Jump to content

Pomodori

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Net na een plensbui even de schade op gaan nemen in de tuin, zag ik in een ooghoek een glimp van een tomaatje. Dit is de Moneymaker, ook de Liguria begint te vormen.
 2. Een paar meloenen in de kas geplant, aan een touwtje. Geprobeerd een handje te helpen met de bevruchting. Fingers crossed. Sla en rucola geoogst voor de lunch en spinazie voor het avondeten.
 3. Drukke dag zo... begonnen met de aardappels aanaarden. Wat rode kool uitgeplant, een 30-tal herfstpreitjes gezet, snij- en sperziebonen. In de middag met de zon op dat vak de paprika's in de volle grond geplant, en een rij zonnebloemen ervoor. Nog tijd gevonden om spinazie te oogsten, die gaat zo in een hartige taart. Heerlijk toch zo'n volle dag in de moestuin 😁
 4. Gisteren heb ik twee nieuwe kipjes opgehaald die al tijden geleden besteld waren. Door het vervoersverbod werd dat steeds uitgesteld. Als bij stom toeval heeft een paar uur later de laatste oude kip die ik nog over had het loodje gelegd. De nieuwe waren even wat onrustig, maar inmiddels zijn ze volledig ingeburgerd en maken ze de kat van de buren het leven zuur.
 5. Ik ga dit jaar voor het eerst paprika buiten proberen, omdat ik gewoonweg niet genoeg ruimte in de kas heb. Nou zitten er aan de meeste planten al behoorlijk wat vruchten. Moet ik dan nog extra oppassen met de nacht temperatuur?
 6. De eerste tomaten uitgeplant, net als spitskool en wat mais. Snijbonen en sperziebonen gezaaid. M'n tunnel opgezet voor de aubergine. Een krop sla geoogst en wat blaadjes basilicum.
 7. Gisteren de compostbak afgemaakt, 2 vakken van 1,5×1 meter. Daar kan ik wel een tijd mee door. Geheel van hout dat ik over had van een oude tafel en bankje.
 8. Geen idee wat daar van op invloed is. Bij mij hebben ze allemaal stekels, de één wat meer dan de ander. Het lijkt wel of de oudste bladeren er meer hebben dan de nieuwere.
 9. De eerste kleine aubergine begint te groeien. Ook in enkele andere bloemen zit nu begin van vruchtjes.
 10. Wat onkruid verwijderd, een nieuw rijtje kropsla geplant, spruitjes gezaaid. Begin gemaakt met het aanleggen van een compostbak met 2 vakken, nu doe ik alles in zo'n ton. En wat raapstelen geoogst, zometeen lekker met wat knoflook en olijfolie.
 11. Bedankt beide. Er is geen probleem met de oude planten verder hoor, geen ziekte oid. Ze maken ook gewoon bloemetjes aan. De nieuwe alleen meer en dat viel me op.
 12. @Mai Pensato Het zijn inderdaad doordragers.
 13. Vorig jaar heb ik nieuwe aardbeien gekocht en in de tuin geplant. De uitlopers die er aan kwamen heb ik toen afgeknipt en in potten laten overwinteren, vervolgens in maart uitgeplant omdat ik de potten nodig had voor andere zaken. Nu viel me op dat die nieuwe plantjes veel meer bloemen hebben dan de planten van vorig jaar, zeg maar rustig 3 maal zo veel. Is dat normaal voor aardbei stekjes?
 14. Pompoenen "rode van etampes" gezaaid, vorig jaar een uitstekende oogst van.
 15. Ik heb ze gelukkig gelijk in 11cm potten gezaaid. De eerste Charentais zijn inmiddels al meerdere malen getopt en hebben zelfs al mannelijke bloemetjes.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.