Jump to content
 • entries
  212
 • comments
  429
 • views
  2,888

Voliere delen ...


Jane Doe

205 views

 Share

De voliere is gedeeld, voorstuk voor de JG en de AOC Bresse & achterstuk voor de vleeshanen en dubbeldoelhennen (die jaartje als legkip mogen scharrelen). Kon vanavond de helft verhuizen, morgen de rest en dan is de kas weer vrij. De Poule de Bresse zitten bij de Barbezieux en de Zweedse Bloemen kips damen komen weer terug, voor nieuwe generatie fokken. Apart dat we met hybriden leghennen begonnen en nu, Jersey Giant, Zweedse Bloemen kips, Poule de Bresse en Barbezieux kippen hebben. Meerderen stammen en bloedlijnen van verschillende rassen, hoe een hobby uit de hand kan lopen.

Kunnen de eerste gewassen in de kas, de aardappels hebben de winter voor zo ver overleefd. De rode pootaardappels wacht ik nog even mee, maart zal wel goed gaan. Gaan dan in kuipen in de kas en kunnen dan gesleept worden naar de keukentuin. 

Voor de kips wordt dit jaar ook gezaaid en gedaan, die krijgen ook vers snoepgoed uit de tuin. En in hun uitloop, zodat ze wat te plukken hebben.

 • Like 1
 Share

1 Comment


Recommended Comments

Stenen gelegd in het kasje a la kippenhok, kunnen ze daar ook intrekken. Kunnen de AOC Bresse fokkips naar de andere helft van de voliere, zitten die al apart voor broedeieren. En dan de Poule de Bresse in een ander hok met uitloop met de haan apart, voor hun broedeitjes. Die moeten per stam gefokt worden, dit jaar slaan we de Jersey Giant over. Maar komen de Zweedse Bloemen kips daar voor in de plaats. Dus meer dan genoeg te fokken, maar minder eieren uitbroeden. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...