Jump to content

Eefjes-Moestuin

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Dordrecht
 • OCCUPATION
  geen, werk als vrijwilliger in het Natuur en Cultuurhistorisch museum Twintighoeven in de Dordrechtse Biesbosch.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vandaag de eerste zaden gezaaid: tomaten: vleestomaat Cronos F1, Roma Marzano, Yello pear shape. paprika's, Gewone rode bell pepper, sweet Banana. pepers: Jalapeno, peper van de wedstrijd van vorig jaar.
 2. vorig jaar de aardappel linda gepoot, een Duits ras, maar de opbrengst viel tegen. ik had een paar aardappels van 2019 nog in de schuur liggen van een pretpakket. een aardappel mix uit de winkel van kerst 2019 en deze deden het in verhouding veel beter. Dus afgelopen kerst 2020 weer z'n pakket gekocht en ze klaar gezet om te laten spruiten. de rassen die er dit jaar in zitten zijn: Jazzy Franceline La Ratte Zoë Vitelotte Noir Ben benieuwd wat deze zullen opbrengen.
 3. Yes, de envelop lag op de mat, deelnamen is definitief. We gaan knolvenkel telen, nou dat ga wat worden. Hier schieten ze iedere keer uit pff en tot nu nog niet echt gelukt. Had de moed al opgegeven om ze niet meer te zaaien. Het wordt dus weer een hele uitdaging. Maar nu maar eens goed met de neus in de boeken en surfen op het internet. Ondanks dat het mee doen vind ik al heel erg leuk. Let the Game begin.
 4. en over een paar maanden weer helemaal in de gloria. Tabaksplanten moet ik ook eens gaan zaaien. Ben benieuwd wat er van op kom op dat stukje van je.
 5. ik denk zelf de video kaart kapot dus laat hem nog na kijken en eventueel maken. Maar wachten tot de lock down afgelopen is 😅 met helemaal niks omg. Ben geen tv kijker. Maar we kunnen gelukkig weer beginnen aan een nieuw seizoen heb er zin in.
 6. Zo we zijn al bezig met de tweede week van januari 2021, de plannen voor het nieuwejaar worden door genomen en gekeken wat we dit jaar gaan zaaien. Eindelijk de eerste zon laat zich zien in de tuin en ook nog op de tomatenkas, dus de zaailingen kunnen daar binnen kort in geplaatst worden. Na de koelkast, begaf mijn laptop het precies met de lock down. en tussen 31 december en 1 januari stopte de wasmachine er ook nog eens mee. Inmiddels is alles nu vervangen en het instaleren op de laptop is in volle gang. Want ja je kan nu niet naar de winkel om er een uit te zoeken dit moest dus via het internet en zie toch graag iets voor ik iets koop. Maar ben geslaagd helaas wel al mijn werk kwijt wat er op stond dus een hoop gemis nu. Maar voorzaaien is begonnen, de aardappels staan al te spruiten en tuinplan op nieuw in elkaar zetten. Verder lig de tuin er (op de sneeuw en vorst na) op zijn winters bij. Bij deze iedereen nog een gezond en goede moes-tuin seizoen toe gewenst.
 7. gisteren een emmer aardappels geleegd, moet zeggen was weer teleurstellend, want dit waren gekochte pootaardappeltjes. In tegenstelling tot de aardappeltjes die ik over had van vorig jaar dit jaar ook geplant waren een beter succes en deze waren van een pretpakket uit de supermarkt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...