Jump to content

Dabar

Members
 • Posts

  129
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dabar

 1. Dabar

  Even meegenieten

  Ohhhhh wat een prachtige tuin en gewoon in je achtertuin? Wowwwww mooi hoor.
 2. Dabar

  Broeibak

  Wowwwwwww wat een geweldige broeibak! Echt super hoor!
 3. ohhh wat gaaf om te zien! Je bent ook met Sereh bezig! Ik heb onlangs Sereh gekocht bij Vreekens in Dordrecht voor veel geld, maar las toen dat je sereh gewoon in water kan zetten en dat deze dan vervolgens wortels krijgt en nu zie ik ze bij jou op het Reformatorisch Dagblad liggen! Heb je ervaring hiermee of is dit voor jou ook de 1e keer? Ik ben heel benieuwd.... wat ik zie is iemand die heel beheerst en het overzicht heeft van wat ze zaait en plant. Ik ben altijd zo overenthousiast dat ik veel te veel zaai!
 4. Ohhhh de lente komt eraan. Dus druk in achtertuin en op het eiland bezig met zaaien en voorbereiden. Komend weekend wordt het weer heerlijk weer dus dan kan ik verder in mijn volkstuin op het eiland. De aardbeitjes piepen boven de houtsnippers uit. De knoflook staat ook heerlijk in de voorjaarszon die afgelopen november geplant is. Verder ben ik in huis flink bezig met zaaien van tuinboon, erwten, paprika, kruiden enz.... Ook onder de houtsnippers plant ik al peul , erwten en tuinbonen. Het stapelbedkas ook weer in gereedheid gebracht en 15 februari al wat sla, worteltjes en spinazie in de koude bakken gezaaid...
 5. Dabar

  ...

  Ik ben nieuwsgierig geworden naar de Deno methode. Wat is dat precies?
 6. Dabar

  Vroege start

  Ja, leuk is dat he om te zien dat anderen hard aan het spitten zijn en jij het aan de beestjes in de grond overlaat. Echt gaaf om te horen over de rabarber! daar ga je inderdaad echt van genieten....! Bedek je de grond met nog meer biologisch materiaal dan alleen compost en bladeren? Gebruik je ook hooi of houtsnippers? En ik zelf wil ook tunnelserretjes gaan maken dit jaar voor het eerst. Heb je nog tips en tricks? Welk plastic gebruik je hiervoor? Nou succes verder en zeker dit weekend met het komende mooie weer!
 7. Leuk hoor Appelvrouw om je permastukje land te volgen! En ik moest erg glimlachen toen ik het verhaal over de wormen las, ik ken dat probleem want ik werk ook met houtsnippers en permacultuur. Tja....ik troost mij ook met de gedachte dat de worm inderdaad verder leeft nadat hij in tweeën gehakt is.
 8. Hey Connie, Ik heb begrepen van Simke dat hij vandaag op de post gaat dus 1 dezer dagen komt hij dan bij mij aan. Dan probeer ik er even vaart in te gooien en stuur ik je een PB-tje wat het makkelijkst voor ons is om de envelop over te geven. Groetjes Sharonne (Dabar)
 9. Helaas heb ik nog geen zadenenvelop gekregen om te starten dus ben nog in afwachting op envelop C
 10. Oké dan begrijp ik waarom ik envelop C nog niet heb... Misschien morgen.
 11. Helemaal duidelijk! Dankjewel voor alle moeite die je erin stopt.
 12. Hoi Suus, Ik probeer je een PB terug te sturen maar dat lukt niet?? Zag dat ik bovenaan de lijst sta voor de regio zuid met de zadenenvelop. wanneer start het hele gebeuren? En voor de duidelijkheid heb ik geen zadenenvelop thuis. Hoe begint zoiets? Gaat er een gedeelte van de vorige enveloppen mee? Groetjes Sharonne
 13. Dabar

  Gee's dalai lama

  Oh geweldig wat een prachtige aparte tomaten en wat zijn ze al snel rijp!! Komen ze uit de kas? Nou...ik ga ook eens kijken waar ik zulke zaden kan scoren!
 14. Wow! Ik wist niet dat je pompoenen zo lang kon bewaren! Prachtige exemplaren. ...!
 15. Dabar

  ups and downs

  Hoi Suus, ik gebruik regelmatig koeienmest wat ik dan eerst verdun met water. Ik heb daarnaast smeer wortelgier en brandnetelgier gebruikt. Maar heb dit in en sproeigeval gedaan. 1 op 10 verdund met water en vervolgens op de bladeren besproeid, maar misschien had ik het gewoon op de grond moeten doen? Ik doe eigenlijk maar wat misschien moet ik het wat geordender doen en het een beetje bijhouden? Mijn grond in de tuin is bedekt met houtsnippers en levendig voorzien van allerlei micro-organismen....! Dit jaar dus wel voor het eerst de zijkantjes van de tuin ingezet en daar zit denk ik wat minder voedingsstoffen in. Ach ja....het blijft uitproberen en leren! Hey dat is eigenlijk wel een leuke tekst (onliner voor onder mijn moestuinseizoen hier!)
 16. Hey waar ben je gebleven Berry?
 17. Dabar

