Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

weet iemand wat dit onkruid is? (foto)


eduro

Recommended Posts

Lekker laten staan dan😃 het is een gezond onderdeel voor een dagelijkse kruidenthee en heeft best mooi blad vind ik. Maar als je liever een straks gazonnetje hebt kan het een probleem worden ja. Ik heb er in de boomgaard die 2 a 3 x per jaar gemaaid wordt ook hier en daar wat van staan, maar het neemt niet over, misschien omdat ik daar in het gras ook paardenbloemen, pinksterbloemen, zenegroen margrieten en ander bloemig spul heb staan.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Mijn grasveld staat er ook mee vol (meer dan 100m2). Ik vind het niet mooi in het gras en eten doe ik het niet. Het is wel eetbaar. Als ik het zat ben, trek ik een deel weg. Het wortelt niet zo diep als kweekgras, maar het heeft wel meer wortels. Dit wegtrekken doe ik overigens vooral voordat het net bloeit. De bloemstengels zijn dikker en dan trek je het makkelijker weg. Het helpt wel, maar voor echt resultaat zou ik er wat meer aan moeten doen. Als ik nu 2x per jaar een klein stukje pluk is het veel.

 

Maaien heeft ook niet zoveel zin, het plantje is te laag / klein om echt goed te kunnen maaien, vind ik. 

 

Misschien dat bestrijdingsmiddelen werken, maar daar ben ik bij dit onkruid niet een voorstander van. En het tast je gras ook aan. Daarnaast is gif gebruiken op je gazon als je bijvoorbeeld huisdieren en kleine kinderen hebt, ook niet aan te raden. Daarnaast tast het ook je grasveld aan. Je kunt van je gazon overigens ook een mooi duizendbladveld van maken. Vreeken verkoopt er ook zaden van. 😛 (grapje) 

Link to comment
Share on other sites

@appelvrouw Ik ga m zeker laten staan, toevallig las ik gisteren dat het een goede plant is om gier mee te maken. Dat in combinatie met de mooie bloei, de vele insecten die hem bezochten en al die andere eigenschappen maakt dat hij welkom is in  mijn tuin. Strakke gazonnetjes zijn niet echt mijn ding.

Edited by Samson
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dat duizendblad heb ik dus volledig onderschat het groeit volledig door de compostlaag heen, schoffelen helpt bijna niet omdat de nieuwe rizoom omhoog groeit en vrij stevig is het enige wat ik kan doen is met de hand uittrekken maar geen garantie dat het dan een oplossing is.

Iemand nog tips?

 

1368178211_2020-05-1808_45_19.thumb.jpg.b4e3ba0b7d2a31f349a5aa1be26de578.jpg

Link to comment
Share on other sites

mijn schoffel is prima en een smalle uitvoering, het probleem is eerder de luchtige toplaag waardoor de steel/rizoom plat kan gaan liggen. (niet altijd maar te vaak wel om lekker te werken.

Link to comment
Share on other sites

Dan had ik het verkeerd begrepen.

 

Zelf heb ik geen ervaring met het aanbrengen van zo'n dikke compost laag.

Maar er zijn er genoeg die dat wel adviseren en ook vast wel een oplossing kennen.

 

Wat ik naast het verwijderen van de compost nog kan verzinnen is langdurig afdekken met landbouwplastic mocht je dat hebben.

Maar dat zal niet je bedoeling zijn geweest.

 

 

Edited by Patrijs
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...