Jump to content

Vik

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Leuven

Recent Profile Visitors

305 profile views
 1. Voor de Belgen (en Nederlanders die dicht bij de grens wonen): https://www.popupathome.be/ pop up webshop die loopt tem 18/06/21, waar verschillende kleine ecologische webshops samen hun producten aanbieden met afhaalpunten over heel Vlaanderen. Ze hebben al verschillende edities gedaan, deze keer biedt de eetbare bostuin ook planten aan. Zitten ook verschillende andere webshops op die niet direct moestuin gerelateerd zijn, maar toch leuke dingen hebben voor de moestuinliefhebber. Zo heeft Studio Barnabas ludieke groentenzakjes en 't piekuurtje zelfgemaakte pepersaus.
 2. De eerste is opgekomen en de tweede komt ook al kijken.
 3. Vandaag de eerste 3 zaadjes voorgezaaid. Mijn eerste keer venkel dus benieuwd wat het gaat geven.
 4. Ik zet mijn paprika's buiten in potten, heb één keer met de Orange lunchbox paprika's geprobeerd per 3. Had ze vanaf het verspenen met 3 vlak tegen elkaar opgekweekt in 1 pot. Het ging wel goed, maar ik had niet de indruk dat dit productiever was dan 1 plant per pot. Misschien dat dit in volle grond anders is omdat de wortels meer ruimte hebben, maar daar heb ik geen ervaring mee.
 5. Ik ga het ook doen met de planten die zijn opgekomen. Meer dan genoeg planten voor de beperkte ruimte die ik heb in mijn pottentuin, dan doe ik het maar met één soort minder.
 6. 1 februari heb ik ook paprika's en pepers gezaaid. Bijna alles opgekomen, behalve de King of the north. Zijn wel opgekomen: -Earliest red -Orange lunchbox -Corno di toro giallo -Tabasco Staan onder groeilamp van IKEA.
 7. Zaadjes zijn net aangekomen, dankjewel!
 8. Heb er lang over nagedacht, maar ik wil toch graag meedoen. Heb ooit eens venkel gegeten toen ik een jaar of 10 oud was en dat beviel me toen niet. Intussen zijn we 20 jaar verder en is het tijd om nog eens te proberen (als de teelt lukt tenminste :D). Bij deze schrijf ik me dus in.
 9. Gisteren mijn enige loefa ook geoogst, schil verwijderd, gewassen en te drogen gelegd.
 10. Hier hangen beide planten nog vol met pepers. Helaas gaan die op week niet snel genoeg meer groeien voor de wedstrijd. Ben wel van plan om de planten naar binnen te verhuizen als het te koud wordt, zodat de pepers nog verder kunnen afrijpen.
 11. Nieuwe officiële inzending: 17,4 cm (dankzij het puntje :p). Er hangt er nu nog eentje aan die misschien net iets langer kan zijn, maar veel verder dan deze lengte ga ik helaas niet geraken... (Of het moest zijn dat er uit de bloemen die er nu aanhangen nog een knaller groeit in september :D)
 12. Tomaten geoogst, meteen verwerkt tot passata.
 13. @Estja het zijn momenteel enkel mannelijke bloemen. Heb het plantje van iemand gekregen, maar ik denk dat het ook komt van zadenenzo.
 14. Dit jaar mijn 2e poging. Vorig jaar werd de plant continu afgegeten door de slakken en was het geen succes. Dit jaar de slakken goed overleefd. Weinig vrouwelijke bloemen gehad en maar 1tje bevrucht, maar deze is wel mooi aan het groeien.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...