Jump to content

Pomodori

Members
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pomodori

 1. Ik heb inmiddels massa's Liguria tomaten geoogst. Gemiddeld zitten die zo tussen de 250 en 350 gram per stuk, met een enkele die 412 gram woog.
 2. De eerste elstar appels geoogst, een paar conference peren om binnen verder te laten rijpen, en een grote pan stoofpeertjes gemaakt.
 3. Pomodori

  Pompoen 2022

  Na een weekje weg te zijn geweest kom ik in de tuin en zie dat één van mijn pompoenen via de heg, zo de appelboom in gekropen is. Waardoor er nu een kleine pompoen op twee en een halve meter hoogte tussen de appels hangt 😁. Toch de komende dagen maar even proberen te laten zakken, voor hij te zwaar wordt.
 4. Een mand vol San Marzano tomaten geoogst en gelijk een grote pan saus van gekookt. Verschillende soorten sla gezaaid op een koele plaats om uit te planten in september. En water, water, water. Alles is zo droog, dat enkele buitje gister avond was als een druppel op een gloeiende plaat.
 5. De eerste pruimen geoogst. Vorig jaar had ik echt honderden, er staan nog steeds potten ingemaakte pruimen en potjes jam op de plank. Dit jaar heb ik een iets makkelijker te verwerken aantal, maar nog steeds meer dan genoeg. Sperziebonen en snijbonen geoogst en nieuwe gelegd.
 6. Ik had 2 charentais meloenen als experiment in de buitenlucht gezet, in potten van zo'n 15 liter. Daar verwachte ik niks van, en dat bleek te kloppen. Bladeren blijven klein, weinig vrouwelijke bloemen. En natuurlijk vergeet ik ze dan weer water en voeding te geven. Nu liep ik er gisteren langs met de bedoeling ze maar weg te halen, en zie ineens aan elke plant een klein meloentje hangen. Toch leuk dan als een soort bonus.
 7. Tomaten, komkommer en paprika's van de buitenteelt geoogst. Ben echt héél erg blij met het resultaat. Straks nog een aubergine plukken, en dan vanavond genieten met de barbecue aan.
 8. Aardappelen geoogst, met zo'n 10 kilo van een rij van 3 meter ben ik best tevreden. De laatste doperwten geplukt, gedopt, en ingevroren. Een eerste komkommer geoogst, die gaat vanavond door de sla. Vanmiddag nog een rij tuinbonen plukken en gelijk de planten eruit.
 9. Een grote berg frambozen, aardbeien en kersen geplukt, om de dag lekker te beginnen met vers fruit uit de tuin. Vanmiddag tuinbonen geoogst en gedopt.
 10. Wat onkruid verwijderd en tomaten gediefd, een courgette gezaaid om een lege plek te vullen. Ondertussen de eerste gele frambozen gegeten.
 11. Een rondje door de buurt gedaan; iedereen die netjes z'n tuinafval sorteert voor bij mij op de composthoop kreeg een krop sla en een bosje raapstelen.
 12. De eerste twee aardappels geoogst, en oei, die opbrengst viel me toch wat tegen. De rest laat ik nog maar even staan. Wel een paar peultjes kunnen oogsten. Enorm veel onkruid uitgetrokken, dat schoot na de regen de laatste dagen snel op.
 13. De helft van mijn spinazie geoogst, ingevroren en het veldje klaar gemaakt voor een vervolg teelt. 2 composthopen omgezet en een 3e gestart. De kippen hopelijk nu geleerd dat mijn veters geen wormen zijn.
 14. Van een buurman een aantal tomatenspiralen gekregen die hij al jaren ongebruikt had liggen. Nu hopen dat ik hem een paar mooie tomaten cadeau kan doen straks.
 15. Pompoen uitgeplant, draden gespannen langs de bonen en erwten vanwege de harde wind hier. En het eerste kleine eitje geraapt van mijn nieuwe kipjes.
 16. Net na een plensbui even de schade op gaan nemen in de tuin, zag ik in een ooghoek een glimp van een tomaatje. Dit is de Moneymaker, ook de Liguria begint te vormen.
 17. Een paar meloenen in de kas geplant, aan een touwtje. Geprobeerd een handje te helpen met de bevruchting. Fingers crossed. Sla en rucola geoogst voor de lunch en spinazie voor het avondeten.
 18. Drukke dag zo... begonnen met de aardappels aanaarden. Wat rode kool uitgeplant, een 30-tal herfstpreitjes gezet, snij- en sperziebonen. In de middag met de zon op dat vak de paprika's in de volle grond geplant, en een rij zonnebloemen ervoor. Nog tijd gevonden om spinazie te oogsten, die gaat zo in een hartige taart. Heerlijk toch zo'n volle dag in de moestuin 😁
 19. Gisteren heb ik twee nieuwe kipjes opgehaald die al tijden geleden besteld waren. Door het vervoersverbod werd dat steeds uitgesteld. Als bij stom toeval heeft een paar uur later de laatste oude kip die ik nog over had het loodje gelegd. De nieuwe waren even wat onrustig, maar inmiddels zijn ze volledig ingeburgerd en maken ze de kat van de buren het leven zuur.
 20. Ik ga dit jaar voor het eerst paprika buiten proberen, omdat ik gewoonweg niet genoeg ruimte in de kas heb. Nou zitten er aan de meeste planten al behoorlijk wat vruchten. Moet ik dan nog extra oppassen met de nacht temperatuur?
 21. De eerste tomaten uitgeplant, net als spitskool en wat mais. Snijbonen en sperziebonen gezaaid. M'n tunnel opgezet voor de aubergine. Een krop sla geoogst en wat blaadjes basilicum.
 22. Gisteren de compostbak afgemaakt, 2 vakken van 1,5×1 meter. Daar kan ik wel een tijd mee door. Geheel van hout dat ik over had van een oude tafel en bankje.
 23. Geen idee wat daar van op invloed is. Bij mij hebben ze allemaal stekels, de één wat meer dan de ander. Het lijkt wel of de oudste bladeren er meer hebben dan de nieuwere.
 24. De eerste kleine aubergine begint te groeien. Ook in enkele andere bloemen zit nu begin van vruchtjes.
 25. Wat onkruid verwijderd, een nieuw rijtje kropsla geplant, spruitjes gezaaid. Begin gemaakt met het aanleggen van een compostbak met 2 vakken, nu doe ik alles in zo'n ton. En wat raapstelen geoogst, zometeen lekker met wat knoflook en olijfolie.
×
×
 • Create New...