Jump to content

Joke's moestuin

Members
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Daar waar de zon schijnt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goeiegrutjes, Ik woon in het noorden, heb 4 aaneengesloten tuinen van elk 100 m2 dus een totaal van 400m2 en betaal per jaar iets minder dan wat je in de omgeving Gouda betaald voor 250 m2 per maand.
 2. Een meloen is warmte nodig, minimaal 25 graden en weinig water (een meloen giet je anders dood). Toppen na de 4e of 5e blad, aan de zijscheuten groeien dan de meloenen. Watermeloenen moet je niet toppen, andere soorten wel. Buitenteelt kan, maar dan is het wel aan te raden om geperforeerde folie te gebruiken. Deze kan er af gehaald worden als de buiten temperatuur 25 graden of meer is. Wel blijven luchten in verband met meeldauw.
 3. Sisal is afkomstig van de “Agave Sisalana”, natuurlijk gekweekte cactussen, vetplanten e.a. exotische planten waarin de vezels als bladnerven voorkomen. Dit kan de reden zijn. Daarom heb ik gekozen voor Polypropyleen paktouw, ook wel polypack touw genoemd. Dit is een soort kunststof, neemt dus geen water op.
 4. Die van mij ziet er zo uit.. Het heeft wel wat van die van u.
 5. @redzebra Dat is heel aardig, maar ik heb de mijne al thuis. Ik ben wel benieuwd hoe het touw van u er uit ziet. Kunt u misschien er een foto van plaatsen?
 6. @redzebra Thanx voor de informatie. Na wat speurwerk heb ik Polypack Touw 3/800 2 KG besteld. Ben benieuwd. Touw wat ze professioneel gebruiken (diktes 1200m/kg tot 1500m/kg) is online niet particulier te koop. Tenminste, ik kon het niet vinden.
 7. Hoi, Heeft iemand ook ervaring met nylon touw speciaal voor tomaten? Ik moet nog touw hebben voor in mijn nieuwe kas. En zit te twijfelen tussen jute 5 draads of nylon touw speciaal voor tomaten.
 8. Mijn eerste inzending....Deze komt van 1 plant die onder een afdak in de achtertuin staat. De andere planten staan op de moestuin in mijn folietunnel.
 9. Vanmorgen de groenbemester er onder gespit. Heerlijk met een zonnetje er bij!
 10. Goedemiddag, Kan ik ook nog meedoen met de teeltwedstrijd? Lijkt me erg leuk!
 11. Wortelpeterselie gezaaid, kropsla,aardbeien, ijsbergsla en andijvie geoogst
 12. De sproeier maar even een paar uurtjes aangezet. Droge boel in Drenthe.. Ondertussen tomatenplanten en paprika's in 20 liter emmers zetten. Die mogen straks als het mooi weer is op het terras staan. Nu nog in de kas. Ook bieten gezaaid en stok droogbonen (plantjes) in de grond gezet.
 13. Vandaag 4 rijen witlof gezaaid en eindelijk de pompoenen en courgettes uitgeplant. In de tunnel ook maar de paprika en pepers in de potten uitgeplant.. Dat ruimt lekker op! Nog een paar dagen en dan kunnen ook de voorgekiemde droogbonen de grond in.
×
×
 • Create New...