Jump to content

Moesje2021

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  NB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Mellie had ik inderdaad gelezen dat pastinaakzaad niet lang houdbaar is. Ik had het zakje begin dit jaar gekocht en nog genoeg "houdbaar", maarja wie weet hoe lang het al in de winkel lag. Ik zal de wel opgekomen pastinaak goed verzorgen en misschien kan ik daar dan zaad uit krijgen voor volgend jaar. En misschien een goed idee om gewoon het hele zakje om te gooien πŸ˜€ thanks voor je aanbod, ik hou het in mijn achterhoofd als het echt niet wilt lukken.
 2. De aardbeienoogst is dit jaar erg dankbaar, een jaartje geduld moeten hebben maar we hebben al 2,5 kilo kunnen oogsten de afgelopen weken en hier afgelopen weekend heerlijke jam van gemaakt.
 3. een grote pot met 3 tomatenplantjes (cherry) een grote pot met 3 paprika plantjes (diverse soorten) en een grote pot met 2 lage tomatenplantjes en ook zelf gemaakte aardbeien jam uit eigen tuin
 4. Pastinaak, 1x in maart gezaaid, kwam niets op... 1x in mei gezaaid kwam niets op, ook een test lapje op keukenpapier in een zakje gezaaid van de 6 uiteindelijk 1 gekiemd deze heb ik in een p9 potje gezet, gewoon om te kijken wat het doet. Ik heb de plek die ik ervoor bedacht had inmiddels opgeofferd voor de prei die ik in de winkel gekocht had. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Komkommer, eind mei gezaaid, netjes buiten uitgeplant, alleen kwam er toen een koude periode langs en zijn alle komkommerplantjes (5 gewone en 2 snack) overleden ik heb ze 2 weken geleden opnieuw gezaaid, staan mooi buiten beschut klaar om lekker te groeien, komende nacht(en) misschien wel weer even binnen ivm kou en dan binnenkort als ze er wat sterker uitzien poging 2 buiten uitplanten. (pompoen en courgette lijken de kou wel te hebben doorstaan)
 5. De kou en ik denk ook de regen is toch funest geweest voor de komkommer planten. De snack komkommer was al vrij snel weg. Maar nu is de "gewone" komkommer ook al bruin. De courgette lijkt wel aan te slaan, en de pompoenen ook. Omdat we toch wel erg gek zijn op komkommer heb ik ze (op hoop van zegen) opnieuw gezaaid.
 6. Een net over de aardbeien gespannen, de merels waren ons iedere keer weer voor. We hebben er welgeteld 1,5 van gegeten. Maar de rest is voor ons. Ook alles in de moestuin uitgeplant: komkommer, courgette, butternut pompoen, boontjes (stok en stam) en de zonnebloemen. Nu staat eigenlijk alles er wel in wat ik wilde. Laat alles nu maar lekker groeien.
 7. Afgelopen dagen is het een behoorlijk wisselvallig en ook plots weer met heftige uithalen. Wanneer ik thuis ben kan ik bij dreigend weer de kas dichtmaken, de automatische raamopeners losdraaien en vastzetten met een kabel klittenband en omgekeerd. Maar als ik een dag niet thuis ben vind ik het lastig met dit weer. Ramen en deur dichtlaten voor het geval dat? maar dan wel het risico dat het iets te warm wordt als de zon dan weer schijnt? Of toch de ramen (of 1 raam) op de automatische stand laten? Of de deur op een kiertje? Hoe doen jullie dat met jullie kas? En natuurlijk ook die de kas niet bij huis hebben staan, die hier eigenlijk altijd mee te maken hebben. Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen.
