Jump to content

Karinuitdrenthe

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Drenthe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier ook het hele binnen-planten-asiel besmet. Ik heb zowel roofmijten als nematoden uitgezet. De larven worden nu door deze kleine beestjes opgegeten.
 2. Een warm pleidooi voor Stichting Red een Legkip. Wij hebben via hen een kip geadopteerd. De kippen zijn “met pensioen”. Ze hebben hun leven doorgebracht in een legbatterij en zouden naar de slacht gaan. De stichting betaalt de pluimveehouder wat hij ook zou hebben gekregen bij slacht. De kippen worden opgelapt: eten, drinken, rust. Vervolgens mogen ze naar particulieren. Onze kip was een wandelend lijk, kaalgepikt en nog nooit daglicht gezien. Nu echter: vrolijk, parmantig rondstappen, vol in de veren, scharrelen, dol op wormen en graantjes en beste vrienden met de andere kippen. Ze legt grote eieren, zo’n 6 per week. Echt, zo’n kip geeft je zo’n warm gevoel!
 3. Valt mee hoor. Ik heb de samenstelling nog even nagevraagd en daar zitten idd watervasthoudende delen in zoals klei. Inmiddels alweer lekker los en rul gemaakt met compost en aanverwante zaken
 4. Herkenbaar hoor. Ik was er ook helemaal klaar mee op een zeker moment. Heb me weer laten verleiden, haha. Maar goed, ik vond het wel zo eerlijk om ook een goede ervaring over hen te delen. Maar inderdaad lijkt het behoorlijk willekeurig en heb ik geluk gehad. Ik was trouwens op zoek naar iets (Nicandra) wat ik maar moeilijk kon vinden, wel bij Vreeken en bij Cruydthoeck maar die zijn wel erg duur, zeker met verzending erbij. Had toen net besteld bij onze Dordtse vrienden en zag al voor me dat 'een zakje aan een bestelling toevoegen' zou gaan leiden tot nog langere vertragingen. Heb het toen gevonden bij een leuk adres, TuinJoop in Den Bosch. 1 Euro voor een zakje zaadjes. Leuk adresje, ze hebben blijkbaar ook een tuin die je kunt bezoeken. En een webwinkel van zaden van wilde bloemen, kruiden en kruidenzeep.
 5. Vreeken. Ik deed laatst mijn beklag over de laaaanggge levertijden van Vreeken. Zoals velen wel zullen herkennen, het is soms zelfs aanleiding om er niet meer te willen bestellen. Maar eerlijk is eerlijk, nu al twee keer een zeer goede ervaring! Ze hebben deze maand twee keer binnen een week geleverd. Ook goed om even te melden vond ik. Groetjes Karin.
 6. Zonder bloem niet helemaal goed te determineren maar ik denk het Akker Vergeet-mij-nietje.
 7. Heermoes is een goede mulcher. Kun je dus hergebruiken. En lavameel is goed om mineralen toe te aan de grond, heermoes groeit op mineraalarme grond. Wist je dat Heermoes, paardenstaart, er al is sinds de prehistorie? Vele miljoenen jaren geleden bestond dit plantje al! Hij was toen wel groter. Als ik dit “onkruid” zie staan moet ik daar altijd aan denken, toch bijzonder.
 8. Stappaerts levert veiligheidsglas. In het dak gehamerd glas is een goed idee. Extra hoog trouwens ook, wat stabieler qua temperatuur.
 9. Dank allen voor de goede tips! Vandaag al lekker bezig geweest met compost en halfverteerde bladeren.
 10. Voor de nieuwe kas kwam, is er door een grondwerkbedrijf de grond ontgonnen, struiken weg en tuinaarde erop. Die tuinaarde is raar spul, althans voor iemand die zandgrond gewend is. Zit veel klei door lijkt het want regenwater blijft erop staan in poeltjes. Ook in de kas ligt deze grond. Ik dacht t luchtiger te maken met wat compost. Iemand nog goede tips? Tuinaarde van zo’n grondwerkbedrijf zal onbemeste tuinaarde zijn toch, wat denken jullie?
 11. Hoi Elmigo. Wellicht lavameel of lavagruis? Gebruik ik voor mineralisatie en structuurverbetering van de bodem. Informatieve link: https://www.biogroei.be/kenniscentrum/lavameel
 12. Haha inderdaad Grork. Nú al ruimte tekort. Maar heerlijk, blij mezelf dit te hebben gegund. Voor gespaard en nu staat ie er, ongelooflijk gewoon.
 13. Leuk Kelly! Veel voorpret gewenst!
×
×
 • Create New...