Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  972
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arja

 1. Kan het de blaartrekkende boterbloem zijn? https://waarneming.nl/species/7301/
 2. Leuk idee, dat rapen. Hoe werkt dat, ik neem aan in overleg met de boer? Hier vlakbij is een stuk waar uien gekweekt zijn. Er liggen nog best wat exemplaren, maar het voelt zonder toestemming not done -het is niet van mij dus ik blijf eraf- en er staat alweer nieuw gewas op, ik vermoed groenbemester, wat ik niet wil vertrappen.
 3. Lijkt mij gewoon een rups, mogelijk van de huismoeder.
 4. Ik heb zelf flink geoogst van de boekweit, zal wat voor je apart leggen. Laat maar weten of en hoe we het naar jou gaan transporteren.
 5. Is het normaal voor pepers dat ze zo onberekenbaar zijn? En zou het bijvoorbeeld ook gekomen kunnen zijn door kruisbestuiving met andere peperrassen?
 6. Arja

  Saffraan kweken

  Hmmm bij mij komen de eerste puntjes net boven de grond. Ik heb ze op 14-9 gepoot.
 7. Omgewaaide troszonnebloem geprobeerd weer rechtop te zetten, maar hij was geknakt en nu staan ze in een vaas.
 8. We hadden vandaag bezoek wat ook bleef eten, zo fijn dat het weer kan, kan ik nog steeds enorm van genieten! Ze zijn vertrokken met paprika's, pepers, knolvenkels en courgettes.
 9. Grote pompoen Kleine snack paprika's
 10. De bovenste lijkt op een elfenbankje, de onderste is misschien een amethistzwam. Maar dit is een moestuinforum, je kunt je vraag waarschijnlijk beter stellen op de Facebook pagina van de NMV. https://www.facebook.com/groups/436393030505922/?ref=share
 11. Een pompoen als afscheidscadeau aan een vertrekkende collega. Ze vond het geweldig grappig en lekker.
 12. Ovenschotel met pompoen paprika spruitjes peper appel, alles uet, en wat kruiden en rozijntjes niet uet.
 13. Avondeten. En zadenoogst voor komend jaar.
 14. Deze gaan in de curry leftovers van het afgelopen weekend. Nouja niet alle pepers misschien. Dat wordt voor ons wat te pittig.
 15. Wat is eigenlijk het voordeel van het gebruik van Tapatalk ten opzichte van 'gewoon' in de browser forummen?
 16. Die kronkels op de bladeren zijn gangetjes van een of ander mineerbeestje. Die blaadjes kun je het beste verwijderen, en hopen dat het niet inmiddels door de hele plant verspreid is. Verder betwijfel ik of de komende najaars- en winterperiode genoeg licht heeft voor je plant. Denk je naast licht ook aan een voldoende grote pot voor de wortels, en aan voeding?
 17. Ja beetje vroeg, ik was ongeduldig. Maar ik ben niet ontevreden over de smaak, had ze zuurder verwacht.
 18. Appeloogst 2021. De Groninger Kroon gaf deze drie exemplaren. De Jonagold en de Rode van Boskoop hebben nog geen vruchten gegeven. Uiteraard hebben we er al eentje opgegeten 😀😀😀 Beetje zurig, als ik er de komende jaren meer ga hebben, zal ik ze vooral als kook/moesappel gebruiken.
 19. Aanvulling: de wortelen zijn soms nogal teleurstellend
 20. Wortelen geoogst, en de eerste pastinaken.
 21. Zijn Spatzeneier en Borlotti's en kievitsbonen allemaal exact hetzelfde, of veeg ik nu te veel soorten op één hoop? 🤔
 22. Het was look-dag, want, Oerprei bolletjes gepoot, kraailook en berglook en look-zonder-look gezaaid, een paar knoflookplantjes die ik uit zaad had gekweekt uitgeplant en wat vergeten preitjes die ik in een potje vond ook maar uitgeplant want je weet maar nooit. Verder in de bloementuin wat planten verplaatst die zich niet aan de afspraken houden. Foei.
 23. Mijn dikste exemplaar geoogst en gewogen. 199 gram. Geen winnaar, maar we gaan ervan smullen en dat is ook ongeveer net zo leuk als meedoen aan de wedstrijd.
×
×
 • Create New...