 8. Eindelijk echt eens tijd om de kas te vullen, nouja eerst de kas leegmaken, alle zaaisels in de potjes naar buiten. Zweetslang gelegd. En daarna het moeilijkste.... kiezen uit veel te veel zaaigoed. Uiteindelijk een hoop moeten laten staan natuurlijk, zo groot is de kas niet πŸ˜‡ De selectie: 3x cherry rood 1x cherry geel 1x cherry paars 1x tomaat Money maker 4x tomaat lage plant Heel veel basilicum 4x spaanse peper 3x snack paprika oranje 2x paprika onbekend (testje) 2x jalapeno 2x punt paprika rood 1x paprika oranje 2x snack punt paprika rood Misschien is het teveel, maar voor nu past het πŸ˜… ik zie wel hoe het gaat werken (of niet) afgelopen jaar stonden de pepers en paprikaatjes op een nog veel kleiner stuk met heel veel, toen deden ze het ook prima. Eerste keer met kas, dus ik ben erg benieuwd hoe alles strakjes groeit en bloeit. Toch maar afrikaantjes gekocht, (zaaien is totaal mislukt) deze staan nu mooi in de buiten bakken verspreid.
 9. Even een avondje de tijd om nog te zaaien: Pompoen Butternut, Stokspekbonen, Snackkomkommer, Lage boon (onbekend welk ras) Morgen nog wat rucola, pluksla en radijs zaaien, daar waait het nu iets te hard voor. Ook de pastinaak ga ik morgen opnieuw zaaien hier is helemaal niets van opgekomen. Misschien ook maar even een kiemtest op vochtig papier doen.
 10. Dat is pas een goed kado 😁 van harte gefeliciteerd (alvast?) En veel plezier ermee.
 11. Ik heb bij het bestellen van de kas, meteen 1 raamopener erbij besteld. Ik merk wel dat als de zon er op schijnt (warmt buis op) gaat het raam open. Opzich niet erg omdat de kas ook snel opwarmt, ik zou ze aan het eind van de dag zelf alleen wel eerder dicht doen dan ie automatisch gaat, om de warmte voor de nacht te sparen. Echter vond ik het zo'n gemak (vooral voor de dagen dat ik niet thuis ben, en jouw reden.. vroeg ramen open) dat ik er nog een gehaald en geinstalleerd heb... wat een luxe Regen en wind heb ik nog niet gehad hiermee (kas staat net 2 maanden). Regen lijkt mij niet een heel groot probleem, wind wel, maar als er veel wind voorspeld wordt zou je em kunnen loskoppelen (gaat makkelijk) en vastzetten misschien (dat is mijn idee nu in ieder geval). Ik ben ook benieuwd naar de meer ervaren gebruiker.
 12. Komkommer, courgette en zonnebloemen opnieuw gezaaid nadat de muizen vanacht een feestje hebben gehad πŸ™ˆ En de automatische raamopener erop gezet, ik was zo enthousiast met 1 raamopener dat ik er nog maar een bijgehaald had πŸ˜„ Net alles toch maar weer binnen gezet na 2 nachten in de kas, komende nacht wordt het weer iets kouder.
 13. Vandaag weer een hoop gezaaid in het heerlijke zonnetje. Zonnebloemen, komkommer, afrikaantjes, basilicum, bladpeterselie, 3x ah bloementuintjes (die gaan mooi het bloemenvak in strakjes) en courgettes... iets te vroeg, schrijf ik nog op een briefje "eind april" stop ik ze ongemerkt de potjes al in ☺️, nouja komt vast goed, als ze te groot worden mogen ze nog even in de kas logeren, echt koud lijkt het niet meer te worden (hoop ik)
 14. Na het werk meteen de tuin ingedoken om de peultjes uit te planten, die hadden me al een partij wortels 😁 En verder de dagelijkse handeling tomaat, peper en paprika van bijkeuken naar de kas en aan het eind van de dag weer terug... ik durf ze nog net niet te laten staat. Ze groeien wel erg lekker door de warmte en vele licht.
 15. @Plukparadijs ah top. dank je wel voor deze super tip. Ik heb de site erbij gehaald, en inderdaad duidelijk uitgelegd. Ik heb vanavond iets te doen πŸ˜‡ ook de tomaatjes maar meteen in potjes verspenen, kunnen ze lekker verder groeien.
×
×
 • Create New...