Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Jorieke123

Moderators
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Pompoenen van Jootje!
  2. Proost! Lekker hoor Ik maakte dit drankje eerder al een paar keer met gewone gist, daar bleef dan echt geen zoetje meer in over. Dan deed ik er nog weer wat gembersiroop door omdat ik het liever wat zoeter heb. Nu met de kefirkorrels is het een stuk lekkerder!
  3. Ik ga vandaag weer eens dit recept maken, deze keer in de slowcooker. Zal vast weer heerlijk smaken, die manier van koken bevalt mij goed de laatste tijd! Hopelijk vreten we niet alles in 1 maaltijd op, en kunnen we er morgen ook nog van genieten
  4. Klopt, weinig groente in potten. Ik heb lekker wat in de vriezer: sperzieboontjes, suikermaïs, doperwten, wat paprika om nog een grote pan goulash mee te maken, capucijners, zuurkool, palmkool, en nog wel meer. En dan nog van alles in de tuin: bietjes, wortels, pastinaken, savooiekool, prei, palmkool, radicchio, en een heleboel winterpostelein
  5. Ik heb heel wat ingemaakt dit jaar! (let even niet op de potjes Fransche mayo, en er staat ook wat honing wat niet van eigen landje komt) Links bovenin veel perkelsaus en perkeljam, rechts bovenin jam en saus van paarsrode perziken. Op de plank daaronder nog meer jammetjes van nog meer perziken en ook wat gemengd fruit (met blauwe bessen van @Arja en wat restjes pruimen en aardbeien). Plus hele kleine potjes hartige pruimensaus. EN potten met bramenprut, om later nog crumbles mee te maken enzo. Op het schap dáár weer onder zie je veel flessen passata. En een aantal potjes zoetzure biquinho-pepertjes. En helemaal rechts nog wat flessen braam-pruimensap. Op de onderste plank nog wat flessen sap (braam+pruim+druif) en potten rode kool. Deze flessen druivensap staan er nog naast En dan staan er nog wat kratten met aardappels, en zoete aardappels, En in een aparte stelling nog wat pompoentjes en de beschadigde aardappels die als eerste op moeten
  6. Jorieke123 reageerde op Jorieke123's topic in Nutsdieren
    Gouden biggenbipsen
  7. Zuurkoolstamp met eigen casselerrib. Lekkerrrr. En makkelijk omdat ik de zuurkool al in porties had ingevroren. Edit: en als toetje een klein stukje van de Key lime pie die ik voor @jootje heb gemaakt. Zodat we zeker weten dat ie lekker is ;) Daar zitten alleen maar een stel eieren uit eigen tuin in. En de limoenen komen helaas niet van de Keys... maar toch is ie heeeel goed te eten.
  8. Het staat me bij dat ik die wel eens heb gebruikt... Maar ik ben vergeten hoe, wat, en wanneer Het lijkt mij voor meikaas (of andere verse kaas) geen probleem verder. Je doet ze er pas aan het eind doorheen, als de wrongel al wrongel is zeg maar. Dan kan er niet veel meer mis gaan. Ook lekker met Italiaanse kruiden, of van die kruidenboter/omeletkruiden. mmmmmm
  9. Nu aan het drinken: een smoothie met o.a. een flinke handvol kiwibessen uit de vriezer, en ingemaakte gember uit een potje.
  10. Bernaar, ik vind het wat lastig dat je meerdere keren op dit forum meld dat 'men' dingen schrijft op het wereld wijde web die niet kloppen, maar vervolgens geef je ons linkjes naar datzelfde wijde web, en dat is dan wel de waarheid?
  11. Ik heb het o.a. hier gekocht: agrar-fachversand.com/haus-hof/direktvermarktung/kaeseherstellung/kaesecoatings/milky-kaesewachs-gelb-1-2-kg Je hebt wel wat nodig als je het kaasje wilt kunnen dopen. Je kunt het er ook op kwasten maar dat is volgens mij een gesmeer van nix. Oh en kijk eens: https://zelfkaasmaken.be/shop/nl/rijping-en-affinage/238-kaaswas-paraffine-geel-1kg.html Ik heb namelijk wel wat over wat ik je kan verkopen, maar met verzendkosten loopt het dan wel op, dat is dan weer zonde.
  12. En dan doe ik graag eerst een paar laagjes coating, dan nog even rijpen, en dan pas in de wax zodat je het teveel uitdrogen iig verder tegengaat. Tja, dat is wel eens moeilijk kopen. Ik heb het ooit in een Duitse webshop besteld en laten bezorgen bij iemand van dit forum die in Duitsland woont en af en toe hier in de buurt moest zijn. De webshop wilde namelijk niet direct naar NL sturen. Ik zal even kijken naar mijn voorraad, misschien kan ik wel wat missen. Je kunt het gewoon keer op keer weer smelten en gebruiken, en ik heb misschien wat veel omdat ik ook nog eens regelmatig opgespaarde Baby Bell hoesjes kreeg enz.
  13. Van @woldistel kreeg ik een zakje korrels, en ik heb ze in een gember-suiker-dadel-soepje gedaan. It's aliiiiive! (ik bedenk me nu wel dat ik die gembervlokjes nogal slecht tussen de korrels uit ga krijgen straks als ik moet gaan zeven... Nou ja daar verzin ik vast wel wat op)
  14. Hier kan je kiezen voor 'schaduwplant' : www.permacultuurnederland.org/planten.php Daar staat dan alleen wel dat Brave Hendrik in de volle zon moet!

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.