Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  1,863
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arja

 1. Wat tof dat ze bij jullie komen, mooie bestemming voor de bomen van Yuras! Vraagje: waarmee maak jij naamkaartjes die niet vervagen in weer en wind?
 2. Arja

  Pepers 2023

  Drop, drop, drop! Het was laat, of autocarrot maakte er grass van. Ah je hebt ook een overwinteraar, leuk, hier ook, staat voor het raam en op de vloerverwarming gewoon te bloeien en pepertjes te produceren. 😀😀😀 Ik heb sowieso altijd extra plantjes als back up, uiteindelijk geef ik wat ik over heb weg aan vrienden en buren en aan het plantenasiel.
 3. Arja

  Pepers 2023

  Hier zijn alle pepers (en paprika's) inmiddels gekiemd, behalve de Bishop's Crown en de Tondo. De Tondo heb ik van pepers die ik op de laatste MTFD van @Jorieke123 meenam. Ik hoop dat die nog gaan kiemen, want die vinden we erg lekker om chilisaus van te maken. De Lemon Grass kiemt ook goed, ik kan er wel een of twee voor je apart houden @acpronk.
 4. Als bestrijding werken ze best ok, ik krijg ze niet helemaal weg zolang ik zaailingen in huis heb, maar het houdt het aantal wel in toom. Ik heb nooit schade aan mijn planten geconstateerd, wel vinden we het allebei ongelooflijk irritant om de vliegjes constant in je oor, neus, enz te hebben.
 5. Lijkt me ook waanzinnig irritant, al die stekels! Tien jaar later en je frustratie spat nog altijd van mijn beeldscherm 😆
 6. Gelukkig hebben we ook veel padden en merels en andere vogels en beestjes die slakken eten, anders zou het hier een kale boel worden.
 7. Ik wil ook wel eens iets met schapenwol uitproberen, en laat ik nou een kennis hebben die schapen heeft. Ik zal het tzt eens aan haar vragen.
 8. Ik zal tegen die tijd wat brood voor je bakken, ruilen voor eitjes?
 9. Arja

  Start 2023

  Grappig, ze zijn me nooit opgevallen. Ik ga er eens op letten, de volgende keer dat ik er ben.
 10. Arja

