De BBQ aan terwijl het vriest
Vanochtend eindelijk weer toestemming gehad van het vrouwtje om richting de moestuin te gaan. Zonder ook maar een zuchtje wind en met een zonnetje de volgende stap kunnen maken om mijn nieuwe stukje land in te wijden:
Eerst 100 m2 worteldoek tactisch kunnen neerleggen. Vervolgens dit met behulp van gloeiend hete verbindingsplaten kunnen snijden in vlakken van rond de 5x3 meter. Bij mijn andere stuk tuin gingen de stukken worteldoek rafelen doordat ik deze geknipt heb en waren de stukken worteldoek wat groter. Hier word ik vaak beperkt dat ik het worteldoek niet kan terugslaan om bijvoorbeeld alles om te spitten. Nu op dit stuk dus kleinere stukken worteldoek en de randen dichtgebrand.
hieronder is, als je goed kijkt, te zien dat er ter hoogte van mijn hondje een naad dwars door de hele tuin loopt (op het wandelpad)
Daarna de BBQ verder opgevoerd en uiteindelijk nog 311 gaten kunnen branden. Als je goed kijkt heb je links 5 vakken van 5x11 gaten. Precies even groot als op de andere kant van de tuin zodat de anti-insektenkooien makkelijk uitgewisseld kunnen worden.
Helaas riep het vrouwtje al dat ik weer thuis moest komen en was ik tegelijk door alle 3 de zakken briketten heengestookt! Ik stink nu nog naar BBQ maar ben al erg tevreden met het resultaat.
Ergens volgende week steek ik de BBQ weer aan om de 4 rijen aan gaten helemaal door te trekken naar achteren. Ik verwacht dan nog iets van 150 gaten erbij te branden en daarna subtiel de puntjes op de I zetten.
Ook komt er achteraan een speeltoestel om hopelijk mijn dochtertje naar de tuin te kunnen lokken
de 3D printer is daarnaast druk bezig voor mijn broeikas. Dit is het uiteindelijk ontwerp waar de netpotjes inkomen met een rvs ringetje om het steundraad makkelijk in te kunnen bevestigen.
inmiddels 50 stuks geprint. Nog 15 te gaan.
Daarnaast het definitieve ontwerp om de netpotjes in de eerste fase vast te kunnen klikken in de voorkweekpotjes. De komende 3 weken zal mijn 3D printer nog non-stop printen om ook onderstaande onderdelen allemaal in veelvoud klaar te hebben.
Naast een hoop techniek vandaag ook de laatste pepers van het seizoen kunnen oogsten. Kleur kwam er nu echt niet meer op. Ook nog 2 verdwaalde tomaatjes gevonden. Deze waren niet echt fantastisch meer qua smaak, maar nog wel (goed) eetbaar.
In mijn koude bak staan de kolen er achteraan ook verrassend goed bij om vroeg in het voorjaar hopelijk wat oogst te geven. Daarnaast nog andijvie in overvloed.
aangepast door Beukwood
- 6
6 reacties
Aanbevolen reacties