Jump to content

Vik

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Leuven

Recent Profile Visitors

239 profile views
 1. Zaadjes zijn net aangekomen, dankjewel!
 2. Heb er lang over nagedacht, maar ik wil toch graag meedoen. Heb ooit eens venkel gegeten toen ik een jaar of 10 oud was en dat beviel me toen niet. Intussen zijn we 20 jaar verder en is het tijd om nog eens te proberen (als de teelt lukt tenminste :D). Bij deze schrijf ik me dus in.
 3. Gisteren mijn enige loefa ook geoogst, schil verwijderd, gewassen en te drogen gelegd.
 4. Hier hangen beide planten nog vol met pepers. Helaas gaan die op week niet snel genoeg meer groeien voor de wedstrijd. Ben wel van plan om de planten naar binnen te verhuizen als het te koud wordt, zodat de pepers nog verder kunnen afrijpen.
 5. Nieuwe officiƫle inzending: 17,4 cm (dankzij het puntje :p). Er hangt er nu nog eentje aan die misschien net iets langer kan zijn, maar veel verder dan deze lengte ga ik helaas niet geraken... (Of het moest zijn dat er uit de bloemen die er nu aanhangen nog een knaller groeit in september :D)
 6. Tomaten geoogst, meteen verwerkt tot passata.
 7. @Estja het zijn momenteel enkel mannelijke bloemen. Heb het plantje van iemand gekregen, maar ik denk dat het ook komt van zadenenzo.
 8. Dit jaar mijn 2e poging. Vorig jaar werd de plant continu afgegeten door de slakken en was het geen succes. Dit jaar de slakken goed overleefd. Weinig vrouwelijke bloemen gehad en maar 1tje bevrucht, maar deze is wel mooi aan het groeien.
 9. Geen probleem, wou gewoon zeker zijn dat ik niets mis had gedaan. Het was door zijn vorm moeilijk om de peper op een andere manier te meten, kantelde altijd wel naar ergens bij het verleggen... Ik hoop alleszins nog een langer exemplaar te kunnen voorleggen de komende weken
 10. @HuubvG Was er met mijn inzending van 16/07 ook iets fout in de meting? Of had ik duidelijker moeten vermelden dat het om een officiƫle inzending ging? Kwestie van volgende keer geen fout meer te maken
 11. De rode pepers hangen hier te drogen om chiliflakes van te maken, geen idee of dat met groene ook lukt?
 12. Heb vandaag nog wat rijpe pepers geoogst, de langste was 16,3 cm
 13. Een update over mijn planten: Ik heb ze beide buiten in pot gezet rond half mei. De rechtse plant heb ik vanaf dat moment gewoon zijn gang laten gaan. Hier kwam ook mijn eerste inzending van 15 cm vandaan. Intussen hangen er weer enkele bijna oogstbare pepers aan, hopelijk is er eentje wat langer dan mijn vorige inzending. Bij de linkse plant heb ik tot half juni alle bloemen verwijderd en deze heb ik begin juni ook nog eens verpot in een grotere pot. Hierdoor een grotere plant gekregen. Hier hangen intussen ook de eerste pepers aan. Hopelijk geeft deze grotere plant nu ook langere pepers...
 14. Hierbij ook mijn eerste inzending. Ik kom op 15cm (als ik zo correct gemeten heb?)

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...