Jump to content

Eefjes-Moestuin

Members
 • Posts

  77
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Dordrecht
 • OCCUPATION
  geen, werk als vrijwilliger in het Natuur en Cultuurhistorisch museum Twintighoeven in de Dordrechtse Biesbosch.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nou het is zover, naast mijn eigentuin nu ook de tuin op mijn werk er bij samen met een collega, en de tuin van mijn ouders die beginnen nu toch wel oud te worden en staat er nu bij alsof er een bom ontploft is pff. Dus druk druk druk. De tuin thuis ontplooit zich langzaam, slakkenvraat is ook al begonnen, en de zaailingen doen het goed. Alleen de tuin ga ik toch weer anders indelen en ook wat meer groen blijvers want een kale tuin in de winter vind ik maar niks. De tuin op mijn werk is redelijk up to date en hier en daar moeten er nog planten geplant worden dit is meer een insecten vogeltuin en is ook vrij toegankelijk voor iedereen, tenzij de poort gesloten is. Het museum wat er bij hoor en waar ik ook werk is door de corona nog steeds gesloten. Maar zowel met mooi als somber weer lopen er insecten spotters in de tuin opzoek naar ... juist insecten. Of ze komen de zwaluwen bekijken want die zijn ook al bijna allemaal binnen. Dan de tuin van mijn ouders, echt he wat een drama daar overheerst het zevenblad en de lelietjes van dalen de tuin en die tuin is niet klein, maar het eerste begin is er en nieuwe plantjes staan al op papier die er in gaan.
 2. vandaag niks gezaaid, maar gisteren een stuk border ingezaaid met een bloemenmengsel voor de bijen en vlinders. ivm 22 april nationale bijenzaaidag. g=had het die dag te druk.
 3. Gisteren de aardappels gepoot in de emmers, had dit nog niet gedaan.
 4. die zien er mooi uit jorieke, hier vorig jaar opgekomen en weg was het, of de slakken of de kippen maar gaat dit een deze dagen in een potje zaaien en niet gelijk in de volle grond.
 5. ik gebruik emmers van 20 liter en zet hier twee planten in, werk prima.
 6. Hoi Danny, zoek eens op Hugelbed -(Hügelbed), hier vindt je misschien je antwoorde voor het opvullen voor je moestuinbak
 7. Vol op aan het opruimen en dan kom je deze tegen, Moestuintjes van de AH en Sjeffies van de PLusmarkt. Weg gooien of zaaien. Nou ik kies voor het laatste, wordt het niks dan gaat het de compostbak in want weg gooien is geen optie toch. Nu alleen even alles uit zoeken wat voor schat het is en wat we kunnen gaan zaaien. Zo ver ik weet waren de Moestuintjes voornamelijk groenten en de Sjeffies voornamelijk kruiden. Maar we zullen zien wat er op gaat komen, ik hou jullie op de hoogte.
 8. Ja die Nederlanders he, tegenwoordig met een beetje sneeuw wordt code rood al afgegeven. Voor dat ik lichamelijke klachten kreeg werkte ik in de thuis zorg, van huisje naar huisje op mijn fiets door weer en wind. Ja mooi weer vond ik ook beter en lekkerder maar je kan die mensen toch niet in de kou laten staan. Maar terug naar de moestuin, die lig er wit bij er lig zeker 20 cm en het blijf nog vallen, maar deze sneeuw geeft ook wel een beschermde laag voor je gewassen en plantjes in je tuin. Gelukkig heb ik van de week de Knoflook, Olifanten tenen, tuinbonen toe gedekt met stro, maar ook de plantjes in de kleine bak toe gedekt met stro en de deksel er op om het erge sneeuw tegen t e houden. Maar helaas toen ik vanmorgen de kippen ging doen was hun hok toch ingesneeuwd. Deze ochtend bezig geweest om het gedeelte af te schermen tegen wind en sneeuw. Wat een kou zeg mijn vingers deden gewoon zeer en met artrose verdubbel dit zich, maar toch even door gezet. De kipjes zitten nu droog en uit de wind en met wat extra stro kunnen zei ook de winter door staan.
×
×
 • Create New...