Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  855
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arja

 1. Ik heb een paar Amanda paprika's staan, volgens mij van zaden afkomstig uit de biozadendoos. Inmiddels hangen er mooie vruchten aan. Omdat ik dit ras niet ken, vraag ik me af wanneer ze rijp zijn. Ze zijn nu een soort van lichtgeel. Kleuren ze nog verder of zal ik ze al oogsten?
 2. Ohhh je weet niet half hoe hard ik aan het duimen ben voor mijn tomaten! Er hangen prachtige trossen, maar het weer is niet optimaal. Ik ben vorig jaar in mijn eerste moestuinzomer zo verwend met eindeloze millefleur oogst.
 3. Dat wordt nog lastig kiezen wat te eten vanavond.
 4. In het najaar zijn er soms acties als deze: https://www.corazonshop.nu/product-categorie/fruitbomenactie/fruitbomen-fruitbomenactie/
 5. Ik ben gek op augurken, dus na mijn uitjes moet ik volgend jaar ook maar eens augurken gaan kweken, bedenk ik nu. 🙂
 6. De zilveruitjes die ik op 1 juli had ingemaakt, heb ik zojuist geproefd en... ze zijn superlekker! Ga straks de rest even oogsten en vanavond ook inmaken. #blij
 7. Nog niet alle boontjes kunnen oogsten, maar na 3x een bui op mijn hoofd en naar binnen rennen was ik er wel klaar mee.
 8. Ik kreeg gisteren een mooie hortensia van de vrienden die bij ons op bezoek waren.
 9. Vandaag voor het eerst in heel erg lang weer eens echt bezoek gehad van vrienden uit onze vorige woonplaats. Wat was het fijn! Uitgebreid bijgekletst, mijn huis en tuin laten bewonderen, genoten van het buiten in de tuin zitten en samen lekker gegeten. Ik heb ze een paar verse wortelen (met loof!) meegegeven voor hun konijn, en voor de mensen een potje jam en wat knoflook.
 10. Ik heb eergisteren minstens 50 naaktslakken en 20 huisjesslakken geraapt van onder de potjes en bakken waar stekjes en zaailingen staan. Heel veel kleine naaktslakjes, je ziet ze zo over het hoofd. In de vegetatie vind je sowieso alleen de grote, degenen die een halve cm of kleiner zijn, zie je gewoonweg niet. Daarnaast komen er ook slakkeneitjes uit.
 11. Ze beginnen hier al breder te worden. Wel een beetje tweedimensionaal, maar dat hoort denk ik zo. Deze is van de eerste lichting. De plantjes van ronde twee zijn nog erg sprieterig. 😀
 12. Vandaag niet zo gek veel gedaan, behalve veel genieten. Ik zou eigenlijk werken vanmiddag, maar het is te fijn hier in de tuin. Mijn wederhelft was vrij vandaag, dus ik heb me maar opgeofferd en gezelschap gehouden. Kopje koffie drinken, wat zaden geoogst, onkruidje plukken, nog een kopje koffie, rondje lopen, zien dat de oerprei nu bovengronds niks meer is dus alles geoogst. Flink veel broedbollletjes, wie ging ik ook alweer wat sturen?
 13. Campanulaatjes van mijn buurvrouw gekregen, een andere soort dan die ik zelf al had.
 14. Ik las onderstaand stuk over zelf nematoden kweken tegen naaktslakken. Heeft iemand dit al eens geprobeerd? https://www.nudge.nl/blog/2017/06/07/naaktslakken-bestrijden-doe-je-natuurlijk-met-aaltjes-nematoden/
 15. Ja hoor, de eerste bloeit! Meteen ontdekt door insecten, mooi zo. En de anderen staan ook op springen.
 16. En nog een paar raasdonders 😀
 17. 😀 forum heeft de hik
 18. We gaan bloeien! Hoi hoi hoi!
 19. Hier spitskool en ui en knoflook uet en paprika uit de winkel, geroerbakt in mijn eigen Thaise currypasta uit de tijdmachine met kokosmelk en limoen. Het is goddelijk.
 20. Heb de andere inmiddels ook gevonden.
 21. De eerste peentjes en de eerste sperziebonen.
 22. Ziet er uit als een koolsoort die doorgeschoten is. Paksoi?
×
×
 • Create New...