Jump to content

De geluksmomentjes blijven maar komen


Beukwood

409 views

Na de tip van @Kevins Moestuin dat mijn cantaloupmeloen toch hoogstwaarschijnlijk rijp was, vandaag 's avonds toch een uurtje naar de moestuin kunnen gaan en de jongen in kwestie kunnen oogsten. Onderweg naar huis geurde de auto al helemaal naar meloen en thuis moest ik hem dan dus ook meteen proberen. Hier het resultaat van 162 dagen aandacht en liefde: 

 

1F5A6E9A-84EE-4F9A-ADA1-2CCC2B95B434.thumb.jpeg.7b0f69cf5cd163c71b3a8f39c13d98cf.jpeg

 

74687425-58A2-4882-ABD1-C8893E365DFE.thumb.jpeg.5242a11ae5537ac210faf30c71804160.jpeg

 

En ja het klopt.. hij smaakte precies zoals hij eruit ziet!

 

Daarnaast nog even op de tuin een achtergebleven bloemkooltje kunnen oogsten. Deze plant gedroeg zich al heel anders dan zijn broertjes en zusjes die al 3 weken geleden geoogst waren en deze mutant paarse bloemkool stelde dan ook niet teleur. Ik heb de indruk dat er 6 of 7 losse bloemkolen ineen zijn gegroeid in de plant en met een doorsnede van 30+ cm is dit nu een maaltijd voor 6 personen geworden :)

 

31191E1B-00C4-4430-9CDC-D6D048E37FE8.thumb.jpeg.e2c1d2326e9519cff19d1ef1051b7827.jpeg

 

Als laatste de druivenrank een beetje kunnen snoeien. Deze plant is denk ik al 20 jaar oud en heb ik ooit van een buurman gekregen omdat hij ervanaf moest. De plant heeft altijd alleen gestaan en heeft geen ondersteuning. Na een strategische snoeibeurt van vorig jaar leek het een week geleden meer een rokje van bladeren die op de grond hing. De plant niet hoger dan 50 cm.  Nu ik er na 5 maanden weer eens naar keek besefte ik dat hij toch goed vol met druiven zit die allemaal grotendeels op de grond hingen. Even creatief geweest om deze plant te spalken en de trossen even goed aan zonlicht bloot te stellen. Elegant is het niet maar ik denk dat we het zo wel tot het eind van het seizoen moeten redden. Voor volgend jaar ga ik even wat verzinnen zodat de plant wel in een rek ofzo kan gaan klimmen. Misschien dat ik het terrasje links in een italiaanse patio kan ombouwen met een mooie rankende druif erboven? 

 

74C62E1E-0F3B-413D-AF1E-174AEC2AD935.thumb.jpeg.15b36205d364fe6eba33c74e48ac5ab8.jpeg

 

Dankjewel @Kevins Moestuin!!

 

En ik ben wederom een tevreden man... 

  • Like 8

9 Comments


Recommended Comments

Leuk hè zo'n eerste meloen! :) Volgend jaar nog ietsjes eerder oogsten zie ik wel, het vruchtvlees is al iets donkerder in het midden en de zaden liggen al iets te los. Maar een kniesoor die daarom geeft, de smaak overtreft alle supermarktmeloenen met gemak.

Link to comment
3 uren geleden, MSDG zei:

Leuk hè zo'n eerste meloen! :) Volgend jaar nog ietsjes eerder oogsten zie ik wel, het vruchtvlees is al iets donkerder in het midden en de zaden liggen al iets te los. Maar een kniesoor die daarom geeft, de smaak overtreft alle supermarktmeloenen met gemak.

 
goed gespot MSDG! In het verleden heb ik zoveel watermeloenen te vroeg geoogst dat ze voetbalformaat waren maar vervolgens niet eetbaar en daarom had ik altijd de aanpak, laat oogsten, zo lang mogelijk na laten rijpen en dan hopen dat die rijp is. Het scenario van overrijp moet ik nog even aan wennen ;) 

 

inderdaad zijn de eerste meloen en eerste paprika altijd hele speciale momentjes voor me :) 

Link to comment
Op 16-8-2023 om 22:37, Maarten V. zei:

Paarse bloemkool?! Nog nooit van gehoord! Ziet er leuk uit! En de meloen ziet er ook heerlijk uit!


De meeste jaren schiet de paarse bloemkool eerder door dan de witte en dan is die dus lastiger te kweken. Dit jaar zie ik het omgekeerde.

 

Hier nog een foto van het andere broertje dat zich deze week liet zien. Zo horen ze eigenlijk te zijn 

 

28DD999A-CEED-4503-AE86-51BCB0E95C0D.thumb.jpeg.054a18c1138b08dd0c77b98096877700.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Op 19-8-2023 om 22:44, Beukwood zei:


De meeste jaren schiet de paarse bloemkool eerder door dan de witte en dan is die dus lastiger te kweken. Dit jaar zie ik het omgekeerde.

 

Hier nog een foto van het andere broertje dat zich deze week liet zien. Zo horen ze eigenlijk te zijn 

 

28DD999A-CEED-4503-AE86-51BCB0E95C0D.thumb.jpeg.054a18c1138b08dd0c77b98096877700.jpeg


Oké! Ik heb nog nooit bloemkool gekweekt, maar het lijkt me leuk om in de toekomst wat te planten. Misschien ook paarse bloemkool, want die op foto ziet er werkelijk schitterend uit!

Link to comment

Ja en nee, als je de paarse bloemkool kookt dan verliest het de kleur, maar gestoomd behoud het wel zijn kleur. De paarse bloemkool dankt zijn kleur aan antioxidanten van de rode kool. 

Link to comment
Op 21-8-2023 om 15:30, rorror zei:

Behoudt de bloemkool de paarse kleur bij verhitting?  Bij paarse pepers is dat namelijk niet het geval.

 

Op 21-8-2023 om 16:45, Maarten V. zei:

Ja en nee, als je de paarse bloemkool kookt dan verliest het de kleur, maar gestoomd behoud het wel zijn kleur. De paarse bloemkool dankt zijn kleur aan antioxidanten van de rode kool. 


hier mijn avondeten van vanavond. Gekookt blijft er dit over. Ik moet eerlijk toegeven dat deze kool wel bijzonder sterk in de kleurstof was ditmaal en meestal heeft Maarten gelijk 

 

F6ADB9FA-D837-4703-870C-CE1556CDEE5F.thumb.jpeg.de3b8da80b24c7cced5106f5034e0b75.jpeg

  • Like 2
Link to comment
58 minuten geleden, Beukwood zei:

 


hier mijn avondeten van vanavond. Gekookt blijft er dit over. Ik moet eerlijk toegeven dat deze kool wel bijzonder sterk in de kleurstof was ditmaal en meestal heeft Maarten gelijk 

 

F6ADB9FA-D837-4703-870C-CE1556CDEE5F.thumb.jpeg.de3b8da80b24c7cced5106f5034e0b75.jpeg

Wauw! Deze bloemkool heeft zijn kleur inderdaad uitzonderlijk goed behouden, ziet er heerlijk uit. 

  • Thanks 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...