Jump to content

Draakje

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Draakje

 1. Paksoi eruit gehaald. Heb er nou 8 kom ik er achter dta ik de enige ben die het eet... Ach ja dan de buuf maar blijmaken.
 2. Tja die methode is appeltje eitje natuurlijk maar de gemiddelde Hollander heeft geen geweer voor handen. Kom je al gauw in de war te zitten met onze hyperzenuwachtige wapenwetgeving maar das een discussie voor andere fora
 3. Welkom aan boord wormenman.
 4. Wat onkruid uitgeroeid, courgettes in de grond gezet en een hark van tuinbuuropa gerepareerd.
 5. Tja vrees alleen dat zoals met alles ook hier oefening kunst baart. het zal met de tijd efficienter worden maar 1 moet de eerste zijn
 6. Draakje

  Compostwormen

  Maar toch niet in een bak neem ik aan
 7. Dat is natuurlijk ook wel waar. Het valt bij ons op het complex gewoon op dat de pallen onder al vergaan zijn als ze bovenaan eigenlijk nog niet echt aangetast zijn. Misschien dat dat wat met onze grond ook te maken heeft dat zou misschien ook nog kunnen.
 8. Het rotten gebeurt hier toch met name idd opd egrens van grond en lucht de koppen zijn dan nog bij lange na niet zacht al zullen z eniet helemaal vers meer zijn. Blikjes erop , tegen rotten, heeft dan vrij weinig nut. Ik ga er toch een serie vervangen voor oud Hollands gegalvaniseerd staal es zien of dat het beter houd.
 9. Hey stadsgenote, volgens mij moet dat toch prima geschikt zijn indd,
 10. Draakje

  Kas in wording

  Toch triest dat iemand een paar stukken ijzer kaapt.Of ie de schoonheidsprijs gaat winnen weet ik niet maar functioneel zal wel lukken
 11. Tjee wij zijn al blij dat we 1 soort kwijt kunnen
 12. Is mijn volgende nitwit vraag wat is mulchen ?
 13. Als ik het goed begrijp is de grondsoort dus ook van belang wij hebben onvervalste klei. hygieene richtlijnen had is zelf nog niet zo over nagedacht maar klinkt eigenlijk heel logisch Die ik zal zeker uitprinten plastificeren en in het schuurtje hangen ter herinnering voor de rest als je met meerdere mensen een tuin "draait" lijkt me dat wel zo handig. IIg iedereen bedankt voor de uitleggen.
 14. De eerste sla hier eraf gehaald (was yummie) wat onkruid er uit gegooid bakkie gedaan met mijn bijna niet te verstane maar super aardige tuinbuurman.
 15. Dit soort zaken zijn voor mij precies de aanleiding geweest om te zien of het allemaal niet wat duurzamer kan in mijn leven.
 16. Tja een man kan nooit teveel prei hebben natuurlijk
 17. Ik eigenlijk ook niet al zal er indd niet veel van over blijven.
 18. Ons tuintje ligt direct aan een gezonde (voor zover ik dat kan inschatten) sloot niet te diep glashelder water zonder overmatige algengroei. De waterplanten erin gaan zo hard , ik denk door de run off van het tuincomplex of van de overliggende begraafplaats wie zal het zeggen Dat we elk jaar 1 soms 2 keer een opruimdag moeten inplannen om een beetje fatsoenlijke doorstroming te behouden. voornamelijk gedoornd hoormblad en beetje waterpest en VEEEEEEL, sterretjes, echt heel de sloot woekert ermee dicht. Nu lijkt het mij geen probleem om dat tot compost et verwerken maar om eoa reden of misschien wel gewoonte zi eik een aantal mede tuinders het spul niet op hun hopen gooien maar op de andere oever. Echte waterplanten groeien natuurlijk hard en hebben een fijine structuur waardoor het miss minder geschikt is ? Of maakt het dat ze juist heel geschikt ?
 19. Onkruid wordt hier altijd genadeloos geelimineerd in de groente bedden en gaat ook niet in de compostbakken maar naar het gft. Dat schema maken zal niet zozeer een probleem zijn. ik ben goed in schema's, roosters, en planningen (heb ASS light). Maar of mijn impulsieve familie in de hand te houden is... Kalk in het plantgat zal zeker geen probleem zijn. Moet dat persee zeewierkalk zijn ? Kalk is denk ik zo in vele vormen te krijgen.
 20. Wij hebben niet zo heel veel potten maar zolang ik het weet gaat het hier altijd op de hoop.
 21. Is dat vergelijkbaar dan met wat tuinders gebruiken in hun kassen als scherming ? IIg weer wat geleerd.
 22. Dank jullie wel. Dat van die wisselteelt had ik ook al in mijn achterhoofd eigenlijk. Dit jaar komen er sowieso geen kruisbloemigen op dan zal ik vanaf volgend jaar maar de nobele taak op me nemen een planning te maken. Morgen eens navragen wat ze de afgelopen jaren waar hebben geteeld.
 23. 20 cm ? dat lijkt mij voor de bloedzuigers in onze contreien nogal flink aan de maat eigenlijk. Beestjes zoals jij ze omschrijft (van die lengte) ken ik eigenlijk niet.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...