Jump to content
 • entries
  396
 • comments
  1,376
 • views
  14,783

Verder met het ossenhok


Jorieke123

361 views

Nou ja... we waren nog niet echt begonnen aan het ossenhok, behalve bepalen waar het moet en hoe we het willen enzo. En er was al wat rekening mee gehouden tijdens het plaatsen van het hek om de kippenwei. 

De ossen die we nu hebben die redden zich erg goed hoor, zonder hok. Maar het lijkt ons (voor de volgende ossen...) toch wel erg handig en fijn om te hebben. Mochten er ooit nog natte koude maanden komen enzo :roll:

 

We hebben vorige week palen geplaatst om een hek tussen te zetten die dan weg kan schuiven zonder dat je bij die pummels in hoeft. En dat dan keer 2 omdat het een doorgang wordt tussen 2 velden. Zo kunnen we de ene kant dicht houden en de andere open als ze naar het andere veld kunnen. 

IMG_3605.jpg

 

Van hardhouten planken hebben we daar op de grond gezorgd dat het hek goed kan blijven schuiven en niet helemaal ingroeit ofzo. 

IMG_3608.jpg

 

IMG_3614.jpg

 

Bij de overbuurman hebben we een mooi voerhek op de kop getikt, en ook een betonnen plaat zodat de ossen met hun voorpoten op verharding staan en je het hooi of gemaaide gras of appels of pompoenen ook op verharding kan gooien. De buurman heeft alleen nog geen tijd gehad om dat te komen bezorgen (veeeel te zwaar om zelf even op te pikken). 

IMG_3597.jpg

 

Hier komt verharding, maar op het wat uitgegraven stuk komen oude palen en boomstammen en veel houtsnippers en ander mooi materiaal om mest en pies op te vangen en al een beetje te verteren en daar kunnen we dan zooi uitscheppen als we dat willen hebben voor de tuin. 

IMG_3619.jpg

 

En vandaag hebben we wat eiken gezaagd om stevige en vooral ook lange palen van te maken. 

IMG_6968.JPG

 

IMG_6970.JPG

 

IMG_6974.JPG

 

Die moeten we alleen nog 'even' schillen... 

IMG_6980.JPG

 • Like 4

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...