Jump to content

mdubbelm

Members
 • Posts

  1,062
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mdubbelm

 1. @Lia56 - ik heb ze nog niet geproefd, je hoort het zodra dat is gebeurd!
 2. De aardappeloogsten uit de zakken vielen tegen. Maar de eerst oogst uit de vollegrond, de Blaue St Gallen, mag er wezen!
 3. Aardappels en knoflook geoogst, op de vrijgekomen plekken weer nieuwe plantjes gezet. Water gegeven zo links en rechts.
 4. De wortelen, pastinaken en broccoli een nieuw gaasdakje gegeven, sjalotten geoogst evenals wat piepers uit zakken. Begonnen met opruimen van vroege groenten/bloemen om plek te maken voor de opvolging. naaldboontjes gezaaid. Nog wat knoflook geoogst: Oosterdel. Bedroevend kleine bollen
 5. Sjalotten, artisjokken, bieten en aardappels geoogst.
 6. Haha mijn andere helft houdt niet van pannenkoeken. Maar vanavond at hij niet thuis. Ik zag mijn kans schoon en at pannenkoeken. Gebakken met oa eitjes umt (uit @Mellie ‘s tuin 😎)
 7. Aardbeibed een beetje gekuisd, wat pronkbonen in de grond bij een wigwam gezet. Bieten, wortel en 3 rijtjes knoflook geoogst (resultaat: mwah). Verder eea uitgeplant op vrijgekomen plekken. Daarna op verjaardagsvisite bij zwager een paar tuintjes verder op en lekker in de zon wijn gedronken. Peper-, paprika- en tomatenplantjes uitgedeeld aan neven en nichten. Prima dagje.
 8. Sonja no. 3 die buiten stond is inmiddels ook naar de eeuwige jachtvelden, met wat hulp van een passerende slak: stengel doorgeknaagd. Alle hoop is gevestigd op no. 4 die in de kas staat. No. 5 staat nog in een traytje te verzuipen na al die regen. Woensdag even oppotten en als reserve. Maar ik vrees dat ik niet echt in de buurt ga komen voor de eerste prijs. Afijn, een paar lekkere komkommers om op te eten zou ook wel weer eens fijn zijn.
 9. Ik ga ze denk ik ook maar uit de grond halen. Veel roest, geloof niet dat er nog wat gebeurt. En ik heb de ruimte nodig.
 10. Mijn bio raddichio wil nooit lekker kiemen. Vandaag bij het tuincentrum eens voor Castelfranco kijken, want die ziet er hier op het forum altijd prachtig uit.
 11. De laatste blauwschokkers geoogst, planten en stellage geruimd. In de plaats pepers, paprika’s en pattisson geplant. Sla en bieten geoogst. grotendeels door de verkering, want ik gaf cursus planten vermeerderen op andere tuinen van ons volkstuincomplex.
 12. ik bak ook 1 brood van 500g bloem.
 13. ja dat kan het wel zijn. Heb wel chronisch droogteprobleem op mijn tuin.
 14. Het wordt juist zuurder als het koud rijst. En mooie broden! ik doe idd pesto oid pas nadat het uit de oven komt erop, nu paar keer wat za’atar vermengd met olie erop gekwast - aanrader!
 15. Hier ook een goede kapucijneroogst. De tuinbonen zijn minder dan vorig jaar. veel luis, ook aangevreten peulen door vogels.
 16. Echt? Bij mij vallen de bloemen er vaak af. Ik dacht dat dat vanwege gebrek aan bestuiving kwam 🧐
 17. @The Farm Dream prima maar dat wist ik al. Ik ken deze club al van 10+ jaar geleden.
 18. @Mai Pensato - hoe groot is jouw kas?
 19. @Roland dan weet ik niet waarom er hier nog weinig actie is.
 20. Komkommers? Mijn plant is pas 40 cm hoog… 🧐
 21. +1 voor deze en ook voor de Vrolijke Noot.
 22. Hier beginnen ook volop vruchtjes te ko mn en. De meeste planten zijn eind januari binnenshuis voorgezaaid en half mei naar de kas gegaan. Via een kennis peper Arbol gekregen, die is verreweg het vroegst/snelst qua vruchtzetting. Maar ook aji habanero en purple jalapeño hebben al de eerste vruchtjes.
 23. mdubbelm

  Bonen 2022

  Ik heb de eerste voorgezaaide haricots verts of naaldboontjes uitgeplant. Ik hou niet zo van bonen, maar deze…. 🤤 Ook wat stok/droogbonen tegen stokken aan. Het is wat woekeren met ruimte. Ik heb nog een portie die tegen stokken aan moet. De grote vraag is waar…
 24. Koolplantjes opgepot (bloemspruitjes, palmkool, rode boerenkool) totdat er plek vrijkomt in de tuin. Veel kapucijners en sla geoogst. Water gegeven. Vandaag eea zaaien voor de herfst.
 25. Ik heb dit jaar veel later gezaaid dan anders: eind maart volgens mij pas. Nog geen bloem of tomaat te zien.
×
×
 • Create New...