Jump to content

Eefjes-Moestuin

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Dordrecht
 • OCCUPATION
  geen, werk als vrijwilliger in het Natuur en Cultuurhistorisch museum Twintighoeven in de Dordrechtse Biesbosch.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. de geelwortel loop nu wel heel goed uit, het begin nu al een klein kamerplantje te worden, maar het is toe aan een grotere pot, dus hier ga ik van de week maar eens achter aan. Van de drie gepote wortels is er uit eindelijk een het gaan doen. Maar op dit moment hou ik hem binnen want weet niet wat die doet als ik hem buiten laat staan.
 2. Mijn tante kreeg bij een waardebon, en zakjes zoethout zaad. Hier doe zei verder niks mee dus gaf ze het aan mij. Dit topic door gelezen en ook diverse sites door gespit. Nou ik zie dit als een uitdaging wat een werk kom er bij kijken zeg. Ik ga in januari beginnen dan leg ik het zakje voor een maand in de koelkast en dan in februari binnen in huis uit zaaien. Ik kies voor een pot en begreep dat dit een hele grote moet gaan worden. Maar ben benieuwd. En dan...ja dan.. een paar jaar wachten 😅
 3. Zo het is begin oktober, de herfst is in volle gang en dit zie en voel je ook. De wedstrijd is afgelopen en er zijn mooie resultaten behaald. Van de 5 zaden zaden die ieder kreeg waren er bij mij maar 3 op gekomen. Maar super trots op mij zelf omdat dit de eerste keer is dat de op gekomen zaadjes ook daadwerkelijk zijn gaan groeien tot plantjes en ook nog pepers hebben geproduceerd. Hier zijn ze niet langer dan 14 cm geworden. Ik heb ze heel goed in de gaten moeten houden want wat een slakken invasie hebben we gehad afgelopen seizoen. Hier ga ik toch maar eens voor zitten want dit wil ik volgend jaar niet nog een keer mee maken. Zelfs de kippen hadden er genoeg.
 4. beetje laat maar heel druk hier. maar de langste was net 14 cm. van de 5 zaden waren er 3 op gekomen en ook uit gegroeid tot drie struikjes. Ben best trots op mij zelf want dit is ook de eerste keer dat de pepers gingen groeien wat ik nooit eerder voor elkaar heb gekregen. Maar super leuk om mee gedaan te hebben, op naar de volgende challenge.
 5. pff gisteren de lavendel struik, doorsnee van bijna 150 m gesnoeid met de heggenschaar nooit meer, eerst volgende keer pak ik de elektrische pff zit heel de dag al op de bank met en zere rug van het gebukt staan. vandaag twee courgette maatje D geoogst en een met een winkel kwalificatie. straks nog ff snel wat frambozen voor mijn smoothie oogsten.
 6. Zo is echt veel te lang geleden dat ik hier ben wezen kijken. Maar wat een weken, zeg maar maanden hebben we gehad. Van de Corona heb ik niet veel last gehad, eerder de droogte en voornamelijk de slakken. Die waren hier een ware plaag. Iedere ochtend vroeg de tuin in om te rapen en ze elders weg te brengen, tja dan heb je kippen maar die waren hier niet tegen op gewassen. Grootste nadeel is dat omliggende tuinen complete beton plaatsten zijn, en dan klagen dat het zo warm is. Dit jaar geen boontjes tot drie keer toe gezaaid en iedere keer weg gegeten door die sluimerige vandalen met en zonder behuizing. Door de warmte een hoop niet overleeft, dus volgend jaar maar eens kijken of ik een overkapping kan maken wat water door latend is, en de planten op die manier beschermd tegen de warme zonnen stralen. Want ook al gaf ik ze water ze waren niet opgewassen tegen de warmte en stonden gewoon te verbranden waar je bij stond. Mijn jongste kleinkind geboren in de corona perioden, wat de eerste weken heel veel ups en downs mocht mee maken, dus veel bij moeten springen ondanks dat het niet mocht. Maar nu een vrolijk kind is. Oogsten is gelukkig in volle gang sommige courgette zijn complete wapens, alleen nog goed voor soep. Maar gelukkig deden andere groenten en fruit het goed. Nu nog het een en ander zaaien en verder gewoon genieten hoe de zomer over gaat in de herfst.
 7. De plastiek kas extra verstevigd pff, wat gaat het te keer hoop niet dat het erger wordt en de schade mee zal vallen. Gelukkig hou een flat het grootste gedeelte van de wind tegen.
 8. je zou ook een leeg emmertje van de yoghurt in kunnen graven in een van je bakken hier gaten in maken onder in en in de deksel en hier je keuken afval in doen, gewoon inemienie afval bakjes maken, op de deksel een plantje plaatsen, zo krijg je een soort door stroming, plantje water geven dit druppel je afval bakje in en via de gaatjes in de bodem je grote plante bak in. Daarnaast wordt gelijk alles voorzien van voeding. en later gratis compost.
 9. Update peperplantjes tot nu toe nog maar drie zaadjes op gekomen, morgen ga ik ze in een leeg aquarium zetten zodat ze meer licht krijgen ze worden te dun en te lang, hopelijk hou dit de groei een klein beetje tegen.
 10. Yes de eerste is boven de grond, het gaat langzaam want het is hier maar 18 graden binnen. Ik ben niet zo kou kleun dus die kachel gaat hier nooit hoger soms 19 graden, maar ja de eerste is boven en die gaan we verwennen. Nu hopen dat de rest ook op kom. Maar het begin is er. Gezaaid op 14 januari 2020, de eerste boven de grond gezien op 29 januari. bij een temperatuur van 18 graden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...