  Suikermeloentjes

  Zo wow! Echt prachtig. Bij mij is dat nog nooit gelukt meloenen. Staan deze in een kas? Leuke tuin heb je hoor!
 18. Er gaaf om te zien Holland, Wow prachtige zonnebloemen en je watermeloenen dat gaat echt wat worden hoor! Leuk bedankt voor eht delen van eht filmpje
 19. Het gaat met ups en downs merk ik in de tuinen. Sommige dingen gaan erg goed die vorig jaar niet lukten, zoals de prachtige bietjes waar ik nu heerlijk van eet. Zeker wanneer ik ze in de oven doe met een takje thijm en oregano, olijfolie en peper en zout. Maar ik stoei ook met veel andere groenten die niet gaan zoals de courgettes en komkommers die achter blijven, Tot nu toe twee kleine gele courgettes geoogst, maar veel bladeren worden geel van de courgette en die witte schimmelstippen erop lijken erger te worden. Ik vraag me steeds af of dat komt door te weinig voeding? Terwijl ik ze regelmatig bemest. HIer lekkere groenten uit de tuin, behalve de champignons is alles uit eigen tuin. Gele courgette, prei, bosui, peultjes, maggiblad, laurier Hier mijn trots...heerlijke bietjes! De tomaatjes lijken het ook minder te doen dan vorig jaar of ik ben gewoon te ongeduldig, dat kan ook. Ik heb veel tomaatjes langs de schutting gezet en ik weet niet of daar wel genoeg vruchtbare grond zit. Ik zal morgen nog wat smeerwortelgier erbij gooien welke ik gemaakt heb. Hier zie je al wat kleine tomaatjes... Waar ik bang voor ben is dat ik veel komkommerplantjes heb weggegeven en alle augurkjes per ongeluk heb gehouden. Dat is ook een les voor volgens jaar, beter mijn plantjes labelen. Hier de eerste augurkjes, ze lijken groot op de foto maar zijn net zo groot als mijn wijsvinger. Ik heb eigenlijk alles door elkaar gegooid in mijn tuin en dat lijkt leuk, maar wil toch volgend jaar alles wat overzichtelijker. Om van de peultjes te kunnen eten bijvoorbeeld heb je veel meer plnatjes nodig. Dus wil ik toch proberen volgend jaar meer rijen te maken. Het maffe is dat door de houtsnippers die ik gebruik sommige bloemenplanten zoals de geranum (die gewoon een half dood plantje was, net als de roze hortensia) enorm groot zijn geworden en het heerlijk vinden onder de houtsnippers. Hahhahaaa wel grappig want ik wil juist geen blemenplanten in mijn tuin maar heb het wel een beetje nodig voor de bijtjes. En nu worden ze echt enorm! Bizar want de geraniums waren echt zielige overblijfsels na een warme winter, want ze zijn niet eens winterhard?? Vorig weekend heb ik mijn stapelbedkas anders ingedeeld. De komkommers enz willen klimmen en moeten echt in grotere bakken. Het kleine plastic kasje is te klein. Ik heb dus de grijze Deutsche POst bakken geschikt op het onderbed en potgrond in gedaan. Plantjes erin zoals komkommer, bolcourgette, tomaatjes, aubergine, augurkjes enz. Touwtjes gespannen en even voor ze gezongen hahahaa zodat ze lekker gaan groeien. Hier de plantjes in het kleine kastje Hier de bakken op het onderbed gevuld met potgrond en compost Hier zie je de geel wordende courgette bladeren, komt dit nu door te weinig mest??
 20. Dabar

  Ruimtegebruik

  Wat een superieur idee met het klimobject voor de augurken. Ze lijken het ook helemaal prettig te vinden. Wist niet dat er ook boontjes met paarse bloemetjes bestonden.
 21. Allereerst super bedankt voor de zaden die je hebt gestuurd! Top! Een genot om naar je tuintje te kijken. Ik ben blij om te zien dat er bij jou ook "fouten" worden gemaakt en dat je ook nog veel leert. Prettig herkenbaar voor mij. Maar je schrijft leuk en geniet helemaal mee in je tuin. Have fun this summer
 22. Oeps dat verklaart denk ik waarom mijn boontjes geel zijn geworden. Die heb ik met brandnetelgier bemest.
 23. Ik heb de zaden uitgezocht en weer nieuwe toegevoegd. De bedoeling om hem morgen weer op de post te doen.
 24. Dabar

  Het (hoge) Noorden

  Ohhh dat ziet er al prachtig uit Look! Zo te zien zijn jullie echte moestuinexperts......
 25. Dabar

  Artisjokkenveldje

  Wow! Echt fantastisch! Wat een prachtige plant zeg! IS dit het eerste jaar dat ze zo groeien of het 2e?
×
×
 • Create New...