Jump to content
 • entries
  40
 • comments
  61
 • views
  85,111

Padden spa.


Amrutten

407 views

Omdat afgelopen jaar een ‘annus horribles’ was, met betrekking tot slakkenvraat, dacht ik aan een paddenpoel.

Dit is em. 
Ik heb helemaal geen sjoege van vijvers of waterplanten, en heb info gezocht online.

Aan de hand daarvan enkele moeras, en onder waterplanten gekocht. De hostas staan er als slakkenlokkers.

Hopelijk blijven ze dan van mijn sla en dahlias af (yea,right)

Als iemand ideeën heeft wat ik nog ernaast of erin kan planten ,dan hoor ik dat graag.

 

20221012_113721.thumb.jpg.f075f4848e3ab8e6016ce72884ad12d3.jpg20221012_113743.thumb.jpg.e684fc2609e7eed7518ace50b85ba660.jpg

 

Edited by Amrutten

 • Like 3

3 Comments


Recommended Comments

Idee. Niet erin (want veel te klein) maar ernaast (1/3e à 1/2e cirkel): inheemse gele lis. Wordt wel ca 80 cm hoog. Voordeel is dat het vijvertje in de schaduw komt te liggen. Goed voor de padden, goed tegen verdamping. 

Ik heb nog wel een aantal overtollige kleintjes staan. Moet je wel komen ophalen op de MTFD okt '22. Verzenden kan ook, maar is prijzig (€ 7,25)

Link to comment

Oude kapotte terracotta pot of dakpan o.i.d. stellen ze wel op prijs als schuilplekje. Ik heb zelf een ingegraven teil op de volkstuin en een grotere vijver achter huis. Bij beiden zijn de randen voorzien van dikke takken en stammen waar vanalles tussen en op groeit. Die vergaan langzaam wat ook weer een hoop beestjes blij maakt. Maar misschien ben jij een wat nettere tuinier 🙂

Padden zie ik trouwens zelden, die hebben alleen een poeltje nodig om zich voort te planten, maar kikkers en salamanders kom ik vaker tegen. De meeste amfibieën zijn gecharmeerd van genoeg begroeing, omdat het daar wat langer vochtig blijft.

Een paar dikke platte stenen in de randen wordt door veel vliegende insecten ook gewaardeerd en er zijn ook wel vogels die graag in het ondiepe deel badderen. En egels komen ook wel eens wat water lebberen. Lusten ook wel een slakje.

Dus een heel goeie aanvulling op elke tuin, zo'n paddenpoel!

(oh, je vroeg iets met planten, sorry ik zie altijd wel wat er opkomt, ik heb alleen een dotterbloem in mijn teil gezet, vogels hebben helaas kroos toegevoegd en voor de rest ontstaat en vergaat er vanalles door de seizoenen heen)

Link to comment

Dank jullie wel, @henkg voor het aanbod en @woldistel voor de suggesties. Schaduw creëren is niet per se nodig. Aan een kant staat de compost bak en aan de kant waarvanaf de foto is gemaakt staan 2 fruitbomen, dus dat komt wel goed.

De randen daar ga ik inderdaad nog iets aan doen. Zowel voor het gedierte, alsook voor het oog.

 

Op mijn vorige tuin had ik op diverse plekken padden zitten, die ik steeds weer tegen kwam. Dus hopelijk komen ze hier ook. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...