Jump to content

Eefjes-Moestuin

Members
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Dordrecht
 • OCCUPATION
  geen, werk als vrijwilliger in het Natuur en Cultuurhistorisch museum Twintighoeven in de Dordrechtse Biesbosch.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eefjes-Moestuin

  Welsh onion

  die zien er mooi uit jorieke, hier vorig jaar opgekomen en weg was het, of de slakken of de kippen maar gaat dit een deze dagen in een potje zaaien en niet gelijk in de volle grond.
 2. ik gebruik emmers van 20 liter en zet hier twee planten in, werk prima.
 3. Hoi Danny, zoek eens op Hugelbed -(Hügelbed), hier vindt je misschien je antwoorde voor het opvullen voor je moestuinbak
 4. Vol op aan het opruimen en dan kom je deze tegen, Moestuintjes van de AH en Sjeffies van de PLusmarkt. Weg gooien of zaaien. Nou ik kies voor het laatste, wordt het niks dan gaat het de compostbak in want weg gooien is geen optie toch. Nu alleen even alles uit zoeken wat voor schat het is en wat we kunnen gaan zaaien. Zo ver ik weet waren de Moestuintjes voornamelijk groenten en de Sjeffies voornamelijk kruiden. Maar we zullen zien wat er op gaat komen, ik hou jullie op de hoogte.
 5. Ja die Nederlanders he, tegenwoordig met een beetje sneeuw wordt code rood al afgegeven. Voor dat ik lichamelijke klachten kreeg werkte ik in de thuis zorg, van huisje naar huisje op mijn fiets door weer en wind. Ja mooi weer vond ik ook beter en lekkerder maar je kan die mensen toch niet in de kou laten staan. Maar terug naar de moestuin, die lig er wit bij er lig zeker 20 cm en het blijf nog vallen, maar deze sneeuw geeft ook wel een beschermde laag voor je gewassen en plantjes in je tuin. Gelukkig heb ik van de week de Knoflook, Olifanten tenen, tuinbonen toe gedekt met stro, maar ook de plantjes in de kleine bak toe gedekt met stro en de deksel er op om het erge sneeuw tegen t e houden. Maar helaas toen ik vanmorgen de kippen ging doen was hun hok toch ingesneeuwd. Deze ochtend bezig geweest om het gedeelte af te schermen tegen wind en sneeuw. Wat een kou zeg mijn vingers deden gewoon zeer en met artrose verdubbel dit zich, maar toch even door gezet. De kipjes zitten nu droog en uit de wind en met wat extra stro kunnen zei ook de winter door staan.
 6. envelop met zaadjes, thanks huub
 7. vandaag de eerste zaden gezaaid: tomaten: vleestomaat Cronos F1, Roma Marzano, Yello pear shape. paprika's, Gewone rode bell pepper, sweet Banana. pepers: Jalapeno, peper van de wedstrijd van vorig jaar.
 8. vorig jaar de aardappel linda gepoot, een Duits ras, maar de opbrengst viel tegen. ik had een paar aardappels van 2019 nog in de schuur liggen van een pretpakket. een aardappel mix uit de winkel van kerst 2019 en deze deden het in verhouding veel beter. Dus afgelopen kerst 2020 weer z'n pakket gekocht en ze klaar gezet om te laten spruiten. de rassen die er dit jaar in zitten zijn: Jazzy Franceline La Ratte Zoë Vitelotte Noir Ben benieuwd wat deze zullen opbrengen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...