Jump to content

anja247

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by anja247

 1. Ik heb het ook voor het eerst geprobeerd, dit jaar, in grote plantpotten. Ben heel benieuwd wat het gaat opleveren! Vraagje over speciekuipen: is deze plastic wel veilig voor eetbare planten?
 2. you are welcome, allebei ik ben gek op vijgen, altijd leuk om mensen hiermee blij te maken!
 3. Ik heb nog een gewone stek en die "lange slungel" over, als er nog meer belangstellenden zijn.
 4. uh, ik denk dat er iets niet helemaal goed is gegaan ik ben morgen pas rond 19.00 thuis, als dat niet te laat is voor jullie? anders kan het misschien op een andere dag - het heeft iig geen haast Ik weet niet of mijn PM die ik gisteren stuurde goed is aangekomen (met het forumonderhoud). Dus nog maar even hier. Komt het eventueel uit als ik vrijdag ergens langskom? Of heb je liever een andere dag? Ik kom vast nog wel eens in Delft de komende tijd.
 5. Leuk Ik ben waarschijnlijk komende vrijdag in Delft. En heb thuis (na goed overleg ) een heel fijn plekje voor ze waar ze mogen wortelen. Dus wie weet.
 6. Jazeker, twee lichtingen per jaar. Eerste lichting wordt rijp aan de boom, de tweede niet - maar ik pluk deze kleine groene vijgjes toch, en konfijt ze heel. Ik woon nu sinds twee jaar op dit adres, en heb stekjes meegenomen van mijn grote vijgenboom bij mijn vorige woning. Een stek heb ik na de verhuizing gelijk in de grond gezet, er zitten nu al rond de vijf, zes jonge vijgen aan.
 7. Voor wie ze een goed thuis kunnen geven, heb ik drie stekjes Brown Turkey om op te halen bij mij in Delft (sorry, foto staat op z'n kop). Ik heb ook een uit de kluiten gewassen stek van zo'n 1m60 met lange dunne takken, was het vergeten achterin de tuin in een schaduw-hoek
 8. Ik heb ook voor het eerst een mis-oogst van courgettes. Tussen de naaktslakken plaag en de mannelijke bloemenshow heb ik nog geen een courgette gezien. Ik heb verschillende soorten geplant. Pampoenplanten doen het uitstekend. Het is mij een raadsel.
 9. Alles is inmiddels weg, veel mensen zijn langs geweest
 10. Dat is jammer, stevia. Het druppelt gestaag weg, beetje bij beetje. Ik ben blij dat ik een aantal mensen heb kunnen helpen, ik vond het zonde om deze vruchtbare bodem met de gft weg te doen. Nog één weekje, dan voer ik alles af. Dus er is nog even kans om wat op te halen. Groetjes, Anja
 11. Ik woon in Capelle a.d. IJssel, wijk Schollevaar. Ik heb achter in de tuin een ren met twee kippen en twee konijnen - op een ondergrond van tegels heb ik over de jaren een flinke laag van mulch, houtsnippers en stro gemixt, dat samen met de afvalproducten van kip en konijn heeft gezorgd voor een heel rijke boden, vol met wormen enz. Ideaal om te composteren. Ik ga verhuizen en moet deze paradijsje afbreken... maar vind het zonde om dit in een gft bak weg te gooien. Als ik iemand hier blij mee kan maken, stuur gerust een bericht en we spreken een dag en tijd af. Breng wel je eigen zak(ken) mee.
 12. Ik ga verhuizen, en moet met pijn in mijn hart afstand doen van mijn volkstuintje op het volkstuincomplexin De Tochten. Het is een Verblijfstuin dus je mag zomers overnachten. Geen electra, wel water. Een oase van rust op bijna 250m2 (tuintje is nagenoeg vierkant, met een oppervlak van 246m2). Huisje is te koop; niet nieuw, maar solide. Afgelopen jaar is een nieuwe dak op gezet. Jaarhuur perceel verschuldigd aan vereniging. Vandaag en morgen wordt op het complex Koningsdag gevierd met een markt, gezelligheid... wil je langs komen om het tuintje te bekijken, stuur mij een bericht en we spreken af. Anders op een andere dag, kan ook. Vraagprijs is €2500 Update: verkocht
