Jump to content

mdubbelm

Members
 • Posts

  803
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mdubbelm

 1. Ik weet niet hoe lang ik mijn zaaikoorts nog kan beteugelen.
 2. Ik kan woensdag evt wel een stuk voor je kopen op de biokraam vd markt. Maar misschien is er in jouw buurt een Odin of Ekoplaza oid?
 3. Een kennis in Amsterdam zoekt een professional die tegen betaling een workshop enten/oculeren aan een groep gevorderde tuiniers wil geven. Heeft iemand hier een tip?
 4. jk ben echt zo niet kritisch qua pepers, maar ik ga wel even kijken wat ik voor je heb. Ik dm je @fre3ke!
 5. Begonnen met ontstraten ☹️ - en de eerste proefstook met de pizzaoven gedaan (zonder pizza’s). 🥰
 6. @fre3ke ik heb wel wat zaden voor je, maar wat is lekker? Dat is zo subjectief….
 7. Oh wat jammer dat ik al geweest ben … hopelijk zitten ze er volgend jaar ook nog in! (Alsof ik al geen keuzestress genoeg heb met wat ik dit jaar ga planten 🤪)
 8. Bovenstaande ierpels zijn vandaag geleverd 🎉
 9. Hier weer grijze miezermist. Zou het mooie weer ten Noorden van het Noordzeekanaal blijven hangen?
 10. Hier een grijze, mistige middag. Viel tegen, niet wat ze voorspeld hadden. Evengoed even naar de tuin geweest en de kruisbessen gesnoeid en winterstekken genomen. Ook de herfstframbozen afgeknipt en aan het huisje geklust.
 11. @appelvrouw - wellicht een x langs Emmaes oid voor herbruikbare bakken? en een pottenpers is voor sommige zaden ook fijn. Daarnaast misschien zaaipotjes maken van kranten?
 12. De beste dag om knoflook te poten is gisteren (echter niet voor 10 oktober), vandaag is de op één na beste dag. (Quote van @acpronk , ruzie met mijn mobiel ;)) ik heb in september al gepoot, want het kwam dit jaar zo uit. Wel extreem vroeg voor mijn doen. Ook wel eens in januari pas, dat kwam ook goed.
 13. dat is een valide punt. Maar als ik niet vroeg begin met zaaien, dan hebbik een ander probleem: ik word veel te ongeduldig en sjagrijnig. Heb je daar ook een oplossing voor ? 😅
 14. Weer wat meuk versjouwd van A naar B en me verder geestelijk voorbereid op wat komen gaat (herbestraten en verf krabben)
 15. Ja hergebruiken van supermarktverpakkingen zeker. Hoewel wij veel op de markt kopen, dat is meestal niet voorverpakt. ik gebruik in dat kader ook wel de druivenbakjes , hier nu in gebruik als zadenvoorsorteercentrum. Maar handig voor oa lathyrus, erwten, tuinbonen. Kortom alles met wat langere wortels. En er zitten al afwateringsgaatjes in!
 16. Deze foto vandaag op ons volkstuincomplex gemaakt. Een van de vele gekraakte mezenwoningen... 😅
 17. Ik gebruik in huis ook van die transparante kratten van ikea of hema als omgekeerde kas. Makkelijk te transporteren, ook als planten boven het deksel uitkomen. Ik vind mijn Pluggboxen (vroeger heetten ze anders, maar daar kan ik niet meer opkomen) perfect voor zaaien van tomaten. Hieronder de plastic kratten, maar inmiddels zonder deksel. Ik heb ook nog wat groene 'propagator' trays. Die gebruik ik als watergeef/verplaatsbak voor P9 potjes. Daarvan zijn al veel (hardplastic) deksels gesneuveld. De trays gebruik ik op totdat ze echt kapot zijn, maar worden niet vervangen. Die bak buiten heeft een wat hardere plastic tray met ca, 40 vakken die ik had gevuld met perliet en bloemenzaden, maar dat werkte voor mij niet. Het deksel gebruik hem nu op de tuin als extra bescherming over planten heen in het vroege voorjaar. Poes Cleo is overigens niet echt een goede hulp bij het opkweken van zaailingen. Ze speelt met de jonge plantjes en kauwt van een aantal soorten de kiemblaadjes op....
 18. Dat weet ik, en meer met hen. Maar ik hanteer het principe reduce>reuse>recycle en daarna komt koop recycled pas . Ik geloof dat ik theoretisch gezien voor de rest van mijn leven genoeg zaaibakjes heb. Dit jaar maar eens evalueren
 19. Leuk topic! Ik zal ook eens registreren wat ik allemaal gebruik. Ben vooral aan het zoeken naar duurzame alternatieven, bij voorkeur zonder plastic of anders van recycled plastic.
 20. Ik oogstte nog wat pastinaken, waarvan 1 er qua formaat zelfs winkelwaardig uitzag. Ook 2 paarse wortelen die niet echt waren doorgegroeid, maar toch maar meegenomen.
 21. bij ons op de tuin (en bijna alle vorige tuinen) gebruiken vooral de kool- en pimpelmezen de bestkasten. Ik heb ooit wel een roodborst gehad in een halfopen kastje. Maar die moet dan wel op de juiste hoogte en beschut hangen. Over die plaatjes: dat werkt tot op zekere hoogte. Bij veel kastjes op ons complex hebben de spechten gewoon naast het plaatje wat gaten gehamerd. Ik zal er eens een pasr foto’s van maken. qua ophangen is er genoeg te vinden op het web maar over het algemeen: - niet in de volle zon (tenzij je gekookte kuikens wilt), maar ingang op het oosten - meer dan 10 meter afstand tussen kasten (koolmezen zijn superterritoriaal) - kastjes voor roodborsten of winterkoninkjes: op 1-1,5 m hoogte in een heg.
 22. Niet heel anders dan ik het normaal doe. Alleen die 2 minuten is clickbait, het 2x opbollen uit de video duurt al langer… + het rijzen… zien er wel heerlijk uit. Deze dingen met verse aardbeien zijn voor mij de ultieme voorjaars/zomerervaring. Maar als ik nu naar buiten kijk, moet ik nog even geduld hebben…
 23. Gewoon weer ook op de moestuin zetten. Zo slecht als vorig jaar kan het niet worden, toch? Toch????
×
×
 • Create New...