Jump to content

ijsselg

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ijsselg

 1. Bedankt voor jullie reacties, maar het is juist mijn bedoeling stekken van 1 meter te maken. Ik wil stammetjes kweken - en een stek van een tak van 1 meter is een mooie start voor een stammetje... Dus opknippen in stukken van 10 cm is niet het idee. Iemand ervaring met lange stekken?
 2. Onderkant is ongeveer 1 cm. Tweejarig hout. Lengte van de stek maakt niet uit?
 3. Bedankt voor je antwoord. En dit werkt ook bij stekken van 1 meter met aan de onderkant 'oud hout'?
 4. De oogst van mijn rode aalbessen is eraf. Ik zou nu willen snoeien. De lange takken wil ik als stek gebruiken om stammetjes te kweken. Maar hoe stek ik een tak van 1 meter in deze tijd van het jaar? Kan dat gewoon als zomerstek? Dus knippen, meeste blad eraf - 15 cm in de grond, uit de zon en nathouden? Of kan ik beter stekken in water? En kan ik stekken tot op de verhoute delen? Dus de harde houten onderkant in grond of water?
 5. Kan iemand mij helpen aan een paar stekken van 'Précoce De Dalmatie' ??
 6. Dit is de nederlandse vijgengroep op facebook https://www.facebook.com/groups/735958547000477
 7. Hallo allemaal, ik ben beginnend vijgenliefhebber. Heeft iemand stekmateriaal voor mij (per post)? Brown Turkey heb ik al als stek, de rest is heel erg welkom. En is er toevallig iemand in de buurt van Apeldoorn van wie ik stekmateriaal kan krijgen?
 8. Gisteren heb ik een groot deel van mijn moestuin bedekt met stro. Eigenlijk wil ik daar nog mest op strooien - paardenmest in mijn geval. Maar nu denk ik: of wormenmest. Wat is beter: paardenmest of wormenmest?
 9. Het seizoen 2021 komt er aan. Omdat al mijn tomaten (volle grond) eind augustus al gesneuveld zijn door ziektes (aardappelziekte, kurkwortels) wil ik het dit jaar beter aanpakken. Om te beginnen in emmers van 20 liter met flinke tussenruimte om te drogen. Mijn eerste vraag is welk grondmengsel doe ik in de emmers. En hoe vaak bemest ik waarmee? Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie.
 10. Op Facebook heb ik een nieuwe groep gemaakt voor Bokashi gebruikers: https://www.facebook.com/groups/757182381410490/ Hier kunnen we ervaringen uitwisselen, elkaar helpen etc. Ik hoop dat ik mijn boekje niet te buiten ga door dit bericht hier te plaatsen. Mocht dat wel zo zijn dan bij voorbaat mijn excuses.
 11. Hier nog wat extra informatie. Ben benieuwd of iemand hier iets mee kan . https://www.facebook.com/groups/808greenthumbs/permalink/2123721091078223/
 12. Vandaag heb ik paardenmest laten komen, volgens de leverancier 'oude mest'. Hoe kan ik zeker weten dat het oud is? Er is geen mestlucht en de stuctuur is heel los, het valt zomaar uit elkaar. ik wil de mest opbrengen en dan de tuin frezen. De grond is 'zavel', kan ik de mest in het najaar opbrengen en dan frezen? Of is het voorjaar beter?
 13. Voor mijn nieuwe volkstuin kan ik oudere struiken overnemen van andere liefhebbers - kruisbessen, rode bessen en witte bessen. Maar is dat een goed idee? Of kan ik i.v.m. de te verwachten opbrengst beter jonge struiken kopen?
 14. In mijn volkstuin wil ik een aantal bessenstruiken zetten. Ronde stam mulchen met compost of houtsnippers. En om de houtsnippers niet door de hele tuin te hebben wil ik een rand om de struiken. Een soort verhoogde bak dus. Hierbij denk ik aan een gebruikte speciekuip afsnijden op 25 cm vanaf de bovenrand en die als ring rond de plant te zetten, 10 cm boven de grond, 15 cm onder de grond. Die 10 cm kan ik opvullen met mulch en de rand maakt het watergeven wat simpeler. Voordeel is ook dat niemand zijn voeten vlakbij de struik kan zetten. Maar... ik ben een beginnende moestuinder, daarom aan jullie de vraag: is dit een goed idee?
