Jump to content

Vik

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Leuven

Recent Profile Visitors

160 profile views
 1. Nieuwe officiële inzending: 17,4 cm (dankzij het puntje :p). Er hangt er nu nog eentje aan die misschien net iets langer kan zijn, maar veel verder dan deze lengte ga ik helaas niet geraken... (Of het moest zijn dat er uit de bloemen die er nu aanhangen nog een knaller groeit in september :D)
 2. Vandaag eentje van 17cm geoogst
 3. Tomaten geoogst, meteen verwerkt tot passata.
 4. @Estja het zijn momenteel enkel mannelijke bloemen. Heb het plantje van iemand gekregen, maar ik denk dat het ook komt van zadenenzo.
 5. Dit jaar mijn 2e poging. Vorig jaar werd de plant continu afgegeten door de slakken en was het geen succes. Dit jaar de slakken goed overleefd. Weinig vrouwelijke bloemen gehad en maar 1tje bevrucht, maar deze is wel mooi aan het groeien.
 6. Geen probleem, wou gewoon zeker zijn dat ik niets mis had gedaan. Het was door zijn vorm moeilijk om de peper op een andere manier te meten, kantelde altijd wel naar ergens bij het verleggen... Ik hoop alleszins nog een langer exemplaar te kunnen voorleggen de komende weken
 7. @HuubvG Was er met mijn inzending van 16/07 ook iets fout in de meting? Of had ik duidelijker moeten vermelden dat het om een officiële inzending ging? Kwestie van volgende keer geen fout meer te maken
 8. De rode pepers hangen hier te drogen om chiliflakes van te maken, geen idee of dat met groene ook lukt?
 9. Heb vandaag nog wat rijpe pepers geoogst, de langste was 16,3 cm
 10. Een update over mijn planten: Ik heb ze beide buiten in pot gezet rond half mei. De rechtse plant heb ik vanaf dat moment gewoon zijn gang laten gaan. Hier kwam ook mijn eerste inzending van 15 cm vandaan. Intussen hangen er weer enkele bijna oogstbare pepers aan, hopelijk is er eentje wat langer dan mijn vorige inzending. Bij de linkse plant heb ik tot half juni alle bloemen verwijderd en deze heb ik begin juni ook nog eens verpot in een grotere pot. Hierdoor een grotere plant gekregen. Hier hangen intussen ook de eerste pepers aan. Hopelijk geeft deze grotere plant nu ook langere pepers...
 11. Hierbij ook mijn eerste inzending. Ik kom op 15cm (als ik zo correct gemeten heb?)
 12. Vandaag ook de eerste aardappelplant gerooid, Vitabella, gepoot op 15 maart. Klein oogstje maar. De rest laat ik nog even zitten. Bij mij zat de (donkere) plantaardappel er ook nog tussen.
 13. Wortel (Amsterdamse bak) gezaaid op de plaats waar de knoflook stond.
 14. Als ik daarop google lijkt het er net weer iets anders uit te zien. Ik heb vandaag toch maar de resterende look uitgedaan omdat ik aan twee stengels gelijkaardige symptomen zag. Dacht ze eerst nog wat te laten staan omdat ze bij het afgraven oké leken, maar bij 2 van de 6 waren er langs één kant toch weer tenen aan het loskomen. De andere hadden mooie bollen. Ik ga nu alles laten drogen en dan zie ik wel wat het nog geeft. Bedankt voor het meedenken.
 15. Van roest geen last gehad. De bollen die nu nog in de grond zitten had ik al afgegraven en die lijken op het eerste zicht oké te zijn. Ga ze dan toch maar in de grond laten zitten tot ze vergelen. De uitlopende tenen zal ik eens vers proberen dan.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...