19-7-2021
We hebben en soort lichte erwtensoep, gemaakt van de erwten uit de te ver doorgegroeide peultjes.
Niet iedereen was even enthousiast, de vliezen rond de "erwten" zijn wat harder als ze al verdroogd zijn, maar ik vond het erg lekker.
Er was een grote soeppan vol en die is nu weer leeg.
Ik ben verder gegaan met de jonge aardbeienplanten te verzorgen.
Maximaal 3 stekken per plant, doorlopers er af en alle onkruid er uit.
De uitlopers zet ik vast met een omgebogen spaak.
Over twee weken moeten ze goed zijn maar eerst nog wat regen want sommige stukken van de tuin worden al weer gortdroog.
We eten ook regelmatig spitskool want de groei is uit de planten.
De wortels zijn gerot door alle nattigheid die ze kregen.
Ik heb bijna alle tuinbonen geoogst, gedopt en in porties ingevroren.
We hebben er goed van gegeten en de vriezer zit weer vol (5kg).
De soorten kwamen mooi na elkaar maar er ging een hoop tijd zitten in de verwerking.
Een tas vol Driemaal Wit:
Geeft ruim 2 kilo oogst:
De zomerpostelein wordt ook geoogst.
Links staat gezaaide van een maand oud, in de kom zit verwilderde die nu de pan in gaat. Dat is beter dan gewoon maar omschoffelen, toch?
Gemengd met courgettes en N-Z spinazie die nu ook klaar is.
Ik heb weer zo'n grote knoflook geoogst en hier zit gelukkig wel een bol aan, de rest laat ik nog even staan zolang het droog blijft.
De courgettes geven nu flink, ik heb vier planten staan en om de dag oogst ik ze.
Oogsten nadat de bloem verwelkt:
Er komen genoeg nieuwe courgettes aan.
Risotto met courgettes, uien en spitskool:
Ook zijn er weer radijzen, dankzij de regen en het koele weer:
De aardappeloogst neemt nu veel van mijn tijd in maar ondanks alles toch een redelijke oogst.
Hier een uitgezocht kratje Triplo voor in de opslag.
De bessen zijn goed, de zwarte:
En de kruisbessen, de Aalbessen mogen nog even goed rood worden.
Kruisbessenvla:
- 4
4 Comments
Recommended Comments