Jump to content

Keukentuin, tunnel en akkumachines ...


Jane Doe

497 views

Net in de keukentuin het eerste bed linzen en 1/4 deel piepers geoogst, de linzen mogen de kips uitpikken en dan gaat het groen in de composter. Pieper vallen niet tegen, voor zo een slechte bodem en supermarktpiepers niet slecht. Is voor een meer dan genoeg maaltje en dan morgen de rest oogsten. Plaats voor de herfst en winter groentjes, hopelijk laten de slakken, muis en co ze dan met rust. 

De plaats voor de tunnel is klaargemaakt, het is nu wachten op de afspraak demontagen en montage. Tot die tijd maaien en bijhouden, landbouwplastick halen en uitleggen. Wie weet hebben we nog paar weekjes, dan is dat mooi onkruidvrij wat de opbouw overzichtelijker maakt. En zo ook het in gebruik nemen, met de eerst planten.

Na lang uitzoeken wikken en wegen, hebben we ons voor Einhell akku power x change systeem gekozen. Na tig jaren met electro maaiertje van wolf maaien, dat gedoe met steeds de snoer in de weg met alle gevolgen van dien. En nee alles is heel gebleven, geen kortsluiting niks. Heb ik mezelf wat goeds gedaan en van mijn wel verdiend spaarcentjes een maaier gekocht. Deze is het geworden, https://www.einhell.de/shop/de-de/ge-cm-36-47-s-hw-li-4x4-0ah.html

IMG_2758.JPG.4b86527171a66116d72631696e5597c6.JPG

Met 2 tot 4 akku's, zal volgende week komen en dan meteen in gebruik worden genomen. De Mulch zullen we dankbaar gebruiken, bevalt goed.

Zo en nu een warme lekker maal koken, met de verse net geoogste piepers.

 

Edit:

Gister kon ik snel even de piepers oogsten, dat bed is nu weer klaar voor de herfst winter groentjes. Zoneman lag ziek in bed, vanaf vrijdag niet geslapen en schreeuwde het uit van buikpijn. Ik natuurlijk ook slecht geslapen, kon ik dat ziek zijn en pijn maar van hem wegnemen ook al was het overnemen. Je voeld je als moeder (ouder) zo machteloos. Gelukkig drinkt en eet hij weer een klein beetje, drinken met electrolyten gegeven en licht eten.

De maaier wordt vandaag verzonden, verheug me zo op de nieuwe aanwinst. Kunnen we naar dit droombeeld werken.

 

IMG_2928.thumb.JPG.173890e3efb1d134ccf204c2cb7dcbc5.JPG

 

Een pad naar achteren naar de grote kippenweide bosstuk, met fruitbomen en bloemenstroken aan weers kant van het pad. Het bosstuk met paden tussen de bomen en struiken en bloemenweide met kruiden en granen. 

Dan kan de maaier de paden kort houden en de mulch voor de kas en moestuin gebruikt worden. En de kips hebben een groen paradijsje om te scharrelen en insecten te jagen.

 

Edited by Jane Doe

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...