Jump to content

Vik

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vik

 1. Hierbij ook mijn eerste inzending. Ik kom op 15cm (als ik zo correct gemeten heb?)
 2. Vandaag ook de eerste aardappelplant gerooid, Vitabella, gepoot op 15 maart. Klein oogstje maar. De rest laat ik nog even zitten. Bij mij zat de (donkere) plantaardappel er ook nog tussen.
 3. Wortel (Amsterdamse bak) gezaaid op de plaats waar de knoflook stond.
 4. Als ik daarop google lijkt het er net weer iets anders uit te zien. Ik heb vandaag toch maar de resterende look uitgedaan omdat ik aan twee stengels gelijkaardige symptomen zag. Dacht ze eerst nog wat te laten staan omdat ze bij het afgraven oké leken, maar bij 2 van de 6 waren er langs één kant toch weer tenen aan het loskomen. De andere hadden mooie bollen. Ik ga nu alles laten drogen en dan zie ik wel wat het nog geeft. Bedankt voor het meedenken.
 5. Van roest geen last gehad. De bollen die nu nog in de grond zitten had ik al afgegraven en die lijken op het eerste zicht oké te zijn. Ga ze dan toch maar in de grond laten zitten tot ze vergelen. De uitlopende tenen zal ik eens vers proberen dan.
 6. Het lijkt inderdaad dat de teentjes terug zijn beginnen uitlopen. Of toch een deel ervan, sommige zijn losse tenen rond een bol. Zou ik deze nog kunnen drogen en opeten? De look die ik in de grond heb laten zitten lijkt normale bollen te maken, zou ik deze nog laten zitten of voor de zekerheid ook al oogsten? Zien nog redelijk groen, maar hangen wel al schuin.
 7. Intussen nog 2 'rare' gevallen uitgehaald. De rest leek mooie bollen te hebben en heb ik in de grond laten zitten.
 8. Hier de eerste 3 geoogst vandaag. Eentje heeft een mooie bol, eentje een bol met een paar tenen buiten de bol en eentje met niet echt een bol, maar alleen loszittende tenen, de stengel van deze lijkt ook wat hol/gespleten/slap
 9. Ik doe ook niets aan bladluis. Elk jaar opnieuw is er wel een opstoot in het voorjaar en elk jaar opnieuw lost het zichzelf weer op door oa lieveheersbeestjes.
 10. Heeft een zachte aangename smaak, de eerste smaak is niet zo uitgesproken, maar de nasmaak is echt brie/camembert achtig. Volgende week ga ik de andere proberen die verder aan het rijpen is om eens te vergelijken. Deze was alvast opgegeten in 2 dagen, heel lekker op brood. Ben er nu terug 2 aan het maken, dus de smaak is naar mijn mening zeer oké!
 11. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat. Had het eerder al eens geprobeerd met kokosyoghurt ipv startculturen en dat was mislukt omdat de yoghurt geen levende bacteriën bleek te bevatten. Nu met de startculturen goed gelukt. Er ligt nog eentje verder te rijpen omdat ik eens wil zien wat dat met de smaak doet. Vandaag ga ik er 2 nieuwe maken, eigenlijk is het relatief weinig werk. Een van de dagen plan ik ook roquefort van cashewnoten te maken.
 12. Kaas gemaakt van cashewnoten. Lijkt wat op camembert/brie. De structuur is anders dan bij kaas van melk gemaakt, iets meer mousse. Wel zeer lekker! Heb het recept gebruikt van cashewbert (https://shop.cashewbert.com/screen/page/recipes), als je de Vzyme niet zou willen kopen zou het ook te maken zijn met kokosolie (https://vegetus.nl/cashewbrie/)
 13. Hier heb ik ze zondag ook definitief naar buiten verhuisd:
 14. 1 meloen op een 12 liter pot moet lukken, meer zeker niet.
 15. Ik zou het ook op 1 plant per pot houden. 18l per plant moet zeker volstaan voor de planten die je noemt. Ik zet de meeste van mijn planten in 10-12 liter potten (tomaten iets ruimer), maar als je de ruimte ervoor hebt zou ik zeggen: hoe groter de pot, hoe beter.
 16. Ik heb enkele weken geleden alle dieven verwijderd (geen idee of dat nu een slimme keuze was), paar stekjes op water gezet en daar staan ze nu nog steeds op. Maakt geen wortels, maar gaat ook niet kapot...
 17. Passiflora Edulis in pot gezet. Had er enkele jaren geleden al eentje gezaaid uit passievrucht van de winkel, maar gaf nooit bloemen. Na lang twijfelen heb ik deze toch weg gedaan en nu had ik er eentje besteld bij PalmaVerde.
 18. Smaakte naar mijn mening naar watermeloen zoals in de winkel, maar ik eet eigenlijk zelf niet graag watermeloen. Ik had ze vooral gekweekt om eens te proberen en omdat mijn vriendin dat af en toe wel eens eet, zij vond ze wel lekker.
 19. Heb 2 jaar geleden de mini watermeloen van de nieuwe tuin gehad (Golden Midget). In 10 liter potten gezet en gaf toen 2 a 3 meloenen per plant.
 20. Zo staat mijn knoflook er vandaag bij (ras onbekend, pootgoed gekocht bij aveve, maar stond enkel 'knoflook' op de verpakking):
 21. Vandaag vegan ijs gemaakt: -480 gram amandelmelk -115 gram pindakaas -70 gram rietsuiker (of andere suiker) -1/4 tl zout -1,5 tl vanille extract Alles samen in de blender doen. 40 min in de ijsmachine laten draaien. We vonden het hier heel lekker, smaak heeft wat weg van snickers.
 22. Niet gegeten maar gedronken (eigenlijk op dit moment aan het drinken): mojito met munt uit de tuin.
 23. Heb een 50 tal planten in bakken staan, de ostara's en sonata's maken al veel bloemen aan. Ook de polka's, elsanta's en mariguettes beginnen bloemen te krijgen. Bij de doordragers heb ik de eerste bloemen enkele weken geleden verwijderd, maar nu laat ik ze staan. Tot nu toe ook maar 2 bloemen met zwarte kern gehad, dus ze lijken nog niet al te veel last te hebben van de koude.
 24. Ik ben dit jaar ook voor het eerst aardappelen aan het kweken (in moestuinbak en potten), Vitabella's van Vanderwal. Gisteren kwamen de eerste ook boven, gepoot op 15 maart.
 25. Ik heb 2 van de 4 plantjes over gehouden voor de wedstrijd (vanwege plaatsgebrek in mijn pottentuin, de andere 2 hebben elders een mooie thuis gekregen). Deze week hebben ze elke dag een paar uur buiten mogen staan.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...