Jump to content

Bavadu

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  9000
 1. Dit is volgens mij wel een pompoen, hoor.
 2. Af en toe een aardappel geoogst met een gaatje uitgevreten. Vandaag de dader op heterdaad betrapt: een emelt!
 3. Vroeger zowaar een staatszaak! http://www.beeldengeluid.nl/en/media/1497/aardappelvijand-nr-1-de-coloradokever Edit: misschien niet slecht om ook de titel van dit topic te veranderen.
 4. Uit eigen ervaring (maar al heel lang niet meer gezien): larven van de Colloradokever, geen twijfel mogelijk. Toen ik nog klein was, kwam die gelijk vaker voor. Ik herinner me nog dat ik ze samen met m'n vader ving. Elke dag al je planten inspecteren en kevers en larven vernietigen.
 5. Jarenlang last gehad van de wortelvlieg. Vorig jaar met goed resultaat Flyaway gezaaid (te koop in Aveve). Het zal inderdaad wel geen waterdichte garantie zijn maar ik heb ze dit jaar toch opnieuw gezaaid.
 6. Als je zo'n kleine oppervlakte hebt, is het heel begrijpelijk dat je er zo veel mogelijk uit wil halen. Je leert zelf nog wel dat het eigenlijk contraproductief is van alles zo dicht op elkaar te zetten. Ik weet niet hoeveel ruimte je hebt maar courgette zou ik bijvoorbeeld in een aparte pot zetten. Leuke foto.
 7. Met zo'n uitlatingen moet je niet verschieten dat je felle reacties krijgt. Dit is een moestuinforum en geen politiek forum. Bovendien denk ik dat heel wat mensen op dit forum (niet allemaal natuurlijk) groene jongens of meisjes zijn in die zin dat ze zo ecologisch mogelijk proberen tuinieren. Dit houdt ook in dat deze mensen respect hebben voor de natuur, ook voor dat stuk natuur dat onze moestuin potentieel bedreigt. Als de veenmol beschermd is, is dat niet omdat het een onschadelijk dier zou zijn of omdat er een geheim politiek complot is tegen moestuiniers. Wel omdat het een zeldzaam dier is. Zeldzaam dus, dat betekent dat het niet vaak voorkomt. Niet te vergelijken met koolrupsen, coloradokevers (als die nog bestaan), aardappelziekte, enzoverder. Ik wil dus gerust geloven dat de veenmol een plaag is in jouw tuin en in die van je buren maar de overgrote meerderheid van de tuiniers heeft geen last van dit beest. Had je gewoon gevraagd wat je ertegen kan doen zonder hier allerlei complottheorie├źn aan te koppelen, zou je misschien een sympathieker ontvangst gekregen hebben. Naar het schijnt helpt kalk tegen verzuring en een paar druppeltjes haldol doen wonderen tegen paranoia.
 8. Dit jaar bij de voorbereiding van het seizoen gelijktijdig bemest en bekalkt. Geen probleem mee gehad. Wat zou er moeten foutlopen?
 9. Daarnet heel goed de planten geïnspecteerd maar niets van bladluis te zien...
 10. Dat lijkt wel te kloppen. Ik heb twee soorten in mijn serre staan, Matina en Roma. Bij Matina krullen de bovenste bladeren heel erg, bij Roma niet. De onderste verdorrende bladeren zou ik toch opruimen door ze van de stam te snijden.
 11. Bladluis zoek ik altijd aan de onderkant van het blad. Op mijn planten heb ik nog geen openstaande bloemen. Ik ga morgen zeker kijken.
 12. Waarom denk je dat, Stan? De mijne staan er ook zo gekruld bij (zijn wel paprika's) maar ik zie geen bladluizen.
 13. Omkrullen van de bovenste bladeren is een teken van goede groei. Omkrullen en verdorren van de onderste bladeren is ook een normaal verschijnsel. Je kan ze afsnijden. Dat komt de luchtcirculatie in de serre ten goede en verkleint dus de kans op schimmelinfecties.
 14. Hier ook hetzelfde. Tenzij het hard waait of echt heel erg afkoelt 's nachts staat mijn tunnelserre tegenwoordig dag en nacht open. Ik heb een kleine tunnelserre (3 op 2) dus ik geef nu zelfs bijna geen water meer (1 liter per plant per week). Als het echt warm wordt, geef ik eventueel wel meer water.
×
×
 • Create New...