 15. hoe lang blijven zaden in een composthoop 'levensvatbaar'?
 16. Het onkruid op mijn nieuwe volkstuin is er bijna af, maar ligt nog wel op hopen. Dat wil ik in de compostbak doen en mengen met paardenmest. Goed idee??
 17. Voor mijn volkstuin kan ik koeienmest kopen maar volgens mij niet oud genoeg. Dat wil ik een jaar laten staan. Kan ik volstaat met gedroogde kippenmest? Ik heb 100m tuin, hoeveel kan ik eronder werken? Op marktplaats te koop en lekker hier in de buurt. Kippenmestkorrels met volledige voeding voor gazon, sier- en moestuin. # 100% gedroogde Nederlandse kippenmest. # Bevat een aanzienlijk deel kalk, ontzuurt de grond en werkt mos tegen. # Goed verstrooibare korrel, ook door een kunstmeststrooier.
 18. Vanmorgen heb ik mijn tuin gekregen, vol met onkruid. Dus vanmiddag maar aan het schoffelen gegaan. ik ben inmiddels op 1/3 van het totaal. Nu wil ik een compostbak kopen. Maar welke. Mijn oog viel op deze: https://www.lidl-shop.nl/GARANTIA-Composter-ECO-KING-600-L/p100174954. Is dit een goed idee? De bak heeft een inhoud van 600 liter .Of kan ik beter werken met 4 pallets..??
 19. Mijn nieuwe volkstuin is een "feit" . Vanmorgen afspraken gemaakt en vanmiddag aan het schoffelen gegaan. Ik voeg een foto bij van het voorlopige resultaat.
 20. dat 'zwart' was inderdaad zeker de bedoeling. Maar het is nu zo 'groen' dat we morgen een gesprek hebben. Ik denk dat ik het nu krijg zoals het is.. En daar ga ik mee akkoord als ik de tuin eerder krijg (nu in plaats van december). Zo heb ik tijd om alles netjes te maken. En ik heb zin om te starten.
 21. Ik start binnenkort op mijn nieuwe volkstuin. De hele tuin is verwaarloost en het onkruid en gras staat hoog. Kan ik onkruid en gras laten composteren? Dus alles eraf halen en op de composthoop en daarna bemesten en spitten? En gelijk maar een tweede vraag: kan ik al ons huishoudelijk groen afval op de composthoop doen? Waaronder veel sinaasappelschillen?
 22. Even een paar foto's wezen maken vanavond. Één soort herken ik omdat ik kanaries heb: dat is (vogel)muur. Een groot deel van de tuin ziet er zo uit. Plus een flink deel gras, maar dat zou oorspronkelijk een klein gazonnetje geweest kunnen zijn.
 23. @RobO: - nog geen idee wat 'zwart' is, ik mag daar zelf in beslissen denk ik. Gaan we bespreken. Wat kan ik het beste doen? - op de tuin staat nu gras, heel veel gras.
 24. Hallo, dit najaar krijg ik mijn nieuwe volkstuin, op dit moment staat alles onder het onkruid. De huidige huurder laat alles liggen en moet eraf. Ik krijg het ´zwart´ opgeleverd. Wat ik mee wil beginnen is zachtfruit. Dus bessoorten, aardbeien, bramen frambozen, pruimen etc. Het eerste wat ik dus moet doen is denk ik losmaken en bemesten? Een boer in de buurt levert koeiemest. Hoeveel breng ik op 100 vierkante meter? Verder wil ik de grond (zanderig) verbeteren met wormenmest. Hoeveel is nodig om te starten?
 25. Gisteren heb ik met een volkstuinersclub afgesproken dat ik vanaf dit najaar een tuin ga huren van 100m. Zoals bij meer mensen zal droogte en water de grootste uitdaging zijn. Er zijn natuurlijk pompen op het complex. ik wil een grote bak volpompen zodat de zon het kan opwarmen. Dan met een aantal slangen op gezette tijden water laten lopen in geulen etc. Dit zou moeten d.m.v. een automatisch te openen klep in de watertoevoer. Met een tijdschakeling. Zijn deze systemen te koop (op batterijen), of moet ik zelf iets bedenken. Of heeft iemand dit al uitgedacht en uitgewerkt? Ik hoor het graag. Verder zal ik de komende tijd dit forum volgen. Bedankt dat ik lid mag zijn.
×
×
 • Create New...