Jump to content

Joke's moestuin

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Emmen (Drenthe)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn eerste inzending....Deze komt van 1 plant die onder een afdak in de achtertuin staat. De andere planten staan op de moestuin in mijn folietunnel.
 2. Vanmorgen de groenbemester er onder gespit. Heerlijk met een zonnetje er bij!
 3. Goedemiddag, Kan ik ook nog meedoen met de teeltwedstrijd? Lijkt me erg leuk!
 4. Wortelpeterselie gezaaid, kropsla,aardbeien, ijsbergsla en andijvie geoogst
 5. De sproeier maar even een paar uurtjes aangezet. Droge boel in Drenthe.. Ondertussen tomatenplanten en paprika's in 20 liter emmers zetten. Die mogen straks als het mooi weer is op het terras staan. Nu nog in de kas. Ook bieten gezaaid en stok droogbonen (plantjes) in de grond gezet.
 6. Vandaag 4 rijen witlof gezaaid en eindelijk de pompoenen en courgettes uitgeplant. In de tunnel ook maar de paprika en pepers in de potten uitgeplant.. Dat ruimt lekker op! Nog een paar dagen en dan kunnen ook de voorgekiemde droogbonen de grond in.
 7. 45 sla plantjes weggegeven aan 1e jaars scholieren van Het Honsrugcollege. Ze hebben bij ons een aantal moestuinen tot hun beschikking. Elke maandagochtend +/- 45 scholieren, ze hebben elk een stukje grond van 2 bij 4 meter waar ze op mogen tuinieren. clap:
 8. Ja he....wachten is beter... ik zit gewoon elke dag op buienradar te kijken. Man man man, ik wil zo graag wat meer groen in mijn tuin..Dat grijze zand begint me echt te vervelen. En steeds maar schoffelen in plaats van uitplanten, daar word ik ook niet echt vrolijk van. Ik ben behoorlijk ongeduldig aan het worden. Maar ik zal je advies volgen.
 9. De tomaten, paprika's, komkommers, courgettes, pompoenen en pepers die in de kas staan te wachten om uitgepland te worden, maar wat vloeibare tomatenvoeding gegeven. Maandag gaan de pompoenen en courgettes in de volle grond. En de eerste pepers en paprika's in de uiteindelijke bloempotten in de kas. De tomaten en komkommers eind van de maand maar naar buiten. De tomaten onder een afdakje en de komkommers tegen klimgaas.
 10. Vandaag red kidney en boterbonen gelegd onder een vliesdoek. Hopelijk helpt het tegen de vogels en de muizen /ratten.
 11. Morgen ga ik de stokslabonen (cobra) onder mijn stokken uitplanten. Ze zijn te groot aan het worden in mijn tunnel kas. En ik moet een plaats vrij maken in de tunnel voor de peper, tomaten, paprika's en aubergines die nog thuis op de vensterbank staan. Ook mijn harricot vers en boterbonen wil ik nog in de kas opkweken.
 12. Tja, als je geld zat hebt, zal ik doorsparen voor wat beters. Maarrrr, mijn koepelserre van de praxis (zelfde prijs) heeft alle stormen van afgelopen periode met vlag en wimpel doorstaan Ik ben er erg blij mee, ik heb er een grote houten werkbank in staan en een groot rek waar ik mijn zaai spul op heb staan. Aan de andere kant op de grond al drie keer van spinazie kunnen eten wat ik er gezaaid heb. Wel een paar puntjes en tips om over na te denken, * condens vorming binnen in de serre * zet de flappen rondom goed in de grond, ik heb ze met water en zand in de grond begraven (goed aanstampen) zodat er geen wind onder kan komen. * zorg dat het doek zo strak mogelijk gespannen staat en dan zie punt 1 * ik zou de deur niet aan de zuid west kant zetten, daar staat die van mij wel. En omdat het een groot oppervlak is, was dat voor mij het spannendse gedeelte tijdens de storm.. er kwam veel druk op te staan. * het frame heb ik met extra lange pennen (die ik een tig aantal cm in of om de buizen heb geschoven) in de grond gezet. Zo heb ik het frame zeg maar verankert. * het frame kraakte en piepte en ging goed heen en weer, maar dat was eigenlijk alles wat er tijdens die dikke rukwinden is gebeurd. * en gewoon voorzichtig de ritsen open en dicht doen. Dus niet als een malle even snel snel. Dan gaan ze zeker kapot. Ik heb op de flap van de deur stenen liggen zodat daar geen wind onder kan komen. Als ik een moestuin in onze eigen achtertuin had gehad, dan was ik zeker voor iets beters gegaan. Maar ik zit op een complex en vind het zonde om daar een dure kas neer te zetten in verband met inbraak en vernielingen. Dit seizoen ga ik voor het eerst paprika en pepers er in zetten. Ik ben benieuwd. https://www.praxis.nl/tuin-buitenleven/moestuin/kassen/central-park-tunnelserre-polyethyleen-6-m²/5590485#store-finder
 13. Hey, mijn bloemkolen en broccolie plantjes hebben het momenteel ook moeilijk. Maar ik denk dat die van mij een beste tik gehad hebben van de nachtvorst van een paar dagen geleden. Ik ga er niks aan doen. De temperaturen gaan mooi omhoog nu. Een beetje extra water krijgen ze. Ik denk (hoop) dat het wel goed komt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...