Jump to content

Vik

Members
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vik

 1. Vandaag mijn knoflook ook gepoot in de moestuinbak, ben gegaan voor volgende soorten: -Valverde -Transylvanian -Belgische Rode -Inchelium Red Hopelijk dit seizoen wat grotere bollen dan bij de vorige oogst.
 2. Voor mij is de wedstrijd afgelopen, ook de laatste plant is geƫindigd als slakkenvoer... Veel succes nog aan de resterende deelnemers!
 3. Hier is er nog eentje over dat nog niet ten prooi is gevallen aan de slakken. Aan het huidige formaat te zien gaat het geen winnaar worden...
 4. Ook nummer 2 is vannacht alsnog gesneuveld aan slakkenvraat, de eerste die s avonds al aangegeten was is zelfs compleet verdwenen šŸ˜¦. Ik ga er nieuwe zaaien en hopen dat het daar wel mee goed komt, anders ga ik niet tot een inzending geraken...
 5. En een paar uur later is de eerste al gesneuveld door de slakken. Had nochtans gelezen dat slakken het niet zo op venkel hebben, valt hier al dik tegen...
 6. Vandaag mijn 2 planten in grote potten gezet. Morgen ga ik er nog 1 bijzaaien.
 7. Wat broccoli opnieuw gezaaid omdat er een deel was af gegeten. Misschien wat laat, maar we kunnen maar proberen.
 8. Voor de Belgen (en Nederlanders die dicht bij de grens wonen): https://www.popupathome.be/ pop up webshop die loopt tem 18/06/21, waar verschillende kleine ecologische webshops samen hun producten aanbieden met afhaalpunten over heel Vlaanderen. Ze hebben al verschillende edities gedaan, deze keer biedt de eetbare bostuin ook planten aan. Zitten ook verschillende andere webshops op die niet direct moestuin gerelateerd zijn, maar toch leuke dingen hebben voor de moestuinliefhebber. Zo heeft Studio Barnabas ludieke groentenzakjes en 't piekuurtje zelfgemaakte pepersaus.
 9. De eerste is opgekomen en de tweede komt ook al kijken.
 10. Vandaag de eerste 3 zaadjes voorgezaaid. Mijn eerste keer venkel dus benieuwd wat het gaat geven.
 11. Ik zet mijn paprika's buiten in potten, heb Ć©Ć©n keer met de Orange lunchbox paprika's geprobeerd per 3. Had ze vanaf het verspenen met 3 vlak tegen elkaar opgekweekt in 1 pot. Het ging wel goed, maar ik had niet de indruk dat dit productiever was dan 1 plant per pot. Misschien dat dit in volle grond anders is omdat de wortels meer ruimte hebben, maar daar heb ik geen ervaring mee.
 12. Ik ga het ook doen met de planten die zijn opgekomen. Meer dan genoeg planten voor de beperkte ruimte die ik heb in mijn pottentuin, dan doe ik het maar met Ć©Ć©n soort minder.
 13. 1 februari heb ik ook paprika's en pepers gezaaid. Bijna alles opgekomen, behalve de King of the north. Zijn wel opgekomen: -Earliest red -Orange lunchbox -Corno di toro giallo -Tabasco Staan onder groeilamp van IKEA.
 14. Zaadjes zijn net aangekomen, dankjewel!
 15. Heb er lang over nagedacht, maar ik wil toch graag meedoen. Heb ooit eens venkel gegeten toen ik een jaar of 10 oud was en dat beviel me toen niet. Intussen zijn we 20 jaar verder en is het tijd om nog eens te proberen (als de teelt lukt tenminste :D). Bij deze schrijf ik me dus in.
 16. Gisteren mijn enige loefa ook geoogst, schil verwijderd, gewassen en te drogen gelegd.
 17. Hier hangen beide planten nog vol met pepers. Helaas gaan die op week niet snel genoeg meer groeien voor de wedstrijd. Ben wel van plan om de planten naar binnen te verhuizen als het te koud wordt, zodat de pepers nog verder kunnen afrijpen.
 18. Nieuwe officiƫle inzending: 17,4 cm (dankzij het puntje :p). Er hangt er nu nog eentje aan die misschien net iets langer kan zijn, maar veel verder dan deze lengte ga ik helaas niet geraken... (Of het moest zijn dat er uit de bloemen die er nu aanhangen nog een knaller groeit in september :D)
 19. Tomaten geoogst, meteen verwerkt tot passata.
 20. @Estja het zijn momenteel enkel mannelijke bloemen. Heb het plantje van iemand gekregen, maar ik denk dat het ook komt van zadenenzo.
 21. Dit jaar mijn 2e poging. Vorig jaar werd de plant continu afgegeten door de slakken en was het geen succes. Dit jaar de slakken goed overleefd. Weinig vrouwelijke bloemen gehad en maar 1tje bevrucht, maar deze is wel mooi aan het groeien.
 22. Geen probleem, wou gewoon zeker zijn dat ik niets mis had gedaan. Het was door zijn vorm moeilijk om de peper op een andere manier te meten, kantelde altijd wel naar ergens bij het verleggen... Ik hoop alleszins nog een langer exemplaar te kunnen voorleggen de komende weken
 23. @HuubvG Was er met mijn inzending van 16/07 ook iets fout in de meting? Of had ik duidelijker moeten vermelden dat het om een officiƫle inzending ging? Kwestie van volgende keer geen fout meer te maken
 24. De rode pepers hangen hier te drogen om chiliflakes van te maken, geen idee of dat met groene ook lukt?
×
×
 • Create New...