomen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...