Jump to content

Wachten wachten en nog eens wachten, maar dan ...


Jane Doe

548 views

Het is nog wachten en geduld hebben, maar volgende maand Inmiddels deze maand wordt de tunnel gedemonteerd. Wanneer de tunnel dan gemonteerd geen idee dezelfde of anderen maand?

Alle planten gaan nu in de keukentuin en kas, de keukentuin zoals in gedachten en de kas gewoon vol. kan later dan weer verhuizen naar de tunnel en verplaatste moestuin. 

Het gaat in de toekomst serieus worden, een heel project voor zaadgoed vermeerderen en de oogst voor kinderen in Kindergarten en scholen. Een Streuobstwiese met bloemen en co, plaats voor de bijen van Imker(s). Met de tijd zullen er dan tunnels bij komen, maar stap voor stap rustig aan solide opbouwen. 

De opzet market garden bevalt, is goed te doen kwa werk. Mulchen werkt ook goede combi, nu nog goede landbouwplastick van dikkere betere kwaliteit vinden of dunne vijverfolie. 

Net wat foto's gemaakt, is nog fris buuten maar heerlijk.

Gras vers gemaaid en we mülchen er lekker op los, de bodem is een zeer arme moederbodem met groot deel wit zand en stenen. Maar in de korte tijd zie je de bodem al veranderen, geen regenworm nog te vinden maar de mulch dot toch nu al wat.

IMG_2722.thumb.JPG.accebc528b8e9e9faf08439716e540e9.JPG

Het is nog niet veel maar de opzet is toch wel zichtbaar, een stuk groener en meer vogels.

IMG_2724.thumb.JPG.c7aa7ec6733961aa19134851b8f5bcc0.JPG

Eerste aardbeienbed met de egyptische uitjes, zo krijgt elk aardbeien bed zijn vaste uitjes soort. 

IMG_2725.thumb.JPG.dd76743265633b640f7e2dc3c120cf2c.JPG

De verschillende soorten bosuitjes, van de zadenmix staan de eerste kiemlingen in de kas. Afwachten wat voor mix van alles en nog wat dat gaat worden.

IMG_2727.thumb.JPG.9aa4ebe1f2e2f4c3f14557c95e33be06.JPG

De zonnenbloemen staan er mooi bij, zelf mijn manlief kan van dat uitzicht genieten. Bij koffie zetten even naar buiten kijken en genieten. 

IMG_2723.thumb.JPG.ed0515414521b1b90e623f76874faec5.JPG

De kamille groeid en bloeid en heeft al 3 stekjes gegeven, die dan weer een mooi plaatsje krijgen. En zo sparen we de planten bijeen, om de bedden mooi vol te krijgen.

IMG_2726.thumb.JPG.a9ec935afc06e2167f55c1465ea5ee2a.JPG

Ben zo benieuwd wat jullie zo aan veranderingen zien.

Edited by Jane Doe

  • Like 5

3 Comments


Recommended Comments

Over een paar jaar, als er een mooie mix tussen wat hoger gegroeide vaste planten een eenjarige planten staat, ziet het er helemaal mooi uit. Wordt alleen maar beter!

Link to comment

Het begint inderdaad zichtbaar te worden, al je inspanning. De zonnebloemen zijn heel mooi. 

 

Als je meer vogels wilt, helpt het ook om wat hoge dingen te hebben. Pergola, schutting, klimrek, ik merk dat ze dat allemaal fijne plekjes vinden om even om zich heen te kijken. Jonge boompjes zijn nog te laag en slap.

Link to comment

Flup en Fre3ke bedankt, jullie hebben helemaal gelijk. Er kimen meer vaste planten en 1/2/meerjarige planten, maar aangezien ze best kostbaar zijn spaar ik ze bijeen. 

Deze week zijn 2 bestellingen vaste planten aangekomen, walnoot Axel voor in de siertuin. Heerlijk in de schaduw zitten genieten, wat nog jaren gaat duren gezien het nog maar een klein boompje is. Voor zo een mini boompje €50 en anderen vragen over de €100 en meer. Verschillende wilgen voor snel"hout" en sier, grootvruchtige vlierbessen voor in de keukentuin. Planten zijn nu nig klein maar zullen wel met de tijd groeien. Fruitplantjes kruisbes, aalbes en framboos, verschillende kleuren geel, oranje, rood en groen. Van alles maar een ini mini plantje, hopelijk kan ik ze dit weekend planten.

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...