Jump to content

Balto

Members
 • Posts

  630
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Balto

 1. De afgelopen dagen heb ik wat boontjes gekookt, courgette fritters gemaakt, courgette 'patat' en courgette(-wortel)soep. Verder rode bieten met balsamico en ui (van de winkel) uit de oven. En geprobeerd courgette chips en rode bieten chips te maken, maar dat was helaas geen succes!
 2. Volgensmij zie ik toch wel wat vrouwelijke bloemetjes hoor! Een verdikking onder de bloem is het vruchtbeginsel. Een mannelijke bloem zit direct aan het dunne stengeltje.
 3. Gaaf zeg ik ga daar ook zeker voor zitten. Bedankt voor het vermelden!
 4. Ziet eruit als neusrot, komt door de droogte en het onregelmatig water geven.
 5. De foto is niet zo duidelijk op mijn mobiel maar je bloem ziet eruit als een vrouwelijke! Een mannelijke heeft echt een dun stengeltje met overal dezelfde dikte. Bij een vrouwelijke bloem zie je net onder de bloem een verdikking vergeleken bij de rest van de stengel.
 6. De afgelopen tijd heb ik niets meer met de moestuin gedaan. Omdat ik binnenkort ga samen wonen, heb ik er weer helemaal zin in en ben ik deze maand weer begonnen! Erg laat in het seizoen dus ik ben erg laat met alles, gelukkig hebben we een mooie zomer! En nu is de moestuin ook eindelijk een beetje foto waardig dus bij deze een update! Zomerwortelen. Helaas geen hele goede opkomst, maar ivm de droogte ben ik toch tevreden! Naast de wortelen heb ik op de gok wat lente ui gezaaid laatst. Even verderop staat de winterprei. Vooraan staan de jongere plantjes die nog uitgeplant moeten worden. Daarnaast wat knolselder en bloemkool. Het duurde even voor de knolselder aansloeg, maar nu begint zich een knol te vormen! De bloemkool gaat nog niet zo goed. Dan heb ik wat stokbonen. Al vraag ik me af of dat geen stambonen zijn en ik het door elkaar heb gehaald. Ernaast rode bieten, geplant per kluitje van gemiddeld 4 plantjes. Zo heb ik ze gekregen en ik kon ze niet uit elkaar halen zonder de wortels erg kapot te maken. Dus proberen we het maar zo! Er zijn mensen die het standaard doen dus we zien het wel. Dan heb ik twee komkommer planten waar hopelijk nog wat komkommers aan komen. In een ander deel van de moestuin heb ik twee courgette planten. Deze maand gezaaid en wat groeien ze hard! Een rode aardappel die zelf is opgekomen. Stamboontjes, hier komen er nog meer van. Twee paprika planten gekocht en in pot gedaan. Ze doen het goed, hopelijk niet te laat! Ook heb ik nog wat bijenbloemen gezaaid, waarschijnlijk te laat maar we zullen zien! Op het rekje heb ik nog rode koolplantjes, bloemkool, komkommer, boontjes. Alles gaat ze laat mogelijk de tuin in ivm vogels. En dan heb ik nog gezaaid spinazie, andijvie, snijbiet, rode biet.
 7. Bedankt voor de melding Frans! Meteen eentje besteld, altijd handig
 8. Gaaf! Hier ook in pot ivm de warmere grond. Maar ik heb geen kas meer. Ik hoop enorm op een meloentje!
 9. Voor groente planten heb ik dit jaar besteld bij moestuinweetjes en moestuinenbloem. Bij beide sites goed bevallen!
 10. Hier ben ik ook erg benieuwd naar! In get genoemde topic staan toch vooral webshops voor zaden ipv plantjes. Ik heb zelf bij moestuinweetjes gekocht en bij moestuinenbloem. Zijn geen planten in grote pot maar bevalt me wel goed.
 11. Hier ook nog geen vruchten! Wel vandaag het eerste vrouwelijke bloemetje open gezien, maar die zal niet bevrucht worden want er zijn nog geen mannelijke bloemen open. Ik heb dit plantje even geleden gekocht.
 12. Beetje onkruid gewied, nog wat stamslaboontjes gezaaid en het pas gezaaide stuk wat water gegeven.
 13. Dat zijn geen aardappelen maar de vruchten van de plant overigens giftig dus niet eten!
 14. Hallo mede moestuinierders! Wellicht kennen sommigen van jullie mij nog van een tijdje terug. Ik ben een tijdje gestopt met de moestuin en later het forum, maar ik ben er nu weer helemaal lekker mee bezig! Inmiddels 23 jaar en bijna samenwonend. Ik blijf mijn moestuin houden bij mijn ouders die een paar minuten verderop wonen. Ik kijk ernaar uit om weer lekker mee te lezen en te leren!
 15. Hoi, Bij ons zijn een aantal tuinen (aan huis) deels overgenomen door een gigantische struik van dus ongeveer 20 meter lang. Meters verder ervan komen ook scheuten uit de grond. Niemand heeft hem geplant. Is dit een bramen struik? Bedankt!
 16. Ik heb van degene na mij nog geen pb terug gehad dus envelop is nog niet verstuurd. Edit: mijn gestuurde bericht stond niet bij postvak uit en ook niet bij verzonden.. heb er dus nog een gestuurd.
 17. Balto

  Deno-methode

  Oh goed dat ik dit nu lees, want ik moet ook nog zaien. De zaaidag lijkt mij de dag dat je de zaadjes bloot gaat stellen aan de omstandigheden om ze te laten kiemen, dus de dag dat je ze in de koffiefilter oid stopt en niet wanneer je de al gekiemde zaadjes de grond gaat stoppen. Ik ga morgen dus maar beginnen! (tenzij iemand nog gaat antwoorden dat het anders is )
×
×
 • Create New...