 13. Ik heb nog steeds wat knollen over, als er nog belangstellenden zijn
 14. Paardenbloem blaadjes, mijn kippen zijn dolblij hiermee, vooral de jonge blaadjes! Gelukkig vind je ze echt overal
 15. Ik heb afgelopen jaar meer dan normaal geproduceerd, meer dan men kan eten, iig... dus heb ik over voor de liefhebber (om te eten of te planten). Ik woon in Capelle ad IJssel, wijk Schollevaar. Ben je in de buurt, stuur een PB en we spreken wat af.
 16. Gemeente Capelle ad IJssel deelde wel gratis compost uit op de 22e. Afgelopen zaterdag lag nog steeds een grote stapel zakken, toen mocht ik nog twee zakken meenemen. Je hoeft je (bijna nooit) niet te identificeren, ik zou gewoon langs de gemeentelijke wegbrengstation gaan en vragen om twee gratis zakken!
 17. ik heb ooit een aantal blokken geperste cocopeat bij ikea gekocht. ideaal spul om zaden te kiemen, voor de eerste start, maar dat is ook alles. ik heb het vorig jaar ook gebruikt voor het stekken van mijn vijgenboom en het is nog nooit zo goed gelukt als hiermee, ga ik zeker weer doen!
 18. ik ruil steeds een paar bakken met tarwescheuten - zaai een handje tarwekorrels in een lage plantenbak bak en laat ze groeien tot ze ongeveer 10 cm zijn, en zet het dan bij de kippen, die er als de kippen bij zijn. Na een dag of twee is er niet veel meer van over... ik ruil de bakken een keer per week in de zomer (gelukkig groeit tarwe heel snel), vinden de dames overheerlijk!
 19. ge-ent, geloof ik. ok, dus een plek waar ie alle ruimte in de breedte krijgt, dat kan ik wel doen. bedankt! ik ben hier heel blij mee
 20. Ik liep zojuist door Intratuin en zag een jong mispelboompje staan. Herinneringen van mijn vader en beurse mispels, ze zagen er zo vies uit en ze waren toch zo heerlijk... ik stond dus naast de kassa met mijn nieuwe mispelboom voor ik me kon bedenken. En nu... ik heb een aantal plaatsen waar ik het kan planten in mijn tuintje - van een iets winderige, zonnige hoek tot een heel rustige, bijna windstille hoek. Wat is wijsheid? Hoe groot wordt zo een boom eigenlijk? Welk voor bodem heeft het graag? Waar moet ik op letten? Mijn vader weet het niet (maar anticipeert een flinke oogst!)
 21. joke, jammer dat ik zo laat reageer, had een weekje vakantie en was niet online ik heb het emmertje vorig week meegegeven aan mijn zus, zij heeft hier soep van gemaakt en gaat ook wat planten in haar eigen tuintje. er zijn helemaal geen knollen meer over
 22. tegen die tijd zijn ze niet meer te gebruiken, jammer genoeg. eenmaal uit de grond moet je ze wel eten of opnieuw planten.
 23. ja het is een redelijk grote achtertuin maar op het noorden dus niet veel zon - een deel van de tuin ziet nooit zonlicht. vandaar dat ik begonnen ben met een volkstuintje
 24. ze hebben een kippenhok, twee barnevelders. de kippenhok staat altijd open want ik heb een deel van de tuin afgekwartierd en boomschors als bodem erin gezet. ze waren eigenlijk voor mijn vader bedoeld maar hij had gezondheidsproblemen dus bleven ze hier en zijn nu de meest verwende kippen op de noordelijke halfrond. ik upload ff een foto van ongeveer een maand geleden, waar ze zitten te genieten van een waterig winterzonnetje. edit: ok het uploaden ging niet goed, ik probeer het opnieuw:
×
×
 • Create New...