Jump to content

Vik

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Leuven
 1. Ik doe ook niets aan bladluis. Elk jaar opnieuw is er wel een opstoot in het voorjaar en elk jaar opnieuw lost het zichzelf weer op door oa lieveheersbeestjes.
 2. Heeft een zachte aangename smaak, de eerste smaak is niet zo uitgesproken, maar de nasmaak is echt brie/camembert achtig. Volgende week ga ik de andere proberen die verder aan het rijpen is om eens te vergelijken. Deze was alvast opgegeten in 2 dagen, heel lekker op brood. Ben er nu terug 2 aan het maken, dus de smaak is naar mijn mening zeer oké!
 3. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat. Had het eerder al eens geprobeerd met kokosyoghurt ipv startculturen en dat was mislukt omdat de yoghurt geen levende bacteriën bleek te bevatten. Nu met de startculturen goed gelukt. Er ligt nog eentje verder te rijpen omdat ik eens wil zien wat dat met de smaak doet. Vandaag ga ik er 2 nieuwe maken, eigenlijk is het relatief weinig werk. Een van de dagen plan ik ook roquefort van cashewnoten te maken.
 4. Kaas gemaakt van cashewnoten. Lijkt wat op camembert/brie. De structuur is anders dan bij kaas van melk gemaakt, iets meer mousse. Wel zeer lekker! Heb het recept gebruikt van cashewbert (https://shop.cashewbert.com/screen/page/recipes), als je de Vzyme niet zou willen kopen zou het ook te maken zijn met kokosolie (https://vegetus.nl/cashewbrie/)
 5. Hier heb ik ze zondag ook definitief naar buiten verhuisd:
 6. 1 meloen op een 12 liter pot moet lukken, meer zeker niet.
 7. Ik zou het ook op 1 plant per pot houden. 18l per plant moet zeker volstaan voor de planten die je noemt. Ik zet de meeste van mijn planten in 10-12 liter potten (tomaten iets ruimer), maar als je de ruimte ervoor hebt zou ik zeggen: hoe groter de pot, hoe beter.
 8. Ik heb enkele weken geleden alle dieven verwijderd (geen idee of dat nu een slimme keuze was), paar stekjes op water gezet en daar staan ze nu nog steeds op. Maakt geen wortels, maar gaat ook niet kapot...
 9. Passiflora Edulis in pot gezet. Had er enkele jaren geleden al eentje gezaaid uit passievrucht van de winkel, maar gaf nooit bloemen. Na lang twijfelen heb ik deze toch weg gedaan en nu had ik er eentje besteld bij PalmaVerde.
 10. Smaakte naar mijn mening naar watermeloen zoals in de winkel, maar ik eet eigenlijk zelf niet graag watermeloen. Ik had ze vooral gekweekt om eens te proberen en omdat mijn vriendin dat af en toe wel eens eet, zij vond ze wel lekker.
 11. Heb 2 jaar geleden de mini watermeloen van de nieuwe tuin gehad (Golden Midget). In 10 liter potten gezet en gaf toen 2 a 3 meloenen per plant.
 12. Zo staat mijn knoflook er vandaag bij (ras onbekend, pootgoed gekocht bij aveve, maar stond enkel 'knoflook' op de verpakking):
 13. Vandaag vegan ijs gemaakt: -480 gram amandelmelk -115 gram pindakaas -70 gram rietsuiker (of andere suiker) -1/4 tl zout -1,5 tl vanille extract Alles samen in de blender doen. 40 min in de ijsmachine laten draaien. We vonden het hier heel lekker, smaak heeft wat weg van snickers.
 14. Niet gegeten maar gedronken (eigenlijk op dit moment aan het drinken): mojito met munt uit de tuin.
 15. Heb een 50 tal planten in bakken staan, de ostara's en sonata's maken al veel bloemen aan. Ook de polka's, elsanta's en mariguettes beginnen bloemen te krijgen. Bij de doordragers heb ik de eerste bloemen enkele weken geleden verwijderd, maar nu laat ik ze staan. Tot nu toe ook maar 2 bloemen met zwarte kern gehad, dus ze lijken nog niet al te veel last te hebben van de koude.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...