Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  1,337
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arja

 1. Ik heb nu twee Sonja's buiten staan, de andere drie zijn naar Oekraïne verhuisd. Mijn achterste, kleinste heeft een gebarsten en uitgedroogde stam. Geen idee of dat nog wat gaat worden.
 2. @Ciska edit: vraag al beantwoord.
 3. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ik betwijfel of een boom het prettig vindt dat zijn stam volledig omringd wordt door plastic.
 4. In mijn bomenboek staan heel veel eiken, maar ik vind het ook gewoon een zomereik.
 5. Arja

  Kleurige tuinbonen

  Is het zaad afkomstig van eigen kweek?
 6. Één van de bessen was een tweeling. Bijzonder, twee bessen in één velletje. Ze waren eruit gebarsten, anders had ik het niet gezien natuurlijk.
 7. Ze zijn friszuur, de meeste vielen in mijn hand als ik er zachtjes aan trok. En ik wilde de vogels voor zijn.
 8. Mijn eerste honingbessen. Het is al bijna een jampotje vol 😆. Eens denken welke andere vruchten ik ga gebruiken om te combineren om jam mee te maken.
 9. Haha die zag ik niet aankomen! 😆😆😆 Ik Google even verder, en misschien zijn er hier mensen die ons kunnen voorlichten.
 10. Vraag over mierikswortel die ik kreeg van @appelvrouw : hoe doen jullie dat? Hele wortel oogsten? Of kan ik ook stukjes oogsten, gaat de boel dan niet rotten?
 11. Sla, rabarber en snijbiet aan vrienden die op bezoek waren.
 12. Arja

  Vocht in de kas

  Ramen en deuren open zetten.
 13. Naar de noodopvang geweest met al mijn overtollige zaailingen + zaden van planten die je nu nog kunt zaaien. Ze waren er erg blij mee. Blijven plakken om bakken in elkaar te zetten en te vullen met aarde en de bewoners van de noodopvang wegwijs te maken, zodat ze het zelf kunnen gaan verzorgen. Volgende week ga ik kijken hoe eea erbij staat, of ze het zien zitten de boel te verzorgen, of ze nog wat nodig hebben, enz.
 14. Ik was mijn courgettes kwijt, die had ik voorgezaaid, maar waar waren ze gebleven? Vond ze ergens in huis terug tussen een paar kamerplanten. Snel uitgeplant, voordat ze zich weer verstoppen.
 15. De eerste brave Hendrik, de eerste eeuwig moes, snijbiet, een asperge (per ongeluk afgebroken bij de jacht) en een oerpreitje.
 16. Ligt die naast het aardbeienladdertje?
 17. In de komkommerteelt heten die kromme komkommers. Tenminste, vroeger, toen mijn vader nog komkommertuinder was. Dat is al minstens twintig jaar geleden en er is vast veel veranderd. Hoe meten we straks trouwens de lengte van de komkommer? Ik kan mogelijk bochtenwerk nergens vinden in het reglement. Van punt tot punt met het meetlint met de eventuele kromming mee langs de komkommer, of met het meetlint in een rechte lijn van punt tot punt? 🥒
 18. Hoe groot is de pot waar hij in staat?
 19. Hij staat in een uithoek, grond is ook echt slecht daar, ben benieuwd wat ie gaat doen. Ik kreeg hem voor de fun als stekje van een vriendin.
 20. Nog een paar dingen uitgeplant: Chinese broccoli Chinese kool Japanse mosterdspinazie Spruitjes Boerenkool Knolselderij - met dank aan @henkg, ze doen het geweldig. Hop
 21. 10 aspergehaantjes ⚰️ 1 meikever verhuisd. Water voor een paar slappe plantjes. Verder niks, veel te heet en benauwd, m'n kop knalt eraf.
 22. Arja

  Update mei 2022

  De tomaten had ik ook vrij vroeg voorgezaaid, omdat ze zo klein blijven vond ik wel dat dat kon. Wat gebeurt er met maïs als je dichtbij maïsvelden zit?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.