Jump to content

Pomodori

Members
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb inmiddels massa's Liguria tomaten geoogst. Gemiddeld zitten die zo tussen de 250 en 350 gram per stuk, met een enkele die 412 gram woog.
 2. De eerste elstar appels geoogst, een paar conference peren om binnen verder te laten rijpen, en een grote pan stoofpeertjes gemaakt.
 3. Pomodori

  Pompoen 2022

  Na een weekje weg te zijn geweest kom ik in de tuin en zie dat één van mijn pompoenen via de heg, zo de appelboom in gekropen is. Waardoor er nu een kleine pompoen op twee en een halve meter hoogte tussen de appels hangt 😁. Toch de komende dagen maar even proberen te laten zakken, voor hij te zwaar wordt.
 4. Een mand vol San Marzano tomaten geoogst en gelijk een grote pan saus van gekookt. Verschillende soorten sla gezaaid op een koele plaats om uit te planten in september. En water, water, water. Alles is zo droog, dat enkele buitje gister avond was als een druppel op een gloeiende plaat.
 5. De eerste pruimen geoogst. Vorig jaar had ik echt honderden, er staan nog steeds potten ingemaakte pruimen en potjes jam op de plank. Dit jaar heb ik een iets makkelijker te verwerken aantal, maar nog steeds meer dan genoeg. Sperziebonen en snijbonen geoogst en nieuwe gelegd.
 6. Ik had 2 charentais meloenen als experiment in de buitenlucht gezet, in potten van zo'n 15 liter. Daar verwachte ik niks van, en dat bleek te kloppen. Bladeren blijven klein, weinig vrouwelijke bloemen. En natuurlijk vergeet ik ze dan weer water en voeding te geven. Nu liep ik er gisteren langs met de bedoeling ze maar weg te halen, en zie ineens aan elke plant een klein meloentje hangen. Toch leuk dan als een soort bonus.
 7. Tomaten, komkommer en paprika's van de buitenteelt geoogst. Ben echt héél erg blij met het resultaat. Straks nog een aubergine plukken, en dan vanavond genieten met de barbecue aan.
 8. Aardappelen geoogst, met zo'n 10 kilo van een rij van 3 meter ben ik best tevreden. De laatste doperwten geplukt, gedopt, en ingevroren. Een eerste komkommer geoogst, die gaat vanavond door de sla. Vanmiddag nog een rij tuinbonen plukken en gelijk de planten eruit.
 9. Een grote berg frambozen, aardbeien en kersen geplukt, om de dag lekker te beginnen met vers fruit uit de tuin. Vanmiddag tuinbonen geoogst en gedopt.
 10. Wat onkruid verwijderd en tomaten gediefd, een courgette gezaaid om een lege plek te vullen. Ondertussen de eerste gele frambozen gegeten.
 11. Een rondje door de buurt gedaan; iedereen die netjes z'n tuinafval sorteert voor bij mij op de composthoop kreeg een krop sla en een bosje raapstelen.
 12. De eerste twee aardappels geoogst, en oei, die opbrengst viel me toch wat tegen. De rest laat ik nog maar even staan. Wel een paar peultjes kunnen oogsten. Enorm veel onkruid uitgetrokken, dat schoot na de regen de laatste dagen snel op.
 13. De helft van mijn spinazie geoogst, ingevroren en het veldje klaar gemaakt voor een vervolg teelt. 2 composthopen omgezet en een 3e gestart. De kippen hopelijk nu geleerd dat mijn veters geen wormen zijn.
 14. Van een buurman een aantal tomatenspiralen gekregen die hij al jaren ongebruikt had liggen. Nu hopen dat ik hem een paar mooie tomaten cadeau kan doen straks.
 15. Pompoen uitgeplant, draden gespannen langs de bonen en erwten vanwege de harde wind hier. En het eerste kleine eitje geraapt van mijn nieuwe kipjes.
×
×
 • Create New...