  Start 2023

  Hmmm kan ik me niet herinneren. Waar in het centrum staan die?
 11. Arja

  Start 2023

  Het nieuwe jaar had eerst een koude en toen een natte start. Beide zijn prima, qua neerslag hebben we nog genoeg in te halen en een goede koude periode is ook altijd welkom. Maar vandaag schijnt de zon! De toverhazelaar doet zijn best. Hij staat op een winderige plek, dat is misschien niet bevorderend. Afgelopen weekend plantten we wat nieuwe fruitbomen. Ze zien er nu nog heel sprieterig uit, maar het is tof de boel uit te breiden met nashipeer, een Benoni appel, een zure kers en een amandel. Het is januari, dus dan mag ik pepers en paprika's gaan voorzaaien. Met een paar uur middagzon en de vloerverwarming moet het kiemen wel weer lukken. Volgende maand zaai ik de dwergtomaatjes, die plantjes blijven zo klein dat ze wel in huis passen tot de IJsheiligen. Buiten in de tuin lijkt het saai, maar er gebeurt heel veel, ik zag gewoon groene bieslook sprietjes verschijnen, en knoppen aan bomen en struiken. Soms levert het koude weer mooie plaatjes op. En af en toe hebben we bezoek van een van de buurkaters. Gezellige jongens hoor. Hun baasjes hebhen ook een moestuin, dus er gaan regelmatig plantjes, gereedschap of oogst over de heg.
 12. Als je ze eerder kwijt kan moet je dat sowieso doen hoor. Misschien is het late voorjaar ook niet helemaal optimaal voor verplaatsing.
 13. Als ze kunnen wachten tot de MTFD heb ik wel een plekje voor ze.
 14. Misschien wil ik die twee witte moerbeien wel van je, @fre3ke. Moet ik even hier overleggen. Wil je er iets voor hebben?
 15. Fruitboompjes en struiken geplant, en wat klein spul wat hier en daar nog lag te wachten. Het was nat, niet zo nat als gisteren, maar wel tig buien op onze hoofden. Blij dat het klaar is, ik vind het nog niet echt lekker moestuinweer. Ben daarna pe/pa gaan voorzaaien, dat is leuker.
 16. Een zakje met bonenzaden Mechelse trosjes zojuist weggegooid, er zaten gaten in de bonen. Na even friemelen kwamen er ook kevertjes uit. Volgens mij kwamen ze uit de zadendoos, dus bij deze de waarschuwing voor anderen die ook deze bonen uit de doos gehaald hebben.
 17. Het verschil met helemaal niet mulchen is enorm!
 18. Namens De Warande - Sterkebollen.nl nodig ik jullie uit om op woensdag 18 januari 14-17 uur 'te komen graaien' in onze restanten bloembollen. Met deze zachte wintermaand kunnen er nog bollen geplant worden! Plant ze na het 'graaien' zsm, en hou wel rekening met een latere bloeitijd. - Prijs 10 euro per kg, of 75 euro voor 10 kg, svp contant betalen. Opbrengsten zijn voor stichting WoodYouCare, voor elke kg kunnen we in Indonesië een boom laten planten. Benieuwd wat er te kiezen valt? Kijk op www.sterkebollen.nl Graaiadres: kerkhoflaan 3d in Vorden (vooraan parkeren, achteraan staan de bollen). Svp neem eigen dozen en zakken mee (papierenzakken van de groenteboer bijvoorbeeld). Plantlabels met naam kun je wel bij ons meekrijgen. Ikzelf ben er niet, mijn collega's Geert, Arike en Eline zijn er om je te helpen. Groet, Jan willem Overmars
 19. Ik denk er even over na, als er iemand anders is die het spul graag wil is dat prima hoor!
 20. Wij zitten hier nu drie jaar. Zonnige tuin in het buitengebied, tussen Veluwe en IJssel, zandgrond, veel agrariërs om ons heen. Veel buren hebben een pomp om grondwater op te pompen. Wij hebben het geprobeerd, maar degene die we ingehuurd hadden kon met zijn materiaal niet diep genoeg komen. Misschien proberen we het nog een keer in een andere hoek van de tuin, maar de kans bestaat dat het daar ook niet lukt. Als ik het zo hoor moesten buren erg diep gaan en dat wordt heel duur. Daarbij verwacht ik niet dat het grondwaterpeil stijgt, dus een put kan ook opdrogen. Plannen: - Meer olla's maken en ingraven. - We overwegen toch maar een druppelslangensysteem neer te leggen. Bij langdurige droogte zullen we het zeker niet dagelijks gebruiken, maar wel wekelijks oid een flinke tijd achter elkaar, om te voorkomen dat sommige groentes echt verpieteren. - Nadenken over soorten die van warme en droge zomers houden. Ik had in de eerste zomer hier een super tomatenjaar, het volgende was een nat prutjaar. Dacht toen dat die eerste een uitzondering was en ik gewoon buiten geen tomaten moet willen kweken. Inmiddels realiseer ik me dat het echt geen uitzondering was, en dat ik ze gewoon kan kweken, waarbij er uiteraard slechte en goede jaren zullen zijn. - Nog veel meer mulchen. Daar zijn we dit afgelopen jaar pas mee begonnen en man, wat maakt dat een verschil! - Ik wil nog steeds geen dingen in potten of bakken. Droogt echt veel te snel uit. Het is wel overzichtelijker dan mijn rommelige tuin waar dingen vaak door elkaar staan, maar ik vind het water geven te veel gedoe. - Alle grond wordt beplant, zodat het niet uitdroogt. Overigens gaat dat vanzelf, ik kom in de warme maanden eerder ruimte tekort dan dat ik overhoud. Ik ben ook vrij makkelijk in het laten staan van onkruid, en inmiddels komen overal goudsbloemen op, helemaal prima, scheelt weer uitdroging. - We zijn bezig meer fruitbomen en -struiken te planten.
 21. Neemt mee voor lunch/eten: - bananencake - Neemt mee: - weckringen voor Goldfish - Te geef voor wie het kan gebruiken: - oerprei broedbolletjes -
 22. Arja (en misschien BJ, dat laat ik nog weten)
 23. Een fijne tang voor hete jampotten e.d. via een weggeefgroep gekregen.
×
×
 • Create New...