Jump to content

krissie107

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn druiven hebben al mooie trossen aan de plant ,blad lijkt mij oké . Maar nu merk ik aan sommige kleine trosjes dat er hier en daar een fijn wit laagje opzit .( Meeldauw ?) Ik heb een breedwerkend fungicide met preventieve werking wat ik zou willen gebruiken .( Weet niet of ik het merk en naam hier mag vermelden ) Voor druiven tegen rode band , valse meeldauw , zwartrot ) Normaal hou ik niet van spuiten , het zou voor 't eerst zijn dat ik het doe maar vorig jaar heb ik 2 emmers druiven moeten weggooien omdat ze zwartrot hadden . Misschien is het voor een behandeling al te laat , maar als ik het gebruik moeten dan ook de trossen bespoten worden ? Het is een Glenora , staat bekend als voor weinig ziekte vatbaar . Nog vermelden dat hij zon krijgt van de middag tot 's avonds en de wind er goed door kan .
 2. Iedereen bedankt , voel me welkom .
 3. @ Robo , overvol dat wel maar hebben wel de nodige afstand , ze verdringen elkaar niet .( Staan in een border ) 2 Appelboompjes staan aan de linkerkant van de tuin ( 1Jonagold en 1 Elstar ) die gaan redelijk goed . Rechts 2 pruimenboompjes 1 Opal staat er nu het 3de jaar , vorig jaar veel bloesem maar geen pruimen . Dit jaar totaal geen bloesem gehad , niet 1 bloempje . Nr 2 is een Mirabel De Nancy die staat er nu 5 jaar en is het grootste probleem , nog nooit pruimen gehad . Heeft ook dit jaar wel bloesem gehad , doch weer geen pruimen . Het boompje lijkt mij niet oké te zijn , heeft al het 2de jaar op rij gekruld en gevlekt blad . Hij krijgt nog 1 jaar voor opbrengst en anders gaat hij eruit . Boompjes zijn alle 4 halfstam en staan 5 meter van elkaar , boomspiegel eronder is ruim vrij van beplanting . Een foto plaatsen kan ik niet .....Ben niet zo handig in pc gebruik . Bedankt voor het welkom .
 4. krissie107

  nieuw lid

  hallo iedereen , ik lees al heel lang mee op dit forum , en me dus nu ook eindelijk lid gemaakt . Ik woon in B in de provincie Antwerpen . Héél groot is mijn tuin niet maar staat wel overvol met planten en veel één jarigen . 2 jonge appelboompjes en 2 pruimenboompjes die het op z'n minst gezegd niet goed doen . In de tuin ook een druif , eigenlijk 2 een Rondo en een Glenora , over de Glenora heb ik een vraag maar zal daar een nieuw topic voor openen . Geen groenten in de tuin , maar in de serre ( kas ) alleen potkerstomaatjes en paprika . In de winter is dat de overwinteringsplaats voor de kuip en vorstgevoelige planten . Groetjes van Krissie
×
×
 • Create New...