Jump to content

Pauline Perenboom

Members
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pauline Perenboom

 1. Ik heb ook ooit spaghetti pompoen gezaaid. Begint groen en wordt meer geel van kleur. Denk dat het toch de spaghetti is
 2. Mijn tuin en van mijn vaders tuin ( die is op vakantie)
 3. Bedankt voor je reactie! Ik ben benieuwd, volgende week uitproberen!
 4. Hoi! Ik heb al veel gelezen en gezocht over heermoesgier. Ben enthousiast geworden want ik heb veel heermoes op mijn tuin Vandaag de boel in een emmer gedaan met een plons water erbij, steen erop en deksel erop. Nu wachten. Een week minstens? En dan wou ik het bij mijn pompoenen doen voor een extra boost, maar kan dat wel bij pompoenen? Of gewoon bij allles? En maakt het ook uit als je eerst koemestkorrels hebt gestrooid? Heb ik vandaag namelijk ook gedaan.
 5. Schoffelen, 6 kilo aardbeien plukken, bonen opnieuw gelegd net als doperwten. En proberen heermoesgier te maken, ben benieuwd!
 6. ik lees mee..heb het vanavond ook ontdekt op mijn pompoenen en kalebassen… valt er iets te doen?
 7. emmer halfvol aardbeien geplukt! Heerlijk! De hele boel met de cultivator er door. Het is weer lekker los. Nog wel veel nat op de klei hier maar het was goed te doen. Snijbonen aan de stok gelegd en een hekje voor de doperwten. Doperwten gelegd, eerste keer ben benieuwd. 2 rijtjes radijsjes onder de bonen en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Wat is een groentetuin toch heerlijk
 8. De eerste aardbeien geplukt! Lekkerrrr En verder geschoffeld en dat verrekte heermoes weer trachten te verwijderen
 9. Het is al een oud topic maar toch nog een vraag. Ik ben op zoek naar een manier, en vooral ook foto's, om dit jaar mijn mini pompoenen te laten klimmen. Nu zag ik jouw tunnel, Jorieke123, heb je dat betongaas gewoon diep in de grond gestoken? En hoe liep het af, is het goed bevallen? Ik heb nu zaailingen van babyboo, jack be little, sweet dumpling, crown sierkalebas, uchi en alladin staan. Hoe zou ik die eens mooi de lucht in kunnen krijgen?
 10. Hoi margreet, Dank je voor je reactie. Ik las al over miestuingrond maar het hoeft denk ik allemaal niet zo tiptop. Denk dat ik toch eens ga kijken bij Praxis. Zelf zaadjes genoeg en enthousiasme ook...nu de uitvoering nog.
 11. Ik zag de zak net op internet..ben op zoek naar zoiets voor in mijn klas. Komt buiten op grind te staan. Zou het wat zijn om met kinderen wat te tuinieren op deze manier? En hoeveel liter grond gaat er in? Gewoon tuinaarde?
 12. Gefeliciteerd allemaal! Het was een leuke wedstrijd!
 13. De beloofde foto wordt niks meer.De radijzen zijn niks meer waard...helaas. Ik denk dat mijn inzending blijft bij de eerder geposte foto's. Tenzij er voor 15 oktober nog een enthousiaste groeier zich meldt.
 14. Ik heb net mijn ieniemienie prei, winter, erin gezet. Zal het nog niet te laat zijn? Het zijn sprietjes van niks dus ik hoop maar dat het aanslaat. Nog tips?
 15. Ik heb nog een paar grote exemplaren meegenomen naar huis. Straks opmeten maar ze zijn nou niet bepaald rond meer...dus welke kant zal ik eens meten? Denk dat het een beetje over is nu...er waren er heeeel veel gescheurd en de vorm rond is dus ook ver te zoeken. Foto volgt nog! En pompoen wedstrijd lijkt me wel wat voor volgend jaar!
 16. Hutspot met eigen wortels en uien! Al haast een beetje winter
 17. Dat klinkt ook goed! Ik heb paprika, ui, spekjes en de pompoen gemengd. Dan afgedekt met de cremefraiche en ei en dan lekker veel kaas! Het is echt een goed recept. En geen ontplofte pompoen..ik had met de appelboor 1 gat erin gemaakt. Dank je voor je hulp.
 18. De spaghetti pompoen ( zie andere topic) met het recept van appelvrouw! En het was heeerlijk! En een heel lollige groente om klaar te maken
 19. Courgettezuur: 1 kilo courgette, in blokjes zaden eruit 2 uien gesnipperd 3 eetlepels zout 550 ml inmaakazijn 300 gram rietsuiker 2 theelepels kurkuma 3 theelepels mosterdzaad Doe de courgetteblokjes met het zout en de uien in een kom. Laat het staan voor minimaal 1 uur. Kook de azijn met suiker en de kruiden. Doe de afgespoelde en uitgelekte courgette erbij. Kook het even door tot de courgette glazig wordt. Doe de courgette nu in schone glazen potten (schoonmaken met soda en kokend water). Kook het azijn nog even door en doe dit bij de potjes in. Vullen tot aan de rand! Afsluiten en op de kop weg zetten. Na 3-4 weken heb je een heerlijke courgettezuur!
 20. Ik heb ook een paar radijzen uit de grond getrokken want de 1 na de ander gaat nu toch echt barsten. Deze zijn nog goed. Ze zijn niet allemaal kogelrond...ik laat het maar even aan de jury over Bladeren eraf en op de weegschaal... nummer 1: nummer 2: nummer 3: Moeten de radijzen nog bewaard als bewijsmateriaal?
 21. Wat een MEGA mooie superpompoen! Echt een knoeperd! Zonde dat ie dan straks in stukjes moet, maar ja. Zo'n bootje is nog wel een goed idee
 22. 4 potten vol courgettezuur van een veel te groot gegroeide courgette!
 23. Die hebben het dit jaar niet goed gedaan hier (megaberk van de buren naast dat perkje + droogte zijn er waarschijnlijk teveel aan geweest). Ben wel benieuwd hoe je ze klaarmaakt Hier doen ze het dus heel goed. En ik had/heb er ook lekker veel. Ik heb tot nu 2 recepten. 1- koken, raspen en dan nog even opbakken met een uitje en iets azijn. Eten we dan met bijv. Aardappels en een stukje vlees. 2- Aurora stamppot: bietjes koken en in blokjes snijden. Mengen met ketchup, peper, zout en ui. Aardappels koken en pureren, bietjes nog even opbakken en door de puree heen spatelen. Gekookt ei erbij en een sausje gemaakt van ketchup, mayonaise, peper, zilveruitjes en augurk. En dan nog wat gesnipperde ham. Echt heeeeerlijk! Als je exacte hoeveelheden wilt moet ik het even voor je opzoeken. En nu heb ik gisteren een recept gevonden van een bietencake. Die gaat er zeker komen!
 24. Nogmaals, geweldige foto! Welke soort is die ronde lichte met groen dan eigenlijk?
×
×
 • Create New...