Jump to content

Samson

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Doetinchem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zat met dezelfde vraag, ruim twee weken geleden in potjes voorgezaaid maar nog niks te zien. Gewoon meer geduld hebben dus, toch wel het allermoeilijkste aan tuinieren voor mij.
 2. Mogelijk min 3 hier komende nacht, dus ik heb alle peper weer meegesleept naar huis.
 3. Ik gooi gewoon van allerlei bloemenzaden door de tuin. Als het in de weg staat haal ik het weg, zo niet dan heb ik iets om van te genieten.
 4. Samson

  Komkommer 2020

  Gelukkig heb ik twee weken geleden wat extra gezaaid om uit te delen dus dat komt goed. Alleen moet ik nu wat mensen teleurstellen.
 5. Samson

  Komkommer 2020

  Te vroeg hebben wij in volle berusting afscheid moeten nemen van onze komkommers. Te kort maar goed geleefd. Jullie zullen worden gemist.
 6. Samson

  Komkommer 2020

  Ik heb ze zaterdag naar buiten gedaan en daar heb ik nu spijt van. Het weerbericht gaf toen nog nachttemperaturen van een graad of 5/6 aan. Gisteren heb ik ze toegedekt met een flinke pak stro en een paar lagen folie, ik hoop dat ze het gaan redden. Gelukkig heb ik er twee weken geleden een paar extra gezaaid, eigenlijk bedoeld om uit te delen. Ben benieuwd hoe ze er vanavond bijstaan.
 7. Een van mijn pompoenen. Ik was wel erg enthousiast en heb de grootste, deels vanwege een te volle vensterbank, maar vast naar buiten gegaan. Compleet kaalgevreten door slakken in een paar nachten. Zojuist maar een knoflookaftreksel gemaakt voor als het spul allemaal naar buiten kan om ze een beetje minder aantrekkelijk te maken tot ze groter zijn.
 8. Ik heb er een heleboel, is dat ook goed? Een heuse quiz! De meesten komen denk ik uit een bloemenmix die ik vorig jaar in de tuin heb gezaaid en zijn overgebleven, andere zijn zaailingen van iets dat er vorig jaar heeft gestaan en weer een aantal zijn gewoon komen aanwaaien of stonden er al toen ik de tuin kreeg en hebben niet in de weg gestaan. Daar gaat hij dan, voor de wasmachine. 1: Van deze staan er een hele hoop, de meesten zijn nog niet zover dat ze al bloeien. Deze is het verst al. Centimeter of 20 hoog 2: Erg mooi fijn blad, leuk om te zien hij zich openvouwt. Bovenin begint al een knop te vormen. 3: Fijn spul, staat vooral langs mijn minivijvertje. 4: Ik noem dit zelf palmboompjes, voor de tropische sferen in de tuin. Heb er een heleboel van, maar ze nemen amper plek in dus in de weg staan ze niet, bovendien trek je ze er zo uit. (edit: brede wolfsmelk?) 5: Knalblauwe bloempjes, woekert behoorlijk dus heb er een hoop uitgetrokken, met name aan de randen van mijn tuin ivm de buren. Maar laat er lekker een paar staan want ze zijn wel erg mooi. 6: Dit staat nu een centimeter of veertig hoog, groeit als kool. 7: Deze staat overal, dacht zelf aan die oranje klaproosjes maar als t een lastige plant is krijg een hoop te wieden. 8: Dik stug blad, centimer of 20 hoog. Komt overal omhoog. (edit: smalle weegbree misschien?) 9: Nu ongeveer een halve meter hoog, lijkt op de volgende maar deze heeft licht gekartelde bladranden. 10: Lijkt dus op de vorige qua groei maar heeft een gladde bladrand en heeft heel ligt behaard blad. 11: Klein met dikke bladeren, een beetje als n vetplantje. Maakt kleine blauwe bloempjes. Eeuwige roem wie ze allemaal weet maar als je me er met maar 1 kan helpen ben ik al heel blij. Dankjewel
 9. @appelvrouw Ik ga m zeker laten staan, toevallig las ik gisteren dat het een goede plant is om gier mee te maken. Dat in combinatie met de mooie bloei, de vele insecten die hem bezochten en al die andere eigenschappen maakt dat hij welkom is in mijn tuin. Strakke gazonnetjes zijn niet echt mijn ding.
 10. Oei, ik heb deze vorig jaar laten staan want ik vind t wel een leuke plant en hij bloeide heel lang. Is dit net zo hardnekkig als kweek?
 11. Hallo, ik heb aan de rand van mijn tuin behoorlijk wat overblijvende ossentong staan. Deze plant is verwant aan de smeerwortel en lijkt er ook veel op. Weet iemand misschien of dit een alternatief kan zijn voor smeerwortelgier als kaliumbron? groetjes
×
×
 • Create New...